Σε Κω και Νίσυρο τα γυρίσματα της ταινίας «Adventure in Greece»

Μάιος 16, 2014
jumbo-banner

Τα πανέμορφα νησιά των Δωδεκανήσων, η κοσμοπολίτικη και φημισμένη Κως και η «άγνωστη», μυστηριακή και με ξεχωριστή γοητεία (λόγω και του ηφαιστείου της) Νίσυρος θα φιλοξενήσουν για δύο μήνες τα γυρίσματα της ελληνο-φινλανδικής ταινίας με τίτλο «Adventure in Greece». Αυτή τη στιγμή, η ταινία βρίσκεται στο στάδιο της προεργασίας (προπαραγωγής), ενώ τα γυρίσματα είναι προγραμματισμένα να ξεκινήσουν τον Απρίλιο και να ολοκληρωθούν ως τα τέλη Μαΐου του 2014.

Η ταινία, σε σενάριο και σκηνοθεσία του κορυφαίου Φινλανδού σκηνοθέτη Ταάβι Βάρτια (Taavi Vartia), αφηγείται την ιστορία του 14χρονου Toni και των ετεροθαλών αδελφών του, του 12χρονου Aleksi και του 10χρονου Veeti, που φτάνουν στην Κω για διακοπές. Κατά την παραμονή τους στο νησί θα συναντήσουν την 15χρονη Ελληνίδα Ανδριάνα, ένα πανέμορφο κορίτσι που ο Toni ερωτεύεται χωρίς να γνωρίζει ότι μια σπείρα λαθρεμπόρων, η οποία λυμαίνεται τους χαμένους θησαυρούς ενός απομακρυσμένου σπηλαίου σε προστατευόμενη περιοχή, την χρησιμοποιεί σε επικίνδυνες καταδύσεις. Τα τρία αδέλφια θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν τους λαθρεμπόρους, να σώσουν την Ανδριάνα και να συνεχίσουν τις ξέγνοιαστες διακοπές τους στο νησί.
kos

Όπως ανακοινώθηκε σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, η ταινία θα γυριστεί εξ’ ολοκλήρου στην Ελλάδα και στο μεγαλύτερο μέρος της θα περιλαμβάνει Έλληνες ηθοποιούς και τεχνικούς. Τους βασικούς ρόλους, εκτός των άλλων, θα ερμηνεύσουν οι Έλληνες ηθοποιοί Ορφέας Αυγουστίδης, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Ναταλία Δραγούμη και Γιάννης Ζουγανέλης και από φινλανδικής πλευράς οι Λάουρα Μαλμιβάαρα (Laura Malmivaara) και Βίλε Μιλιρίνε (Ville Myllyrinne).

Το «Adventure in Greece» αποτελεί συμπαραγωγή ελληνικών και φινλανδικών εταιρειών παραγωγής με την επιδότηση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.) και του Φινλανδικού Κέντρου Κινηματογράφου (F.F.F.) και την υποστήριξη του Ενιαίου Φορέα Κω-Νισύρου. Σύμφωνα, μάλιστα, με τους παραγωγούς, θα αποτελεί «μια πολύ σημαντική και υψηλού προϋπολογισμού κινηματογραφική συμπαραγωγή». Την κινηματογραφική και τηλεοπτική διανομή της στη Φινλανδία έχουν αναλάβει η εταιρεία Nordisk Film Distribution και το Channel 4.
kos2

Με την ταινία αυτή, επιβεβαιώνεται για μία ακόμα φορά πως η Ελλάδα έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε έναν από τους πλέον ελκυστικούς προορισμούς για την πραγματοποίηση του συνόλου ή σημαντικού μέρους των γυρισμάτων διεθνών παραγωγών. Υπενθυμίζεται ότι τα υπέροχα τοπία της μεσσηνιακής Μάνης, στην Πελοπόννησο, ήταν το ιδεώδες «σκηνικό» της ταινίας «Πριν τα μεσάνυχτα» του Αμερικανού σκηνοθέτη Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, με πρωταγωνιστές τους διάσημους ηθοποιούς Ίθαν Χοκ και Ζιλί Ντελπί, η οποία προβλήθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι. Εξάλλου, στα τέλη του περασμένου Ιουλίου, ολοκληρώθηκε στη Σαντορίνη μέρος των γυρισμάτων της κινεζικής ταινίας «Beijing Love Story», που αποτελεί τη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη της πλέον επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς της Κίνας και η πρεμιέρα της θα γίνει τον Φεβρουάριο.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο Τ. Βάρτια σχεδιάζει να γυρίσει στην Ελλάδα και την επόμενη ταινία του, καθώς και μια τηλεοπτική σειρά δώδεκα επεισοδίων με τίτλο «The Missing Route», η οποία θα εκτυλίσσεται στην Κω και την… Λαπωνία.

Πηγή: visitgreece.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot