Menu
Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί γλύκισμα για παιδιά (Photo)

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί …

Στην άμεση απόσυρσ...

Ο Σκούφης…μεγάλωσε και συνεχίζει να μας κάνει περήφανους!!!

Ο Σκούφης…μεγάλωσε και συ…

Αν στο Παγκράτι έχ...

Παράδειγμα προς μίμηση η Ελλάδα στον τουρισμό

Παράδειγμα προς μίμηση η …

Παγκόσμιος Οργανισμό...

Συστράτευση και στήριξη του Δήμου Κω, στην προσφυγή των φορέων του νησιού, εναντίον της δημιουργίας κλειστού προαναχωρησιακού κέντρου

Συστράτευση και στήριξη τ…

Από το Γραφείο Τύπ...

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: αυξημένος κινδύνου μετάδοσης του ιού της γρίπης των πτηνών

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου…

Η Περιφέρεια Νοτίου ...

Ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. Κω την Κυριακή 05/03

Ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ…

Σας προσκαλούμε σε ε...

Καλύτερο εμφιαλωμένο νερό στον κόσμο το κρητικό ZARO'S

Καλύτερο εμφιαλωμένο νερό…

Ως το καλύτερο εμφ...

«Διακομματικές νησιωτικές πολιτικές χρειάζεται η Δωδεκάνησος και όχι μόνο παράτες»

«Διακομματικές νησιωτικές…

Αρθρο του Γ. Νικητ...

«Χορήγηση αδειών για νέες φυτεύσεις οινοποιήσιμων αμπελώνων- Αιτήσεις έως 27-3-2017»

«Χορήγηση αδειών για νέες…

Από τη Δ/νση Αγροτ...

Λέσχη Lions Κω «Ιπποκράτης»: ΔΩΡΕΑΝ προληπτικές ψηφιακές μαστογραφίες σε γυναίκες ηλικίας άνω των 40 ετών

Λέσχη Lions Κω «Ιπποκράτη…

Υλοποιώντας το στό...

"Έφυγε" ο Ολυμπιονίκης Γιάννης Τσιντσάρης!

"Έφυγε" ο Ολυμπ…

Η ελληνική Αρση Βαρώ...

Προβλέψεις ζωδίων για τον Μάρτιο 2017

Προβλέψεις ζωδίων για τον…

H Άνοιξη αυτή υπόσχε...

Prev Next

Οι λόγοι που χάνουμε τους Ρώσους τουρίστες – Η ρωσική κυβέρνηση επιδοτεί με 3δις ρούβλια τον εσωτερικό τουρισμό!!!

Οι λόγοι που χάνουμε τους Ρώσους τουρίστες – Η ρωσική κυβέρνηση επιδοτεί με 3δις ρούβλια τον εσωτερικό τουρισμό!!!
jumbo-banner

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιοι επιμένουν να διοχετεύουν λάθος ειδήσεις, εκτιμήσεις και στοιχεία στη δημοσιότητα για να δημιουργήσουν κλίμα. Ειδικά στον τομέα του Τουρισμού, το θέμα είναι σοβαρότερο.

Οι παράγοντες του τουριστικού τομέα και οι ενασχολούμενοι με τον κλάδο, έχουν εικόνα για την πορεία της κάθε τουριστικής περιόδου. Μαζί τους όμως, συμπαρασύρουν και τις προσδοκίες όλων των άλλων κλάδων που είτε εμπλέκονται εκ των πραγμάτων οικονομικά είτε περιμένουν τα οφέλη της γενικότερης οικονομικής ευμάρειας.

Το θέμα της Ρωσικής αγοράς, έπαιξε κάποτε πάρα πολύ στα ΜΜΕ. Κι αυτό επειδή υπήρχε έδαφος, υπήρχε ζήτηση και συνεχής ροή από αυτή την τεράστια αγορά. Σήμερα όμως; Το γεγονός ότι η εικόνα της ρωσικής αγοράς και της οικονομίας αυτής της χώρας δεν είναι γνωστά στην Ελλάδα, δημιουργεί πολύ εύκολα εντυπώσεις από ανθρώπους οι οποίοι είτε είναι εντελώς άσχετοι με το θέμα, είτε θέλουν να δημιουργούν ‘κλίμα’ είτε απλώς, θέλουν να λένε ότι γνωρίζουν κάτι παραπάνω.

Ας δούμε τα γεγονότα: Η ρωσική οικονομία αυτή την περίοδο έχει πολύ μεγάλα προβλήματα. Το εθνικό νόμισμα που είναι το Ρούβλι, διολισθαίνει συνεχώς έναντι του δολαρίου κ του ευρώ, με συνέπεια οι διακοπές στην Ελλάδα να είναι απλησίαστες για τους Ρώσους που θέλουν να μας επισκεφτούν -και ακόμη δυσκολότερο εάν θέλουν να σχεδιάσουν από τώρα για το καλοκαίρι.

Όσον αφορά το καθεστώς της βίζας, το πρόβλημα ΔΕΝ είναι η υποστελέχωση του Προξενείου όπως κάποιοι προσπαθούν να αναδείξουν -με εντελώς λάθος τρόπο. Ούτως ή άλλως, η Ελλάδα έχει 20 κέντρα θεωρήσεων βίζας στη Ρωσία.

Το θέμα είναι αυτός καθαυτός ο χαρακτήρας και η λειτουργία αυτού του καθεστώτος, το οποίο όμως δεν μπορεί κανείς να αποφύγει εφόσον η χώρα μας βρίσκεται στην ζώνη του Σέγκεν. Εάν κάποιοι νομίζουν ότι με τις προσλήψεις στο Ελληνικό Προξενείο της Μόσχας θα αυξηθούν οι κρατήσεις προς την χώρα μας, είτε ζουν σε ένα ΡΟΖ ΣΥΝΝΕΦΑΚΙ, είτε έχουν λάθος πληροφόρηση και πρέπει να ελέγξουν με προσοχή τις πηγές τους.

ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Ο ρωσικός τουρισμός προς την Ελλάδα, είναι πολύ δύσκολο να ανακάμψει. Εάν διαβάσει κανείς τον ρωσικό Τύπο, θα δει ότι η ρωσική κυβέρνηση έχει αποφασίσει να στηρίξει τους εγχώριους φορείς του τουρισμού. Την Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016, ο ίδιος ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι το κράτος είναι έτοιμο να βοηθήσει τους ταξιδιωτικούς πράκτορες για τον εσωτερικό τουρισμό με επιδοτήσεις που θα ανέρχονται σε  2.765.000.000 ρούβλια!!!

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση: “Οι εντάσεις στην εξωτερική πολιτική της Ρωσίας, έφεραν τους Ρώσους σε θέση να σκεφτούν πιο πατριωτικά. Η Κριμαία και το Σότσι θα πάρουν την θέση της Τουρκίας και της Αιγύπτου. Αυτή είναι η κύρια τάση της αλλαγής στη συμπεριφορά των καταναλωτών”. Όπως δηλώνουν οι αρμόδιοι της Ρωσικής κυβέρνησης, οι κύριες περιοχές για να επιδοτηθούν θα είναι -αρχικά- η Σταυρούπολη, η Κριμαία, το Καλίνινγκραντ, το Πριμόριε, η Καμτσάτκα, η Μπουριάτια κ.ά.”

Σύμφωνα με τον Ρωσικό Τύπο: “Οι Ρώσοι ξενοδόχοι μπορούν να οδηγήσουν σε μια αύξηση 30% των εγχώριων εκδρομών για τους Ρώσους τουρίστες. Με τη μείωση του αριθμού των Ρώσων τουριστών προς την Τουρκία και την Αίγυπτο, οι προοπτικές για την ανάπτυξη του εσωτερικού τουρισμού αριθμούν σε τουλάχιστον 5 εκατομμύρια άτομα που θα βοηθήσουν στην εισροή τουριστικών πόρων στην οικονομία της χώρας με αύξηση του ΑΕΠ κατά 700 δισεκατομμύρια ρούβλια. Τα στοιχεία αναφέρουν ότι τ 2015 η αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού στην Ρωσία, ανήλθε σε 8%, και η έξοδος μειώθηκε κατά 20%.

Μετά την απαγόρευση της πώλησης τουριστικών προς την Τουρκία και την Αίγυπτο, οι Ρώσοι άρχισαν να αναζητούν μια εναλλακτική λύση για τους δύο πιο δημοφιλείς προορισμούς. Η ζήτηση στις κρατήσεις  αυξήθηκαν κατά 20% προς την Ταϊλάνδη – κατά 10-15%, προς Ινδία και τ5% προς Βιετνάμ ενώ η ζήτηση για τον εσωτερικό τουρισμό, δεν αυξήθηκε.

Παρά την προσπάθεια στροφής προς τον εσωτερικό τουρισμό στη νέα καλοκαιρινή σεζόν,  ο Διευθυντής του Συνδέσμου Tour Operators της Ρωσίας (ATOR) τον Δεκέμβριο δήλωσε ότι αν δεν πέσουν οι τιμές, δεν θα υπάρξει ζήτηση”.

Επειδή ωστόσο, ο Τουρισμός είναι ένα πολύ ευαίσθητο προϊόν και η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι το ξέρει καλά, ίσως και να μην έχει ακόμη χαθεί το παιχνίδι. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, οι εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική της Ρωσίας και στην οικονομία της, θα δείξουν εάν καταφέρουμε να διεκδικήσουμε ένα καλό κομμάτι της πίτας. Εάν, φυσικά λειτουργήσουμε συντονισμένα και με σοβαρότητα σε όλα τα επίπεδα

aegeantoday.gr

eshopkos-small
pizzacon-small
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

H Kostoday.com δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο, καθώς θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του, χωρίς να σημαίνει ότι αυτές εκφράζουν την ηλεκτρονική μας εφημερίδα. Σχόλια υβριστικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση. Παρακαλούμε πολύ προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια. Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή