Menu

ΕΟΤ: 13,6 εκατ. ευρώ για το διαφημιστικό πρόγραμμα στο εξωτερικό

ΕΟΤ: 13,6 εκατ. ευρώ για το διαφημιστικό πρόγραμμα στο εξωτερικό
jumbo-banner

To διαφημιστικό πρόγραμμα του ΕΟΤ ύψους 13,65 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό, καθώς και τη στρατηγική του ΕΟΤ για την προώθηση και προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος παρουσίασε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος στη σημερινή συνέντευξη Τύπου της ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού.

Όπως είπε, στο επίκεντρο των δράσεων του ΕΟΤ βρίσκεται:

-Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου,

-Η διατήρηση και η περαιτέρω αύξηση του μεριδίου αγοράς για τον Ελληνικό Τουρισμό στις παραδοσιακές αγορές, όπως η Ρωσία, που αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική αγορά προς αξιοποίηση και περαιτέρω στρατηγική αναβάθμιση, κάτι που ήδη έχει ξεκινήσει οργανωσιακά και λειτουργικά από το τέλος του 2015,

-Η αύξηση των εισπράξεων από τον Τουρισμό (ως ποιοτικό στοιχείο που θα πρέπει να συνυπολογίζεται με την ίδια τουλάχιστον βαρύτητα με τον επιτευχθέντα αριθμό τουριστών ετησίως),

-Η στοχευμένη διείσδυση σε επιλεγμένες νέες αγορές (όπως Κίνα, Κορέα, Ιράν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία, κ.α.), πέρα από τις παραδοσιακές (όπως Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία και Ιταλία),

-Η προσέλκυση πιστών και τακτικών τουριστών,

-Η σύνθεση νέων προϊόντων και υπηρεσιών για την δημιουργία τουρισμού ειδικής ζήτησης (γαστρονομία ως βάση του ευ ζην και της μακροζωίας, καταδυτικά πάρκα, canoe-kayak κ.α.),

-Η ανάδειξη νέων προορισμών της Ελλάδας, λιγότερο γνωστών στο εξωτερικό και πολλαπλώς αξιοποιήσιμων με εξαιρετικό value for money για τον ξένο επισκέπτη, αλλά και σημαντική ωφέλεια για την τοπική κοινωνία & οικονομία.

Στο πλαίσιο αυτό:

- Ο ΕΟΤ προχώρησε σε στρατηγικές συμφωνίες για το 2016 με μεγάλους Τ.Ο.’s, για τη δημιουργία πακέτων διακοπών για την Ελλάδα μεγαλύτερης διάρκειας ημερών και νέων προορισμών εντός της χώρας, Ήδη από φέτος, κορυφαίοι tour-operators της παγκόσμιας αγοράς επεκτείνουν την ενεργή τους περίοδο από 180 στις 215 ημέρες. Στόχος μας είναι ο “τουρισμός όλο το χρόνο” γεγονός το οποίο θα συμβάλλει σημαντικά και στην ανάδειξη τουριστικών προορισμών της ηπειρωτική Ελλάδα, από τη Μάνη ως την Καστοριά και από την Ηγουμενίτσα ως την Αλεξανδρούπολη, είπε χαρακτηριστικά

- Αξιοποιεί τα εξειδικευμένα (tailor made) εργαλεία π.χ. τα Digital (online) προγράμματα της Κεντρικής Υπηρεσίας ΕΟΤ. Για παράδειγμα συνεργάζεται με επιλεγμένα, έγκριτα ψηφιακά Μέσα μεγάλης εμβέλειας και διεθνούς κάλυψης όπως google, yahoo, Instagram, trip advisor, expedia, facebook.

- Υλοποιεί κοινά διαφημιστικά προγράμματα με κορυφαίους Τ.Ο.s (TUI, Thomas Cook & J2 ).

- Προβάλλει την Ελλάδα σε Inflight magazines στρατηγικά επιλεγμένων αεροπορικών εταιριών όπως, United airlines, Lufthansa, Emirates, Aeroflot, Delta, Swiss, Easyjet).

- Αξιοποιεί σημαντικά διεθνή Οffline Μέσα υψηλού κύρους (όπως το T- magazine το ένθετο περιοδικό των New York Times) καθώς και Μέσα προσέγγισης της Ομογένειας σε παγκόσμιο επίπεδο.

_ Eκδίδει εξειδικευμένα έντυπα και παράγει οπτικοακουστικό και ψηφιακό υλικό, όπως video για χρήση στο διαδίκτυο για τα Δωδεκάνησα και τη Λέσβο.

- Αναβαθμίζει συνολικά την πύλη visitgreece.gr, τόσο σε τεχνικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο περιεχομένου και γλωσσών προβολής του υλικού, με στόχο τις 6 συνολικά γλώσσες.

- Εκπονεί συστηματικά μελέτες-έρευνας αγοράς, για την ανάδειξη και αξιοποίηση των ευρημάτων εκείνων που θα καταστήσουν το ελληνικό τουριστικό προϊόν ακόμη πιο ανταγωνιστικό σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ταυτόχρονα, ο ΕΟΤ αυξάνει την παρουσία σε τουριστικές εκθέσεις στην κύρια διάταξη των οποίων περιλαμβάνονται B2B συναντήσεις με τουριστικούς εταίρους που προσφέρουν άμεσα και μετρήσιμα αποτελέσματα.

- Διοργανώνει ταξίδια εξοικείωσης (fam trips, press trips, bloggers trips) με τους μεγαλύτερους T.O’s ανά τον κόσμο όπως και δημοσιογράφους ξένων μέσων επικοινωνίας με ισχυρή επιρροή στη διαμόρφωση των τάσεων της τουριστικής αγοράς. Από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα έχουμε διοργανώσει και πραγματοποιήσει 83 ταξίδια, με μέσο όρο 14 ταξίδια το μήνα.

Ειδικά για τα νησιά που έχουν δεχθεί μεταναστευτικές ροές (Λέσβος, Σάμος, Χίος , Κως, Λέρος):

-Σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς (Περιφέρειες, Δήμους) ο ΕΟΤ έχει πραγματοποιήσει ήδη 22 ταξίδια εξοικείωσης (Τ.Ο’s, bloggers κ.ο.κ.) επιπλέον των παραπάνω fam/press trips, η διεξαγωγή των οποίων θα συνεχιστεί δυναμικά και στο επόμενο διάστημα .

- Ενισχύει περαιτέρω την προβολή των παραπάνω νησιών με ψηφιακά μέσα παγκόσμιας εμβέλειας, όπως:

Google: Προβολή του νέου video της Λέσβου μέσω της καμπάνιας μας στο You Tube. Διάστημα προβολής: Ιούνιο, Ιούλιο 2016,
Facebook: Προβολή διαφημιστικών posts από τα νησιά αυτά στο πλαίσιο της καμπάνιας μας ( Κως & Λέρος όλο τον μήνα Μάιο 2016)
Yahoo: Προβάλλεται video για τα Δωδεκάνησα (Κως). Επίκειται προβολή video της Λέσβου και εικόνων των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου στις χώρες της Μέσης Ανατολής και στις ΗΠΑ.
Highlights στο Visit Greece Homepage.
Posts στo Facebook , στο blog και στο foursquare (του ΕΟΤ).
Με καταχωρίσεις σε ξενόγλωσσες εκδόσεις ελληνικών Μέσων που διατίθενται στο εξωτερικό (π.χ Κως στο “ELEGANT TRAVEL GREECE” στην αγγλική & κινέζικη γλώσσα, Λέσβος στο “It’s all greek to me” και στο “Our Greece”, στη Ρωσική γλώσσα ).
Με προβολή σε inflight περιοδικά των επιλεγμένων αεροπορικών εταιρειών, βάσει συγκεκριμμένου προγράμματος που τρέχει έως το τέλος του χρόνου.
Με συμμετοχή άνευ κόστους με stand, στα περίπτερα του ΕΟΤ στις Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις (World Travel Market , VAKANTIEBEURS, ΙΤΒ, ΜΙΤΤ).
Τέλος, στο πλαίσιο του Αφιερωματικού έτους Ελλάδας-Ρωσίας, Ρωσίας– Ελλάδας, οργανώνονται εκδηλώσεις, ταξίδια εξοικείωσης, επισκέψεις, δείπνα εργασίας Ρώσων και Ελλήνων αξιωματούχων, συνδιασκέψεις και συνέδρια B2B.

** Tο Α΄ 5μηνο του 2016 μειώθηκαν οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις του Οργανισμού κατά 35,36% και οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις παρελθόντων ετών κατά 52,58%, ενώ παράλληλα αυξήθηκε ο προϋπολογισμός για Διαφήμιση +32,8% και για Δημόσιες Σχέσεις +47% (αφορά Κεντρική Υπηρεσία και Γραφεία ΕΟΤ εξωτερικού).

tornosnews.gr

kos patisserie
επιστροφή στην κορυφή