Διάστρεμμα αστραγάλου: Τι πρέπει να ξέρετε για σωστή θεραπεία

Ιανουάριος 24, 2016
jumbo-banner
Το διάστρεμμα στον αστράγαλο είναι ένα από τα πιο κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν άνδρες και γυναίκες. Ιδιαίτερα το ασθενές φύλο είναι πιο επιρρεπής στο ατύχημα αυτό λόγω του ψηλών τακουνιών.
Αλλά και οι άνδρες έρχονται αντιμέτωποι με το πρόβλημα αυτό το οποίο αποτελεί το νούμερο ένα τραυματισμό στα περισσότερα σπορ.Το διάστρεμμα παρουσιάζεται όταν σπάνε οι συνδέσμοι που "δένουν" τα κόκκαλα μεταξύ τους.   
Το πρώτο σύμπτωμα του διαστρέμματος στον αστράγαλο είναι ο πόνος ο οποίος δεν εμφανίζεται την ώρα εκείνη αλλά μετά από κάποιες ώρες ή μπορεί σταδιακά να εξελιχθεί μετά από πολλές επαναλήψεις μιας κίνησης.
Στη συνέχεια ακολουθεί το πρήξιμο το οποίο συμβαίνει με τον τραυματισμό. Σε σπάνιες περιπτώσεις εμφανίζεται και μελανιά στον αστράγαλο.Εξαιτίας του πόνου και του πηξίματος που ακολουθεί το σώμα προσπαθεί να αντεπεξέλθει για αυτό κάλο είναι να παραμείνετε κλινήρεις μέχρι να περάσει.Επίσκεψη στον γιατρόΗ διάγνωση του διαστρέμματος γίνεται από τη φυσική εξέταση και την ακτινογραφία ενω σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να ζητηθεί και αξονική. Ωστόσο, αν ο ασθενής ενεπλάκη σε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα ο θεράπων ιατρός θα εξετάσει και το ενδεχόμενο πιθανής εσωτερικής αιμορραγία ή τραυματισμού στο κεφάλι. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε αν υπάρχουν ή όχι σπασμένα κόκαλα.
Τι να κάνετε   
Ξεχάστε τις μετακινήσεις και το περπάτημα για λίγες ημέρες.
Μην κάνετε δραστηριότης που ενδεχομένως σας προκαλούν πόνο.
Βάλτε πάγο ώστε να ελαττώσετε όχι μόνο τον πόνο αλλά και το πρήξιμο και την φλεγμονή.
www.medicinet.com

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot