Οι έξι καλύτερες τροφές για αναστατωμένο στομάχι

Μάρτιος 06, 2016
jumbo-banner
Μπορεί να σας εκπλήξει το γεγονός ότι οι γαστρεντερικές παθήσεις, όπως το φούσκωμα, η διάρροια και οι κράμπες στο στομάχι, συμβαίνουν έως και έξι φορές πιο συχνά στις γυναίκες παρά στους άνδρες.

Αποφύγετε τον πόνο στο στομάχι σας κόβοντας  «μαχαίρι» τα τρόφιμα που προκαλούν αυτές τις δυσάρεστες αντιδράσεις και ξεκινήστε να συμπεριλαμβάνετε στη διατροφή σας τρόφιμα που είναι καλά για το σώμα σας.

Παπάγια

Παραδοσιακά χρησιμοποιείται για έλκος, στοματικές διαταραχές όπως καούρα και διάρροια. Ποιο είναι όμως εκείνο το συστατικό που κάνει τη παπάγια «φιλική» για το στομάχι; Η παπάγια περιέχει ένα φυσικό πεπτικό ένζυμο τη παπαϊνη που βοηθά να διαλυθούν τα τρόφιμα που ερεθίζουν το στομάχι.

Πίτουρο βρώμης

Είναι μια πλούσια πηγή τόσο διαλυτών όσο και αδιάλυτων φυτικών ινών (διαλυτές διαλύονται στο νερό, οι αδιάλυτες όχι). Χρειάζεστε και τους δύο τύπους ινών για την καλή υγεία του πεπτικού σας συστήματος. Bonus: Το πίτουρο βρώμης μειώνει τη χοληστερόλη.

Μήλα

Όχι μόνο είναι πλούσια σε αδιάλυτες φυτικές ίνες, αλλά είναι επίσης πλούσια σε πηκτίνη και άλλα ένζυμα που βοηθούν το σώμα να απελευθερώσει τα μόρια των τροφίμων που μπορεί να ερεθίσουν το στομάχι. Για ευαίσθητο όμως στομάχι δοκιμάστε τα ψητά και όχι τα ωμά μήλα.

Κανέλλα

Παραδοσιακά χρησιμοποιείται για τη ανακούφιση τόσο της πρωινής αδιαθεσίας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όσο και για τη διάρροια. Μη διστάσετε να τη προσθέσετε σε αλμυρά τρόφιμα όπως το κοτόπουλο αλλά και σε γλυκά όπως η μηλόπιτα.

Μάραθος

Αυτό το βότανο είναι ένα φυσικό θεραπευτικό για το στομάχι, και είναι ένας από τους λόγους που το βλέπετε συχνά να προσφέρεται στο τέλος ενός γεύματος στα ινδικά εστιατόρια. Μόλις μισό κουταλάκι του γλυκού σπόρους μάραθου μπορούν να ανακουφίσουν σημαντικά ένα αναστατωμένο στομάχι.

Αβοκάντο

Με εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, φυτικές ίνες και φιλικά για το στομάχι (αλλά και την καρδιά) έλαια, το αβοκάντο βοηθά στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος Δοκιμάστε μερικές λεπτές φέτες αβοκάντο σε σάντουιτς αντί της συνηθισμένης μαγιονέζας.

newsbeast.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot