Τζιάλλας: Άνοιξε νέες αγορές ο ελληνικός τουρισμός

Απρίλιος 06, 2016
jumbo-banner

Το 2016 αναμένεται να συνεχιστεί η δυναμική του 2015, μιας χρονιάς που έσπασε τα ρεκόρ, δήλωσε για τον ελληνικό τουρισμό από το βήμα του Ελληνο-Γερμανικού Επιχειρηματικού Φόρουμ στο Βερολίνο ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης της Ελλάδας Γιώργος Τζιάλλας. 

Όπως είπε, το 2015, οι διεθνείς αφίξεις ξεπέρασαν τα 23,6 εκατ. (26 εκατ. περιλαμβανομένων των επιβατών κρουαζιέρας) και τα τουριστικά έσοδα έφτασαν τα 14,2 δις.

«Τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν μια αύξηση περίπου 7% και 6%, αντίστοιχα, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ενώ τα μεγέθη είναι υψηλότερα από τον μέσο όρο του διεθνούς τουρισμού», σημείωσε ο κ. Τζιάλλας, ο οποίος μίλησε για μια πολιτική η οποία στοχεύει στην επέκταση της τουριστικής περιόδου, την αναβάθμιση του θεματικού τουρισμού, την ανάπτυξη νέων ελληνικών προορισμών, την προσφορά εγκαταστάσεων και υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και την ενθάρρυνση νέων επενδύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

«Ο ελληνικός τουρισμός έχει γίνει ακόμη πιο εξωστρεφής στη διαδικασία ανοίγματος νέων αγορών και εισαγωγής απευθείας πτήσεων», σημείωσε, διαμηνύοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση αναβαθμίζει το κανονιστικό και επενδυτικό πλαίσιο προς αυτήν την κατεύθυνση. «Επιταχύνουμε την αδειοδοτική διαδικασία για ειδικές τουριστικές υποδομές, περιλαμβάνοντας συνεδριακά κέντρα, εγκαταστάσεις για σκι, ορεινές υποδομές, αγροτουριστικές επιχειρήσεις και υποδομές ιαματικού τουρισμού, συμπλήρωσε.

Τον Φεβρουάριο εισαγάγαμε ένα νέο πρόγραμμα επιδότησης μικρών και μεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων για την αναβάθμιση υποδομών και υπηρεσιών, με συνολικό προϋπολογισμό 70 εκατ. Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις να επιδοτηθούν έως κατά 50% σε επενδυτικά πλάνα από 15.000 έως 150.000 ευρώ.

enikonomia.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot