Σημαντική παρέμβαση της TUI για τον ελληνικό τουρισμό

Ιούλιος 08, 2015
jumbo-banner

Σε μια ακόμη, πολύ σημαντική θετική παρέμβαση για τον ελληνικό Τουρισμό, προχώρησε πριν από λίγο ο όμιλος TUI, με ανακοίνωση από τα κεντρικά της Γερμανίας.

Ο όμιλος TUI προχωρά σε μια ξεκάθαρη κίνηση στήριξης του ελληνικού Τουρισμού, τονίζοντας ότι "...Οι κρατήσεις συνεχίζουν να διατηρούνται σε υψηλότερα επίπεδα από πέρυσι επειδή οι ταξιδιωτικές εταιρείες είναι κατάλληλα προετοιμασμένες προκειμένου να διασφαλίσουν ευχάριστες διακοπές για τους επισκέπτες τους. Αυτή η σταθερότητα είναι ζωτικής σημασίας για την Ελληνική οικονομία" και προτρέποντας τους τουρίστες να επιλέξουν την Ελλάδα ως τόπο διακοπών τους.
Μάλιστα υπογραμμίζει ότι για το 2015 "ο Όμιλος TUI αναμένει ένα νέο ρεκόρ αφίξεων", ενώ καθησυχάζει τις όποιες ανησυχίες με δήλωση της Δρος Julia Rehberg, δικηγόρου στο Consumer Advice Centre του Αμβούργου, η οποία σημειώνει: «Οι άνθρωποι που έχουν κλείσει πακέτα διακοπών, προφανώς βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση, γιατί ο τουριστικός τους πράκτορας έχει τοπικούς εκπροσώπους.

Οι εκπρόσωποι αυτοί θα παρέχουν βοήθεια εάν συμβεί οτιδήποτε όπως π.χ. μια απεργία του προσωπικού των αεροδρομίων. Τα τουριστικά θέρετρα που συνεργάζεται η TUI, είναι κατάλληλα προετοιμασμένα προκειμένου να ανταπεξέλθουν σε ενδεχόμενα προβλήματα εφοδιασμού ή άλλα πιθανά σενάρια. Σε περίπτωση που προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα, οι έμπειροι εκπρόσωποι της TUI είναι σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να υποστηρίξουν τους πελάτες μας στην Ελλάδα".

Ωστόσο, καλεί τις ελληνικές αρχές να λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν, τους προβληματισμούς των τουριστών που επιλέγουν να περάσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα.
Η πλήρης ανακοίνωση του ομίλου TUI, έχει ως εξής:

ΕΛΛΑΔΑ:
ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Μετά το δημοψήφισμα, η οικονομική κρίση στην Ελλάδα παραμένει στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ωστόσο, η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ένας δημοφιλής προορισμός διακοπών.
Οι κρατήσεις συνεχίζουν να διατηρούνται σε υψηλότερα επίπεδα από πέρυσι επειδή οι ταξιδιωτικές εταιρείες είναι κατάλληλα προετοιμασμένες προκειμένου να διασφαλίσουν ευχάριστες διακοπές για τους επισκέπτες τους. Αυτή η σταθερότητα είναι ζωτικής σημασίας για την Ελληνική οικονομία.

Ως εκ τούτου, η TUI, προτρέπει τις Ελληνικές αρχές να λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν, τους προβληματισμούς των τουριστών που επιλέγουν να περάσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα.

Η δέσμευσή μας για την Ελλάδα
Το γεγονός ότι το 56% των τουριστών επισκέπτονται τη χώρα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες -μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου- είναι εξαιρετικά σημαντικό για την Ελληνική οικονομία. Πέρυσι σχεδόν δύο εκατομμύρια επισκέπτες της TUI πέρασαν τις διακοπές τους στην Ελλάδα, η πλειοψηφία των οποίων προερχόταν από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία. Το 2015 ο Όμιλος TUI αναμένει ένα νέο ρεκόρ αφίξεων.

Στη μακρά αυτή περίοδο διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, η TUI επέλεξε να πραγματοποιήσει στα τέλη του Ιουνίου στην Κρήτη, την εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματός της, παρουσία σημαντικών τουριστικών φορέων και μέσων ενημέρωσης.

Το γεγονός αυτό αντικατοπτρίζει την πεποίθησή μας για το μέλλον του Ελληνικού τουρισμού που βασίζεται στο ότι η Ελλάδα θα έχει πάντα τον ήλιο, την θάλασσα και την μοναδική φιλοξενία των ανθρώπων της.

Οι τουρίστες που έχουν επιλέξει πακέτα διακοπών έχουν ολοκληρωμένη προστασία
Οι πελάτες της TUI μπορούν να βασιστούν στη βοήθειά μας εάν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα. Η Δρ Julia Rehberg, δικηγόρος στο Consumer Advice Centre του Αμβούργου, δήλωσε αναφορικά με τις διακοπές στην Ελλάδα: «Οι άνθρωποι που έχουν κλείσει πακέτα διακοπών, προφανώς βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση γιατί ο τουριστικός τους πράκτορας έχει τοπικούς εκπροσώπους.

Οι εκπρόσωποι αυτοί θα παρέχουν βοήθεια εάν συμβεί οτιδήποτε όπως πχ μια απεργία του προσωπικού των αεροδρομίων.» Τα τουριστικά θέρετρα που συνεργάζεται η TUI, είναι κατάλληλα προετοιμασμένα προκειμένου να ανταπεξέλθουν σε ενδεχόμενα προβλήματα εφοδιασμού ή άλλα πιθανά σενάρια.

Σε περίπτωση που προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα, οι έμπειροι εκπρόσωποι της TUI είναι σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να υποστηρίξουν τους πελάτες μας στην Ελλάδα.
Ο τουριστικός κλάδος παραμένει σταθερός

Είναι γεγονός ότι ο τουρισμός είναι ο πιο σημαντικός κλάδος της ελληνικής οικονομίας, παραμένει σταθερός, και προσφέρει μία στις πέντε θέσεις εργασίας συμβάλλοντας κατά περίπου 30 δις ευρώ στο Eλληνικό ΑΕΠ.

(Πηγή: /money-tourism.blogspot.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot