Ελληνική μέθοδος από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης χτυπά το γλαύκωμα στη ρίζα του

Νοέμβριος 09, 2015
jumbo-banner

Σε περισσότερους ήδη από 60 ασθενείς έχει εφαρμοστεί η νέα χειρουργική μέθοδος για τη θεραπεία του γλαυκώματος που γεννήθηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης.

Η εμπειρία των τεσσάρων τελευταίων ετών δείχνει πως η ελληνική τεχνική αλλάζει τα δεδομένα στην αντιμετώπιση του γλαυκώματος γιατί χτυπά το κακό στη ρίζα του.

«Η νεα χειρουργική μέθοδος συνδυάζει την τεχνική της εν τω βάθει σκληρεκτομής με την χρήση μιας μικροσκοπικής βαλβίδας η οποία τοποθετείται κάτω από τον επιπεφυκότα και βοηθά στην παροχέτευση του υγρού που είναι υπεύθυνο για την αυξημένη πίεση του οφθαλμού, με συνέπεια να μπαίνει φρένο στην εξέλιξη της νόσου» τονίζει ο Έλληνας χειρουργός οφθαλμίατρος, Καθηγητής Οφθαλμολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Βασίλειος Κοζομπόλης, που επινόησε και εφαρμόζει τη μέθοδο. Το βασικό πλεονέκτημα της νέας τεχνικής είναι πως γίνεται χωρίς ενέσεις, με τοπική αναισθησία που προκαλείται με σταγόνες και ο ασθενής επιστρέφει αυθημερόν σπίτι του. Επιπλέον η επέμβαση καλύπτεται από τα ταμεία.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot