Αυτά τα 4 καλλυντικά ΔΕΝ πρέπει να τα μοιράζεσαι με την φίλη σου για λόγους υγείας!

Δεκέμβριος 19, 2015
jumbo-banner

Εσύ τα γνωρίζεις;

Σίγουρα, αν κάτι χαρακτηρίζει το γενναιόδωρο άνθρωπο αυτό δεν είναι άλλο από το να μοιράζεται τα πράγματά του με τους αγαπημένους του ανθρώπους, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη του.

Όταν, όμως, πρόκειται για καλλύντικά, τα πράγματα αλλάζουν...

Η γενναιοδωρία παύει να υφίσταται και οι κανόνες της υγιεινής επιβάλλονται ακόμη και στη σχέση που έχεις με την κολλητή σου, την αδερφή σου κ.λ.π σύμφωνα με το queen.gr.

Αυτά τα 4 καλλυντικά, λοιπόν, πρέπει να τα κρατήσεις μόνο – το τονίζω μόνο- για ‘σένα:

- Μάσκαρα
Το έχουμε πει πολλές φορές, το βουρτσάκι κάνει τη διαφορά σε μια μάσκαρα, όμως το ίδιο βουρτσάκι μπορεί να αποτελέσει το συνδετικό κρίκο μετάδοσης οφθαλμολογικών μολύνσεων, που μπορούν να ερεθίσουν τα μάτια σου, όπως επιπεφυκίτιδας, κερατίτιδας, ακόμη και φλεγμονής.

- Κραγιόν ή Lip gloss
Μπορεί να ζηλεύεις όσο τίποτε άλλο, το κραγιόν που φοράει η κολλητή σου, όμως συγκρατήσου! Το να μοιράζεσαι το ίδιο κραγιόν, lip gloss ακόμη και lip balm μπορεί να αποτελέσει πηγή μόλυνσης για τα χείλη σου και να κάνει πιο εύκολη τη μετάδοση μικροβίων , με πιθανότερη την εμφάνιση έρπη (ακόμη και αν δεν είναι ορατή κάποια πληγή στα χείλη τα δικά σου ή της φίλης σου).

-Eyeliner
Πάνω- κάτω ισχύει ό,τι αναφέρθηκε και στη μάσκαρα. Εκατομμύρια βακτήρια ζουν στα βλέφαρα και τις βλεφαρίδες μας έχοντας τη δυνατότητα να εξαπλωθούν μέσω της κοινής χρήσης καλλυντικών προϊόντων. Το χειρότερο; Τα βακτήρια που προκαλούν μολύνσεις στα μάτια μπορεί να ζήσουν στις βλεφαρίδες ή στα βλέφαρά μας για εβδομάδες χωρίς να εμφανίσουμε ανάλογα συμπτώματα.

- Οποιαδήποτε κρέμα σε βαζάκι
Ακούγεται προφανές, αλλά δεν είναι πάντα! Βυθίζοντας ξανά και ξανά τα δάχτυλά σου σε οποιοδήποτε βαζάκι με κρέμα της κολλητής σου, κάνεις πιο εύκολη την εξάπλωση μικροβίων... Το ίδιο ισχύει και για τις δικές σου κρέμες, ακόμη και αν πλένεις πολύ καλά τα χέρια σου.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot