Μήπως έχετε ζαλάδες; Όλες οι αιτίες

Μάρτιος 18, 2015
jumbo-banner

Η ζάλη είναι ένα από τα πιο συχνά συμπτώματα για το οποίο κάποιος θα επισκεφτεί το γιατρό του. Βέβαια η ζάλη μπορεί να χρησιμοποιείτε από τους ασθενείς για να περιγράψει διαφορετικές καταστάσεις. Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί τα πάντα για την ζάλη.

Ζάλη είναι μια κατάσταση που μπορεί περιγράφει διαφορετικά πράγματα. Για παράδειγμα, μερικοί άνθρωποι λένε ότι είναι «ζαλισμένοι», όταν έχουν ίλιγγο, ή όταν έχουν αίσθημα λιποθυμίας, αδυναμίας ή αστάθειας, ή μερικές φορές απλώς και μόνο, όταν αισθάνονται συναισθηματική σύγχυση.

Ο εγκέφαλός σας λαμβάνει συνεχώς μηνύματα, για να σας ενημερώσει ποια είναι η θέση σας. Οι τρεις κύριες πηγές αυτών των νευρικών μηνυμάτων είναι οι εξής:

-Τα μάτια σας. Τι κοιτάτε βοηθάει τον εγκέφαλο να πει ποια είναι η θέση στην οποία βρίσκεστε.
- Τα μηνύματα των νεύρων από το δέρμα σας, τους μύες και τις αρθρώσεις καθοδηγεί τον εγκέφαλό σας , για να αντιληφθείτε τη θέση των άκρων σας και γενικά όλου του σώματός σας.
-Τα αυτιά σας. Δίνουν πληροφορίες στον εγκέφαλο σχετικά με την κίνηση και τη θέση του κεφαλιού σας, ακόμα και όταν τα μάτια σας κλειστά.

Ο ίλιγγος είναι μια επίσης μια μορφή ζάλης. Αν έχετε ίλιγγο, αισθάνεστε σαν ο κόσμος να γυρίζει γύρω σας. Συνήθως προκαλείται από κάποιο πρόβλημα στον εσωτερικό ακουστικό πόρο, όταν ο λαβύρινθος έχει φλεγμονή ή δεν λειτουργεί σωστά.

Υπάρχουν διάφορες αιτίες που μπορεί να προκαλέσουν ίλιγγο, όπως μια γρήγορη περιστροφή, η λαβυρινθίτιδα, η ημικρανία, ή ακόμα κι ένα ακουστικό νεύρωμα.

Χριστίνα Ι. Μπουντούρη
Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός
Email: cbountouri@gmail.com
www.bountouri.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot