Menu

Οι Βρετανοί τουρίστες τώρα θέλουν Ελλάδα - Tι λένε booking.com και trivago

Οι Βρετανοί τουρίστες τώρα θέλουν Ελλάδα - Tι λένε booking.com και trivago
jumbo-banner

Την ίδια ώρα που οι Ελληνες ξενοδόχοι θέλουν να επαναφέρουν τη δυναμική των πρώτων μηνών του 2015 στον ελληνικό τουρισμό, οι Βρετανοί φαίνεται ότι στέκονται πολύτιμοι… αρωγοί τους.

Tour operators και γνωστές μηχανές αναζήτησης διαπιστώνουν μεγάλη αύξηση των αναζητήσεων για κρατήσεις τελευταίας στιγμής από τη Μεγάλη Βρετανία με προορισμό την Ελλάδα, σε μία προσπάθεια των Βρετανών τουριστών να εκμεταλλευθούν ειδικά τις τελευταίες ημέρες, τις φθηνές τιμές και τις ευκαιρίες στην ελληνική αγορά από τους Ελληνες ξενοδόχους, οι οποίοι, από την πλευρά τους, θέλουν να μετριάσουν τις απώλειες.

Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνει και η βρετανική Telegraph, σύμφωνα με την οποία η γνωστή μηχανή αναζήτησης της trivago είδε τις αναζητήσεις για Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες να έχουν σημειώσει αύξηση πάνω από 25% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2014: Εικότερα η αύξηση μέσα στον Ιούλιο των αναζητήσεων για Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 27% σε ετήσια βάση και στο 8% σε σύγκριση με τον περασμένο Ιούνιο.

Το ενδιαφέρον αυτό φαίνεται να έχει μετουσιωθεί και σε πωλήσεις, αν ληφθεί υπόψη ότι η Βρετανική Ενωση Τουριστικών Πρακτόρων- ABTA (Association of British Travel Agents) επιβεβαίωσε ότι οι κρατήσεις για Ελλάδα παραμένουν σε άνοδο έναντι του 2014, αφού οι επισκέπτες “αξιοποιούν αυτή την στιγμή εξαιρετικά deals”, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται, ιδιαίτερα μετά τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους. Μάλιστα οι εκπρόσωποι της ABTA τονίζουν ότι στις τουριστικές περιοχές και τα ελληνικά νησιά, ξενοδοχεία, εστιατόρια και bars λειτουργούν με πλήρη ομαλότητα.

Με βάση τις αναζητήσεις από την Trivago, τον Ιούνιο, οπότε υπήρξε και ο μεγάλος θόρυβος με τις εισροές μεταναστών σε ελληνικά νησιά, υπήρξε μειωμένο ενδιαφέρον στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και του Ιονίου, με την Κρήτη να κερδίζει έδαφος και να παρουσιάζει αύξηση αναζητήσεων. Τον Ιούλιο ωστόσο το Νότιο Αιγαίο αντιστοιχεί στο 37% επί του συνόλου των αναζητήσεων των Βρετανών για Ελλάδα, ενώ στο 25% είναι το αντίστοιχο νούμερο για το Ιόνιο.

Eντυπωσιακά είναι τα στοιχεία από την Booking.com για τις κρατήσεις στη χώρα μας, ιδιαίτερα για το κρίσιμο διάστημα από τις 17 Ιουνίου έως και τις 17 Ιουλίου: Για την περίοδο αυτή, οπότε και το Grexit βρέθηκε πιο κοντά από ποτέ, με προειδοποιήσεις ακόμη και από την ίδια την Τράπεζα της Ελλάδος, η Booking.com κατέγραψε ‘’καταστροφική’’, όπως τη χαρακτηρίζει, πτώση των κρατήσεων για τα ελληνικά καταλύματα. Ωστόσο, από τις 17 Ιουλίου και μετά οι κρατήσεις για Ελλάδα κυμαίνονται σε πολύ υψηλότερα επίπεδα, ανώτερα ακόμη και από τα περυσινά.

Η Booking.com μάλιστα καταγράφει, συνολικά, αύξηση των κρατήσεων με προορισμό την Ελλάδα, μέσω των δικών της συστημάτων σε όλο τον κόσμο (σ.σ. όχι δηλαδή μόνο τη Μεγάλη Βρετανία) σε ποσοστό 41% για το πρώτο εξάμηνο του 2015 έναντι του πρώτου εξαμήνου του 2014. Γεγονός, το οποίο μπορεί να οφείλεται εν μέρει και στην αύξηση του μερίδιου αγοράς της ίδιας, ωστόσο, αποτυπώνει και το ότι ο ελληνικός τουρισμός έχει δυναμική, την οποία μπορεί να διατηρήσει υπό συνθήκες ομαλότητας.

Η δυναμική αυτή αποτυπώνεται άλλωστε και στα στοιχεία πενταμήνου του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της Τράπεζας της Ελλάδας που δημοσιεύθηκαν χθές: Σύμφωνα με αυτά, σημειώθηκε αύξηση κατά 17% στις ταξιδιωτικές εισπράξεις του Μαϊου, έναντι του Μαϊου του 2014. Τον ίδιο μήνα εφέτος, οι αφίξεις μη κατοίκων αυξήθηκαν κατά 13,2%. Ως προς τα στοιχεία πενταμήνου για το διάστημα Ιανουαρίου- Μαϊου 2015, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις εμφανίζονται αυξημένες κατά 15% και οι συνολικές αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών κατά 27,1% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2014.

newmoney.gr

kos patisserie
επιστροφή στην κορυφή