Menu

Ρωσία: Αυξητικές τάσεις παρουσιάζει η κίνηση

Ρωσία: Αυξητικές τάσεις παρουσιάζει η κίνηση
jumbo-banner
Την διαβεβαίωση ότι η τουριστική κίνηση από την Ρωσία παρουσιάζει αυξητικές τάσεις οι οποίες θα συνεχιστούν και τους επόμενους μήνες, έδωσε στην «δημοκρατική», με δηλώσεις του, ο διευθυντής του ΕΟΤ Ρωσίας Πολύκαρπος Ευσταθίου.
«Ο αριθμός των Ρώσων που επισκέπτονται την Ελλάδα έχει πραγματικά ανέβει κατά περισσότερο από 500%. Για την Ρόδο, καταγράφεται διπλασιασμός σε σχέση με πέρσι, ενώ όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσει να κινείται ανοδικά», δήλωσε ο κ. Ευσταθίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα, μόνον τον περασμένο Μάρτιο, καταγράφηκε αύξηση 523,6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Επίσης, από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Απρίλιο, σημειώθηκε αύξηση από την Ρωσία της τάξης του 135% σε σχέση με το 2015. Το αυξημένο ενδιαφέρον για την Ελλάδα έρχεται με αφορμή την απαγόρευση της Ρωσικής κυβέρνησης στους πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας να ταξιδεύουν προς την Τουρκία και προς την Αίγυπτο, τους δύο δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς μέχρι και πέρσι. «Αυτή την περίοδο, υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα. Η Γαλλία και η Ισπανία, έχουν κλείσει. Το εμπάργκο προς την Τουρκία και την Αίγυπτο παραμένει. Δεν υπάρχει δηλαδή τόσο μεγάλος  ανταγωνισμός. Σχεδόν… ‘παίζουμε μόνοι μας’» δήλωσε ο κ. Ευσταθίου.
Θυμίζουμε ότι από τις 28 Νοεμβρίου, τα ρωσικά τουριστικά πρακτορεία δεν έχουν πλέον το δικαίωμα να πωλούν στους πελάτες τους ταξίδια στην Τουρκία, για λόγους ασφαλείας, μετά την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24 από την τουρκική πολεμική αεροπορία πάνω από τα σύνορα με τη Συρία. Το πρόβλημα που παραμένει είναι το «Dubbing τιμών». Καθώς το εθνικό νόμισμα της Ρωσίας είναι το ρούβλι, το οποίο σημείωσε μεγάλη πτώση, οι τουρίστες ψάχνουν για χαμηλές τιμές. Και βέβαια, δεν είναι όλοι πελάτες πολύ υψηλής οικονομικής στάθμης. «Τα πακέτα πλέον πιέζονται. Ζητούν συνεχώς χαμηλές τιμές και προσφορές. Η έκδοση της βίζας δεν ήταν το μοναδικό πρόβλημα. Είναι και το οικονομικό. Είναι ένας σημαντικός παράγοντας», εξηγεί ο γραμματέας του ΕΟΤ Μόσχας. Να σημειωθεί ακόμη ότι ενώ η ρωσική κυβέρνηση είχε δηλώσει από τις αρχές του έτους ότι θα επιδοτήσει την τουριστική βιομηχανία στην Κριμαία, στην Αμπχαζία, στο Σότσι και σε άλλες περιοχές, οι Ρώσοι τουρίστες δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. «Είναι δυναμικοί προορισμοί αλλά δεν διαθέτουν τις υποδομές που έχει η Ελλάδα», τόνισε ο κ. Ευσταθίου.
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ
Οι Ρώσοι τουρίστες, έρχονται στην Ελλάδα και κυρίως στην Ρόδο από την Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη –ως επί το πλείστον.
Οι πτήσεις είναι σε ικανοποιητικό βαθμό, ενώ υπάρχουν και τσάρτερ. Διατηρώντας πολύχρονους ισχυρούς δεσμούς με την Ελλάδα κυρίως στην θρησκεία και στην ιστορία, οι Ρώσοι τουρίστες ψάχνουν για διακοπές στην παραλία, στον ήλιο και για καλό φαγητό. Βέβαια, όπως δηλώνουν και Ρώσοι τουρ οπερέιτορς υπάρχουν περιθώρια για διεύρυνση των ταξιδιωτικών τους επιλογών και σε άλλους προορισμούς. Να σημειωθεί ακόμη ότι στο πλαίσιο του ‘Ελληνορωσικού Έτους’ φιλίας το 2016 θα πραγματοποιηθούν πάνω από 50 κοινές εκδηλώσεις ανάμεσα στις δύο χώρες. Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΒΙΖΑΣ Είναι τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον των Ρώσων για διακοπές στην Ελλάδα, που στα τέλη Απριλίου, το Ελληνικό Προξενείο στη Μόσχα δέχθηκε αριθμό-ρεκόρ αιτήσεων θεώρησης βίζας από Ρώσους που επιθυμούσαν να ταξιδέψουν στη χώρα μας για διακοπές τον Μάιο. Είναι γεγονός πως η έκδοση βίζας από την Ρωσία προς την Ελλάδα, έγινε περισσότερο δύσκολη, από την στιγμή που απαιτείται δακτυλοσκοπικός έλεγχος. «Τα πράγματα εξομαλύνθηκαν. Η έκδοση βίζας πλέον γίνεται σε 4-5 ημέρες. Αυτό δεν έχει να κάνει με την ύπαρξη των κέντρων έκδοσης βίζας, αλλά με την εξυπηρέτηση από τις προξενικές αρχές» δήλωσε ο κ. Ευσταθίου. Σημειώνεται ότι πρόσφατα η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως το σχέδιο ενίσχυσης των ελληνικών προξενικών αρχών θα συνεχιστεί ακόμη πιο εντατικά στην ίδια κατεύθυνση έως το τέλος του καλοκαιριού. Από την ώρα που ο Ρώσος πολίτης υποβάλει τα δικαιολογητικά του, το χρονικό διάστημα έκδοσης βίζας θα είναι το συντομότερο δυνατό, με στόχο να μην υπερβαίνει τις επτά εργάσιμες ημέρες. Μάλιστα, όπως δηλώθηκε επίσημα, οι Ρώσοι οι οποίοι έχουν ήδη πραγματοποιήσει τουλάχιστον ένα ταξίδι προς την Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι σε θέση να υποβάλουν αίτηση για βίζα πολλαπλών εισόδων για τρία ή πέντε χρόνια. Αυτό θα δώσει μια μεγάλη ώθηση στην αύξηση της τουριστικής κίνησης προς την Ελλάδα και φυσικά, μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες. Πηγή:www.dimokratiki.gr

money-tourism.gr
kos patisserie
επιστροφή στην κορυφή