«Υγειονομικές βόμβες» τα αεροπλάνα - Σε ποια σημεία κρύβονται τα περισσότερα μικρόβια

Μάιος 16, 2015
jumbo-banner

«Υγειονομικές βόμβες» αποτελούν τόσο οι χώροι του αεροπλάνου όσο και οι αποσκευές των ταξιδιωτών σύμφωνα με μία νέα έρευνα.

Οι περισσότεροι επιβάτες απολαμβάνουν με ευχαρίστηση το γεύμα τους κατά τη διάρκεια της πτήσης, ωστόσο δεν θα ήταν τόσο άνετοι αν για παράδειγμα γνώριζαν ότι νωρίτερα επάνω στο αναδιπλούμενο τραπεζάκι κάποια άλλη επιβάτης είχε αλλάξει την πάνα του μωρού της.

Στην πραγματικότητα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού οι επιβάτες έρχονται σε επαφή με εκατομμύρια μικρόβια.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι αποσκευές έρχονται σε επαφή με τουλάχιστον 80 εκατομμύρια βακτηρίδια, πριν την άφιξη στο ξενοδοχείο, σύμφωνα με την έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εταιρείας απολυμαντικών Aqaint.

Όπως επισημαίνουν μέλη του πληρώματος το συνεργείο καθαρισμού δεν έχει τον χρόνο να καθαρίσει το αεροπλάνο μέσα στην ημέρα, ανάμεσα από τις διάφορες πτήσεις.

«Έχω δει επιβάτες να αλλάζουν την πάνα του μωρού του στο τραπεζάκι για το φαγητό, να κόβουν τα νύχια τους ακόμη και να ουρούν στα καθίσματα τους.
Την ίδια στιγμή τα χαλιά είναι απίστευτα βρώμικα ενώ το χειρότερο μέρος είναι οι τουαλέτες» αναφέρει μέλος από πλήρωμα αεροπορικής εταιρείας.

Φανταστείτε πόσα χιλιάδες χέρια έχουν αγγίξει ήταν τις ζώνες ασφαλείας του αεροσκάφους και πόσο σπάνια καθαρίζονται ή να αντικαθίστανται.

Ερευνητές τονίζουν ότι τα αεροδρόμια και τα αεροσκάφη είναι γεμάτα από βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές λοιμώξεις.

Καλό θα ήταν λοιπόν πριν από κάθε πτήση να απολυμάνετε την θέση σας και το τραπεζάκι σας, να καθαρίζετε καλά τα χέρια σας πριν και αφού πάτε στην τουαλέτα και επ’ ουδενί μην περπατάτε ξυπόλητοι στους χώρους του αεροπλάνου καθώς τα χαλιά δεν καθαρίζονται συχνά.

e-typos.com

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot