Μόνο σήμερα διαγνώστηκαν 42 παιδιά με γρίπη

Φεβρουάριος 12, 2016
jumbo-banner
Στους 77 οι νεκροί από επιπλοκές της γρίπης - Έξι άνθρωποι έχασαν τη μάχη το τελευταίο 24ωρο - 122 ασθενείς διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας
Ανεβαίνει συνεχώς το κύμα της γρίπης, με τον ιό Α(Η1Ν1) να χτυπά εκτός από τις συνήθεις ευπαθείς ομάδες, τους ηλικιωμένους και τους χρονίως πάσχοντες, παιδιά και νέους. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο σήμερα διαγνώστηκαν 42 παιδιά με γρίπη. Συνολικά έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ 16 πολύ βαριά περιστατικά γρίπης που αφορούσαν ανήλικους, εκ των οποίων τα τέσσερα είχαν μοιραία κατάληξη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), άλλοι έξι άνθρωποι κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο λόγω επιπλοκών από τη γρίπη, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στα  77.

Επίσης, 122 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) δίνοντας τη μάχη για τη ζωή τους. Συνολικά, 286 ασθενείς έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ από την αρχή του έτους. 

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot