Καθησυχάζουν οι Γερμανοί t.o’s τους τουρίστες για τις επιπτώσεις από ένα Grexit- Ανοδικά οι κρατήσεις

Ιούνιος 25, 2015
jumbo-banner

Η γερμανική τουριστική βιομηχανία έχει εργαστεί υπερωρίες κατά την τελευταία εβδομάδα για να καθησυχάσει τους πελάτες ότι μια ελληνική έξοδος από την ευρωζώνη δεν θα επηρεάσει αρνητικά τις διακοπές τους, και οιβκρατήσεις φαίνεται να παραμένουν σταθερές επί του παρόντος, σημειώνει το fvw.

Η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα για το αν η ελληνική κρίση χρέους μπορεί να επιλυθεί ή η χώρα θα αναγκαστεί να φύγει από την ευρωζώνη έχει εγείρει φόβους ότι οι ξένοι τουρίστες θα μπορούσαν να πληγoύν από μια ξαφνική επιστροφή στη δραχμή. Αλλά οι Γερμανοί ηγέτες του τουρισμού έχουν επανειλημμένα τονίσει την περασμένη εβδομάδα ότι είναι απίθανο να υπάρχουν αρνητικές συνέπειες – και θα μπορούσε ακόμη και να υπάρξουν κάποια θετικά.

Η γερμανική Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων (DRV) τόνισε ότι η επανεισαγωγή της δραχμής θα έχει ελάχιστες επιπτώσεις για τους τουρίστες δεδομένου ότι οι ταξιδιωτικοί πράκτορες έχουν ήδη συνάψει συμβάσεις υπηρεσιών, όπως πτήσεις, διαμονή σε ξενοδοχείο και μεταφορά με λεωφορείο για το τρέχον έτος σε ευρώ. Οι δαπάνες στον προορισμό θα μπορούσαν να γίνουν με μετρητά, χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες.

Οι Γερμανοί tour operators, συμπεριλαμβανομένων των TUI, Thomas Cook και Alltours, έκαναν παρόμοια σχόλια σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας. Η DRV τόνισε ακόμη ότι ένα Grexit δεν θα έχει επιπτώσεις για τις συμβάσεις πακέτου των παραθεριστών που έχουν ήδη πληρώσει και συνέστησαν στους τουρίστες να έχουν ένα μίγμα καρτών και μετρητών μαζί τους στις διακοπές. Εάν η δραχμή εισαχθεί εκ νέου, τότε οι τοπικές τιμές θα μπορούσαν ακόμη και να πέσουν, ενώ οι τουρίστες θα επωφεληθούν από το ισχυρό ευρώ, που θα μετατραπεί σε δραχμές για τις πληρωμές στον προορισμό.

Η DRV είπε επίσης ότι δεν υπάρχει κανένα σημάδι επιβράδυνσης ή μείωση των κρατήσεων για την Ελλάδα σήμερα. Κρατήσεις ταξιδιωτικό πράκτορα κατά τη διάρκεια των πρώτων πέντε μηνών του έτους ήταν σταθερά σε υψηλά επίπεδα, ενώ υπήρξε ισχυρή αύξηση των πωλήσεων το Μάιο. Η Ένωση υπογράμμισε ότι οι γερμανοί τουρίστες παραμένουν ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα “παρά τις κατά καιρούς πολιτικές εκστρατείες κατά της Γερμανίας κατά το παρελθόν”.

Η TUI δήλωσε ότι οι κρατήσεις για Ελλάδα είναι σταθερές, αν και η ζήτηση θα μπορούσε να είναι καλύτερη εάν δεν υπήρχε η συζήτηση περί Grexit. Οι FTI Touristik και η Thomas Cook ανέφεραν επίσης καλή ζήτηση, προβλέποντας ισχυρή ζήτηση στις πωλήσεις της τελευταίας στιγμής.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της DER Touristik, René Herzog, αποκάλυψε ότι η εταιρεία έχει μια διψήφια αύξηση για την Ελλάδα, ιδιαίτερα προς την Κρήτη και τη Ρόδο. Ο Alltours, επίσης, αναμένει αύξηση άνω του 10% στον αριθμό των πελατών προς την Ελλάδα. “Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την τάση για την Ελλάδα», δήλωσε ο διευθυντής Τουρισμού της εταιρείας Markus Daldrup.

Ομοίως, οι Ελβετοί τουριστικοί πράκτορες ανέφεραν καλές κρατήσεις για τον προορισμό. Ένας εκπρόσωπος της Kuoni, δήλωσε ότι οι πελάτες “γνωρίζουν την οργάνωση των διακοπών τους και ότι είναι ασφαλείς”, αλλά προειδοποίησε ότι αν οι πολιτικές εξελίξεις οδηγήσουν σε «πολύ αρνητικά πρωτοσέλιδα”, στη συνέχεια, οι Ελβετοί πελάτες θα μπορούσαν να στραφούν σε κρατήσεις της τελευταίας στιγμής του καλοκαιριού και του φθινοπώρου σε εναλλακτικούς προορισμούς.

tornosnews.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot