Μεγαλώνει η λίστα με τους νεκρούς από γρίπη- 18 έχουν χαθεί μέχρι στιγμής

Ιανουάριος 26, 2016
jumbo-banner

Από τον Δεκέμβριο έχουν περάσει από ΜΕΘ 113 άτομα με επιπλοκές της γρίπης, αριθμός που θεωρείται ρεκόρ σε σχέση με άλλες χρονιές. Μέχρι χθες το βράδυ, σε ΜΕΘ νοσηλεύονταν 69 άτομα εκ των οποίων τα 5 ήταν μικρά παιδιά.

Και σαν να μην έφτανα όλα αυτά τα δυσάρεστα με την γρίπη, αργεί η προκήρυξη για τις νέες θέσεις νοσηλευτών σε ΜΕΘ και μεγαλώνει η λίστα αναμονής για μια κλίνη σε ΜΕΘ.

Ο ΙΣΑ έχει κρούσει πολλές φορές τον κώδωνα του κινδύνου ότι θα πρέπει να ανοίξουν το συντομότερο οι 200 κλίνες ΜΕΘ που παραμένουν ανενεργές παρότι πλήρως εξοπλισμένες λόγω έλλειψης προσωπικού.

Το υπουργείο Υγείας την περασμένη εβδομάδα, έδωσε εντολή στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να αναλάβει ο Οργανισμός το οικονομικό κόστος της διενέργειας του ειδικού τεστ ανίχνευσης του ιού Η1Ν1 στους νοσηλευόμενους ασθενείς των νοσοκομείων του ΕΣΥ και χθες ξεκίνησαν και πάλι οι εξετάσεις για τον ιό της γρίπης στο Κέντρο Αναφοράς της Θεσσαλονίκης.

Παρόλα αυτά, με τον χειμώνα να είναι ακόμα μπροστά μας και τον ιό Η1Ν1 να "δείχνει τα δόντια" του φέτος περισσότερο από κάθε χειμώνα, οι κινήσεις πρέπει να είναι γρήγορες και αποφασιστικές αν δεν θέλουμε να θρηνήσουμε πολλά θύματα...

Εν τω μεταξύ, από το ΚΕΕΛΠΝΟ συστήνουν σταθερά τον εμβολιασμό ακόμα και τώρα όσων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, την αποφυγή ασθενών, το συχνό πλύσιμο των χεριών αλλά και να παραμένουμε στο σπίτι αν παρατηρήσουμε τα πρώτα συμπτώματα. Άτομα με υποκείμενα νοσήματα πρέπει να ενημερώνουν τον γιατρό τους αμέσως μόλις έχουν συμπτώματα.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot