Άκουσε για πρώτη φορά τη φωνή του πατέρα της με τη βοήθεια της επιστήμης(ΒΙΝΤΕΟ)

Μάρτιος 03, 2015
jumbo-banner

Μια 14χρονη από τις ΗΠΑ άκουσε για πρώτη φορά με τη βοήθεια ενός εγκεφαλικού εμφυτεύματος που της έδωσε την δυνατότητα να μάθει την φωνή του πατέρα της.

Η νεαρή Maggie Gleason γεννήθηκε χωρίς κοχλίες στο εσωτερικό των αυτιών της, αυτό το μικρό σπιροειδές όργανο που αποτυπώνει τα ηχητικά κύματα και στέλνει την πληροφορία στον εγκέφαλο. Η Maggie δεν ήταν υποψήφια για μεταμόσχευση κοχλία όμως μια ομάδα επιστημόνων από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Rainbow Babies & Children's στο Κλίβελαντ των ΗΠΑ, της έδωσε μια μοναδική ευκαιρία.

Τον περασμένο Δεκέμβριο της τοποθέτησαν ένα ειδικό ακουστικό, το οποίο πέρα από το εξωτερικό του μέρος, συνδέεται μέσω ηλεκτροδίων με τα ευαίσθητα νεύρα στο εσωτερικό του αυτιού, υποκαθιστώντας την δουλειά του κοχλία.

Η επέμβαση ήταν επιτυχής και στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την αντίδραση της 14χρονης όταν άκουσε για πρώτη φορά στην ζωή της τη φωνή του πατέρα της...


healthpro.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot