Η Ελλάδα στην τρίτη θέση των κρατήσεων από τους Σουηδούς για το 2016

Ιανουάριος 08, 2016
jumbo-banner

Στην τρίτη θέση των κρατήσεων τουριστικών πακέτων από τους Σουηδούς για το 2016 βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε το σουηδικό βαρόμετρο τουριστικών τάσεων «Resiabarometern» .

Στην πρώτη θέση της σχετικής κατάταξης βρίσκεται η Ισπανία και ακολουθούν στη δεύτερη θέση οι ΗΠΑ. Σχετικά με τους τουριστικούς προορισμούς που αναζήτησαν στο διαδίκτυο οι Σουηδοί, η κατάταξη έχει ως εξής: στην πρώτη θέση οι ΗΠΑ και η Τουρκία (3.600 αναζητήσεις/μήνα) και ακολουθεί η χώρα μας (2.900 αναζητήσεις/μήνα).

Τα ανωτέρω στοιχεία δείχνουν ότι η χώρα μας παραμένει σε υψηλά επίπεδα στις προτιμήσεις των Σουηδών τουριστών. Η έρευνα διεξήχθη τον περασμένο Νοέμβριο και αφορά σε ταξίδια που θα γίνουν μέσα στο 2016.

Βασίζεται σε στατιστικά στοιχεία κρατήσεων θέσεων, σε συνεντεύξεις με καταναλωτές και εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου, καθώς επίσης σε έρευνες του Ινστιτούτου σφυγμομετρήσεων SIFO και σε στατιστικές του Google.

Στο σχετικό δημοσίευμα επισημαίνεται ότι, ο τουρισμός αποτελεί βασική πηγή εισοδήματος της χώρας μας, ιδιαίτερα υπό τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες.
Τέλος, ο συντάκτης προχωρά σε μια σύντομη ανακεφαλαίωση των οικονομικών στοιχείων και πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα, με στόχο πάντα να υπερθεματιστεί η σπουδαιότητα της συμβολής του τομέα του τουρισμού στην οικονομία της χώρας

bluebirds.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot