×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575

Αποφασίζουν σήμερα οι γιατροί για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους

Δεκέμβριος 17, 2013
jumbo-banner

Τη στάση τους καλούνται να επανακαθορίσουν σήμερα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ στην Αττική. Για σήμερα έχει οριστεί η γενική τους συνέλευση, ενώ την Πέμπτη θα συνεδριάσουν και οι πρόεδροι των συλλόγων γιατρών του οργανισμού σε ολόκληρη τη χώρα, για να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν την απεργία τους και μετά τις 19 Δεκεμβρίου.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Υγείας επιθυμεί να ξεκινήσει το συντομότερο ο διάλογος με τους γιατρούς - με ή χωρίς απεργία  - καθώς όπως δηλώνει σε κάθε ευκαιρία, ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης, η μεταρρύθμιση δεν μπορεί να περιμένει. Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργειό Υγείας θα επιθυμούσε να έχει κλείσει το θέμα πριν το τέλος Ιανουαρίου του 2014.

Πιθανότατα σήμερα ο Αδ. Γεωργιάδης θα συναντηθεί με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για να καθοριστεί η ατζέντα του διαλόγου που θα αφορά την λειτουργία του ΕΟΠΥΥ ως αγοραστή υπηρεσιών και τη θέση των γιατρών στο νέο συστήμα πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

«Αγκάθια» στον διάλογο οι απολύσεις γιατρών, οι οποίες είναι πιθανές στο πλαίσιο της κινητικότητας -όπως και στο πρόσφατο παρελθόν έχει πει ο υπουργός Υγείας- αλλά και τα μεγάλα ερωτήματα που παραμένουν όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών, αν θα επαναπροσληφθούν στο ΕΣΥ , με ποια κριτήρια και εάν θα είναι πλήρους ή και αποκλειστικής απασχόλησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot