Ρωσία: 40% κάτω οι κρατήσεις για Ελλάδα

Μάιος 31, 2015
jumbo-banner

Σημαντική μείωση που φτάνει στο 40% για Ελλάδα και στο 50% στην Ισπανία καταγράφεται στις πωλήσεις των μαζικών πακέτων διακοπών των Ρώσων τουρ οπερέιτορ γι αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας interfax.ru.

Υψηλά ποσοστά μείωσης παρατηρούνται και στα ταξίδια διακοπων στην Ιταλία και Γαλλία.

Αντίθετα, ανεπηρέαστες από την κρίση στη ρωσική αγορά είναι οι πωλήσεις των ακριβών ταξιδιών, καθώς οι "έχοντες" Ρώσοι εξακολουθούν να ταξιδεύουν σε πολυτελείς προορισμούς και θέρετρα. Μάλιστα, σε αυτήν την κατηγορία, οι πωλήσεις είναι καλύτερες από πέρυσι, όπως είπε η γραμματέας Τύπου της Ρωσικής Ένωσης Τουριστικής Βιομηχανίας κυρία Irina Tyurin.

Πιο δημοφιλείς προορισμοί για τους πλούσιους Ρώσους είναι η Ιαπωνία και τα νησιά του Ινδικού Ωκεανού - Σεϋχέλλες, Μαυρίκιος, Μαλδίβες, ενώ ισχυρό ενδιαφέρον υπάρχει και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Οι ευρωπαϊκές χώρες συνολικά έχουν μείωση κρατήσεων για το καλοκαίρι της τάξης του 20-30%.
Η χαμηλή ζήτηση για ταξίδια στο εξωτερικό εχει αναγκάσει αεροπορικές εταιρείες είτε να διακόψουν δρομολόγια, όπως η Niki Lauda για Βιέννη, είτε να περιορίσουν αεροπορικές συνδέσεις προς διάφορους προορισμούς στο εξωτερικό.

Εν τω μεταξύ, στον εσωτερικό τουρισμό, που στρέφονται φέτος οι Ρώσοι, πιο δημοφιλής προορισμός για τους Μοσχοβίτες το καλοκαίρι είναι η Συμφερούπολη, σύμφωνα με τα στοιχεία της μηχανής online εισιτηρίων anywayanyday.com. Η αύξηση των κρατήσεων ανέρχεται σε 68% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Πηγή: tornos.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot