ΕΟΠΥΥ: Νέο σύστημα παρακολούθησης επισκέψεων

Μάρτιος 02, 2016
jumbo-banner
Αλλάζει το σημερινό καθεστώς με το μηνιαίο «πλαφόν» των 200 επισκέψεων ανά συμβεβλημένο γιατρό του ΕΟΠΥΥ.

Η διοίκηση του Οργανισμού προωθεί ένα σύστημα με το οποίο θα υπάρχει ποσόστωση στις διαθέσιμες επισκέψεις, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα γιατρών της συγκεκριμένης ειδικότητας. Το σύστημα θα λαμβάνει υπόψη εάν λειτουργεί στην περιοχή πρώην πολυϊατρείο του ΕΟΠΥΥ, Κέντρο Υγείας ή άλλη δομή του πρωτοβάθμιου εθνικού συστήματος Υγείας (ΠΕΔΥ).

Το «πλαφόν» δεν θα είναι ίδιο για όλους τους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό γιατρούς. Οι νέοι γιατροί θα μπορούν να εξετάζουν δωρεάν στο ιατρείο τους περισσότερους από 200 ασφαλισμένους τον μήνα. Το όριο θα είναι ακόμη υψηλότερο σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει στην περιοχή επαρκής αριθμός γιατρών με συγκεκριμένη ειδικότητα.

Με τον τρόπο αυτό, ο ασφαλισμένος δεν θα βρίσκεται -όπως συμβαίνει σήμερα- αντιμέτωπος με την απάντηση του γιατρού ότι έχει συμπληρώσει το «πλαφόν» από τις πρώτες μέρες κάθε μήνα. Θα έχει, δηλαδή, μεγαλύτερα περιθώρια να κλείσει ραντεβού με γιατρό της επιλογής του, μέσα σε ελάχιστες μέρες.

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ επιστρατεύει όλα τα ηλεκτρονικά μέσα που διαθέτει, ώστε να παρέχει επαρκείς υπηρεσίες στους ασφαλισμένους, χωρίς αυξημένο κόστος. Στο πλαίσιο αυτό, προχωρεί στην υλοποίηση ενός συστήματος παρακολούθησης επισκέψεων και εξετάσεων σε πραγματικό χρόνο, ώστε να εντοπίζει τυχόν υπερβάσεις.

Οδηγίες
Αναμένονται οδηγίες συνταγογράφησης διαγνωστικών εξετάσεων ανά πάθηση, προκειμένου να αποφευχθεί το σημερινό φαινόμενο να υποβάλλονται γυναίκες ακόμη και σε τεστ... προστατικού αντιγόνου.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης ανέφερε στο «Εθνος» ότι η παρέμβαση στο καθεστώς των επισκέψεων αναμένεται να υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) και τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους. Ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Παναγιώτης Γεωργακόπουλος διευκρίνισε πως οι αλλαγές θα γίνουν μέχρι τον Απρίλιο, μετά την ολοκλήρωση των νέων συμβάσεων με τους παρόχους.

Εκτός από το βάρος υγειονομικής κάλυψης 10 εκατομμυρίων ασφαλισμένων, ο ΕΟΠΥΥ βρίσκεται αντιμέτωπος με ληξιπρόθεσμες οφειλές, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων προϋπήρχαν της σύστασής του το 2012. Στο τέλος του 2015, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ήταν της τάξης του 1,9 δισ. ευρώ, ενώ στο τέλος του περασμένου μήνα εκτιμάται ότι έχουν μειωθεί στο 1,6 δισ.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot