Η Ελλάδα θα απλουστεύσει τη διαδικασία visa για τους Ρώσους τουρίστες

Δεκέμβριος 10, 2015
jumbo-banner

Η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε την Τετάρτη να απλουστεύσει τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τους Ρώσους τουρίστες και να αυξήσει τον αριθμό των βιομετρικών θεωρήσεων στο Προξενείο στη Μόσχα, σύμφωνα με δήλωση Έλληνα αξιωματούχου στο Reuters.

Περισσότερες πληροφορίες δεν αναφέρονται επ'αυτού, το δημοσίευμα, ωστόσο, φιλοξενεί δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΤΕ κ.Ανδρέα Ανδρεάδη, του προέδρου του FedHatta κ.Λύσσανδρου Τσιλίδη και του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ.Αντώνη Καμπουράκη.

Ο κ.Τσιλίδης αναφέρει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να προσελκύσει 2 εκατομμύρια Ρώσους τουρίστες το 2016 μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκία και την Αίγυπτο, αλλά για να συμβεί αυτό απαιτείται μια "γενναιόδωρη" διευκόλυνση στη διαδικασία θεωρήσεων για τους Ρώσους τουρίστες από τις ελληνικές αρχές.

Ο κ.Ανδρεάδης επισημαίνει ότι η στρατηγική του ελληνικού τουρισμού πρέπει να είναι μακροπρόθεσμη και να μην προσαρμόζεται σε βραχυπρόθεσμες ευκαιρίες, που θα μπορούσαν να διαλυθούν από μια διπλωματική συμφωνία. "Το έχουμε δει αυτό το παιχνίδι στο παρελθόν", τονίζει, "κάτι συμβαίνει και πρέπει πάλι να αλάξουμε στρατηγική".

Ο κ.Καμπουράκης εστιάζει τις δηλώσεις του στις τιμές των πακέτων διακοπών των Ρώσων σε Τουρκία και Αίγυπτο, τονίζοντας ότι εκεί πωλούνται με 35-38 ευρώ τη βραδυά, ενώ ένα ανάλογο πακέτο στην Ελλάδα κοστίζει 100 ευρώ. Οι Ρώσοι τουρίστες, λέει, δεν μπορούν να περιμένουν την ίδια ποιότητα υπηρεσιών στην Ελλάδα με αυτά τα χρήματα. Το κόστος λειτουργίας ενός ξενοδοχείου στη Ρόδο, υπογραμμίζει, είναι πολύ ακριβότερο από την Αττάλεια και το Σαρμ-ελ-Σέιχ της Αιγύπτου. Στα ελληνικά νησιά, εξάλλου, έχει αυξηθεί ο ΦΠΑ, που επιβαρύνει επιπλέον το κόστος λειτουργίας.

tornosnews.gr

Tsilidis: Target of two million extra Russian tourists in 2016 is feasible

Οι Ρώσοι τουρ οπερέιτορ περιμένουν αποκατάσταση των πτήσεων στην Αίγυπτο

Οι Ρώσοι τουρ οπερέιτορ, πάντως, προσδοκούν ότι στο πρώτο δίμηνο του νέου έτους θα αποκαταστασθούν οι πτήσεις προς την Αίγυπτο, σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου του Συνδέσμου Τουρ Οπερέιτορ Ρωσίας (ATOR), D. Gorin.

Ελπίζουμε, είπε, σε έγκαιρη έναρξη των αεροπορικών συνδέσεων με την Αίγυπτο, τον Ιανουάριο ή Φεβρουάριο του 2016. Το έργο της επιτροπής που διερεύνησε τα αίτια της καταστροφής του αεροσκάφους, έχει τελειώσει, τόνισε, και οι τουρ οπερέιτορ ελπίζουν να δοθεί το πράσινο φως για τις πτήσεις. Η Αίγυπτος, πρόσθεσε, είναι πολύ δημοφιλής στους Ρώσους και τους χειμερινούς μήνες και εάν ανοίξουν οι πτήσεις θα μεταφερθούν εκεί τουλάχιστον 100.000 Ρώσοι τουρίστες.

Οι αρμόδιοι Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι πτήσεις θα επανέλθουν μόλις διαμορφωθούν οι απαραίτητες συνθήκες ασφαλείας, που εξετάζονται μαζί με τους Αιγύπτιους αρμόδιους στον τομέα των μεταφορών, αποφεύγοντας να δεσμευθούν με ημερομηνίες για το πότε θα συμβεί αυτό.

Επισημαίνεται ότι οι μεγάλοι Βρετανοί τουρ οπερέιτορ έχουν σταματήσει τις πτήσεις προς Αίγυπτο μέχρι τις 14 Ιανουαρίου, οπότε θα επανεξετάσουν την τακτική τους.

Στο μεταξύ, σήμερα Πέμπτη, η τουρκική εφημερίδα Haber Turk σε δημοσίευμα της αναφέρει ότι η CIA προειδοποίησε τις τουρκικές αρχές ότι παλαιστίνιοι τρομοκράτες ετοιμάζουν μια σειρά επιθέσεων κατά των Ρώσων τουριστών στη χώρα.

Στο δημοσίευμα αναφέρονται τα ονόματα τριών Παλαιστινίων τρομοκρατών και ενός από το Ισλαμικό Κράτος, που φέρονται να ενεπλάκησαν στην πτώση του ρωσικού αεροσκάφους στη χερσόνησο του Σινά. Χθες, 9 Δεκεμβρίου, ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι η Τουρκία μπορεί να ανοίξει εκ νέου για τους τουρίστες, με την προϋπόθεση ότι θα είναι ασφαλής.

Εν ολίγοις: οι εξελίξεις τρέχουν και τα δεδομένα για τους Ρώσους τουρίστες σε Αίγυπτο και Τουρκία μπορεί να αλλάξουν το νέο χρόνο...

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot