Εντατικές χωρίς νοσηλευτές - Κινδυνεύουν να κλείσουν 120 κλίνες

Οκτώβριος 08, 2015
jumbo-banner

Δείτε ποια νοσοκομεία κινδυνεύουν να μην μπορούν να λειτουργήσουν τις μονάδες εντατικής θεραπείας - «Πεθαίνουν συνάνθρωποί μας στο δρόμο γιατί δεν υπάρχει μια κενή κλίνη σε ΜΕΘ» δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΝΕ

Η μία μετά την άλλη αποψιλώνονται από νοσηλευτές οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στα δημόσια νοσοκομεία με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία των Μονάδων αλλά και τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς.

Όπως είχε καταγγείλει η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ), μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου λήγουν οι συμβάσεις 170 νοσηλευτών που απασχολούνταν στις ΜΕΘ με συμβάσεις μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα της ΕΝΕ, έχουν αποχωρήσει 101 νοσηλευτές από το ΕΣΥ. Περισσότεροι από τους μισούς (58 νοσηλευτές) απασχολούνταν σε ΜΕΘ της Αττικής.

Μόνο από το «Σωτηρία» έφυγαν 15 νοσηλευτές με αποτέλεσμα να υποδιπλασιαστούν τα ανεπτυγμένα κρεβάτια: από 20 κρεβάτια που διέθεταν η ΜΕΘ και η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) πλέον λειτουργούν τα εννέα.

Άλλοι 13 νοσηλευτές έφυγαν από τον «Ευαγγελισμό», 12 από το «Αττικόν», 8 από το Ογκολογικό «Αγίων Αναργύρων», 4 από τη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, καθώς και 4 νοσηλευτές από το νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία». Μικρότερες «απώλειες» - από έναν 1 νοσηλευτή- έχουν τα νοσοκομεία Τζάνειο και Λαϊκό.

Επίσης, έληξαν οι συμβάσεις των νοσηλευτών στα νοσοκομεία Ρίου (3 αποχωρήσεις), Σπάρτης (έφυγαν 9 νοσηλευτές), Πύργου (5), Κορίνθου (4), Αλεξανδρούπολης (4), Παπανικολάου (3), Λάρισας (2), Βόλου (2), Τρικάλων (1), Καρδίτσας (2), Ιωαννίνων (6) και ΑΧΕΠΑ (αποχώρησαν 3 νοσηλευτές).

Σύμφωνα με έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενημερώνονται επισήμως οι ενδιαφερόμενοι μέσω της Διοίκησης των νοσοκομείων που υπηρετούν, ότι δεν προβλέπεται καμία διαδικασία ανανέωσης σύμφωνα με τα οριζόμενα εκ του νόμου.

«Είναι ντροπή σήμερα να παζαρεύουμε την επαναπρόσληψη 170 συμβασιούχων συναδέλφων, την ώρα που πεθαίνουν συνάνθρωποί μας στο δρόμο γιατί δεν υπάρχει μια κενή κλίνη σε ΜΕΘ. Τις επόμενες μέρες το πρόβλημα θα ενταθεί» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΕΝΕ, κ. Δημήτρης Σκουτέλης. «Με 120 λιγότερες κλίνες ΜΕΘ θα λειτουργούν τα ελληνικά νοσοκομεία. Η άμεση πρόσληψη νοσηλευτών καθίσταται αναγκαία σήμερα περισσότερο από ποτέ» αναφέρει ο γενικός γραμματέας κ. Αριστείδης Δάγλας και ζητεί από τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να προβεί σε άμεσες ενέργειες για την αντιμετώπιση του μείζονος αυτού θέματος.

protothema.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot