Μοναδικό: Η πρώτη LIVE επέμβαση εγκεφάλου μεταδόθηκε στην TV (ΒΙΝΤΕΟ)

Οκτώβριος 27, 2015
jumbo-banner

Καθώς ο συνταξιούχος βετεράνος του αμερικανικού στρατού, Greg Grindley, ήταν έτοιμος για την χειρουργική επέμβαση που θα έκανε στον εγκέφαλό του για την καταπολέμηση συμπτωμάτων της νόσου Πάρκινσον (τρέμουλο), ήταν εύλογα ανήσυχος.

Ωστόσο, ο Greg ήταν αποφασισμένος εκτός από αλλαγή στη ζωή του να γράψει και ιστορία. Και τα κατάφερε. Στις 25 Οκτωβρίου έγινε ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία του οποίου η ανοιχτή χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλό του μεταδόθηκε LIVE σε όλο τον κόσμο σε 171 χώρες και 45 γλώσσες, μέσω του National Geographic και της εκπομπής Brain Surgery Live.

Ο επικεφαλής νευροχειρουργός, δρ Τζόναθαν Μίλερ, πραγματοποίησε την επέμβαση στον Grindley μπροστά στις κάμερες τηλεοπτικού συνεργείου μέσα στο χειρουργείο στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Κλίβελαντ, του Οχάιο των ΗΠΑ.


Η επέμβαση ήταν μια εκλεκτική διαδικασία κατά την οποία οι νευροχειρουργοί εμφυτεύουν στον εγκέφαλο του ασθενούς μια ειδική ιατρική συσκευή που λειτουργεί με μπαταρία και ονομάζεται “νευροδιεγέρτης”.

Όταν εμφυτευθεί με επιτυχία, η συσκευή παρέχει ηλεκτρική διέγερση σε στοχευμένες περιοχές του εγκεφάλου που ελέγχουν την κίνηση, μπλοκάροντας τα λανθασμένα νευρικά σήματα που είναι υπεύθυνα για τα συμπτώματα του Πάρκινσον.

Είναι μια διαδικασία που λέγεται εν τω βάθει εγκεφαλική διέγερση και εκτελείται καθώς ο ασθενής είναι πλήρως ξύπνιος, προκειμένου οι χειρουργοί να μπορούν να επικοινωνούν μαζί του και να κάνουν νευρολογικές εξετάσεις καθ' όλη τη διάρκεια της επέμβασης.

Η επέμβαση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Παρακάτω μπορείτε, εφόσον το επιθυμείτε, να δείτε ολόκληρη την εκπομπή του National Geographic για την ιστορική αυτή χειρουργική επέμβαση. Τα πρώτα πλάνα της επέμβασης ξεκινούν μετά το 15ο λεπτό του βίντεο.

http://www.news.com.au

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot