ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ από τους φορείς της Μυτιλήνης

Φεβρουάριος 24, 2016
jumbo-banner

Για επαπειλούμενη καταστροφή μιας από τις βαριές βιομηχανίες της Λέσβου, του τουρισμού, κάνει λόγο, με σημερινή ανακοίνωσή της, η Συντονιστική Επιτροπή Επαγγελματιών και Δημοτών Μολύβου - Πέτρας και ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου.

Κι αυτό, όπως τονίζεται, ως Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από τα 25 αεροσκάφη την εβδομάδα το 2015, με σύνολο διαθέσιμων θέσεων 4493 ανά εβδομάδα και σύνολο αφίξεων για τη Λέσβο 75.764 επισκεπτών, μέχρι αυτή την στιγμή μένουν στο νησί 10 αεροσκάφη (από τα οποία για το ένα της Σλοβενίας προβλέπεται ακύρωση), με σύνολο διαθέσιμων θέσεων 1546 (μαζί με της Σλοβενίας) ανά εβδομάδα.

Όπως σημειώνεται, τα περισσότερα από τα εναπομείναντα αεροπλάνα προγραμματίζουν προσέγγιση και σε άλλο προορισμό, με αποτέλεσμα να μοιράζονται οι επιβάτες, άρα δεν θα έρχονται όλοι στη Λέσβο.

"Τέσσερις τουριστικές αγορές που επενδύσαμε τα τελευταία χρόνια, αυτές της Σουηδίας, της Φιλανδίας, της Τσεχίας και της Πολωνίας χάνονται τελείως και δεν πετάει κανένα αεροσκάφος από εκεί" τονίζεται και σημειώνεται πως "ακόμη και αν αντιστραφεί το κλίμα και οι διαθέσιμες θέσεις που υπάρχουν, αν όλα τα αεροσκάφη που θα έρθουν έχουν 100% πληρότητα δεν θα ξεπεράσουν τις 25.000 για όλη τη σεζόν γιατί δεν υπάρχουν άλλες πτήσεις και ήδη το πρόγραμμα για το 2016 έχει κλείσει".

Η Συντονιστική Επιτροπή Επαγγελματιών και Δημοτών Μολύβου - Πέτρας και ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου απευθύνουν έκκληση στην Περιφερειάρχη, στον Δήμαρχο, και στους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς του νησιού και τους καλούν "σε μια κοινή προσπάθεια για τη δημιουργία άμεσα ενός συντονιστικού οργάνου που θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να διασωθεί ό,τι μπορεί να διασωθεί τουριστικά ώστε να υπάρξει ένας επανασχεδιασμός για το μέλλον".

Παράλληλα υποστηρίζουν πως μετά τη δημιουργία του συντονιστικού οργάνου "είναι άμεση ανάγκη να αναληφθούν πρωτοβουλίες για συνεργασία με όλα τα νησιά που πλήττονται από τη μεταναστευτική κρίση για κοινή δράση στη διεκδίκηση αιτημάτων".

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot