Η Ελλάδα αντικαθιστά Τουρκία και Τυνησία ως αγαπημένος προορισμός διακοπών για τους Βρετανούς

Αύγουστος 31, 2015
jumbo-banner

Παρά την άσχημη οικονομική εικόνα που περιβάλλει την ελληνική οικονομία, ο όγκος των Βρετανών τουριστών που ταξιδεύει στην Ελλάδα αναμένεται να αυξηθεί το 2016 – πολύ πιθανόν εις βάρος προορισμών, όπως η Τουρκία και η Τυνησία, σύμφωνα με τις προβλέψεις του βρετανικού τουριστικού οργανισμού Holiday Hypermarket.

Καθώς η οικονομική κρίση εξελισσόταν, υπήρχαν φόβοι μεταξύ πολλών στην τουριστική βιομηχανία ότι οι τουρίστες θα μείνουν μακριά από την Ελλάδα λόγω των φόβων τους για έλλειψη προσωπικής οικονομικής ασφάλειας, ακυρώσεις και περιορισμένες υπηρεσίες αναψυχής.

Ωστόσο, τα στοιχεία του Holiday Hypermarket για το α’ εξάμηνο του 2015 κατέδειξε ότι ο όγκος των πωλήσεων προς την Ελλάδα είχε αυξηθεί σε περίπου 20% των συνολικών πωλήσεών του, ωθώντας σπρώχνοντας της μπροστά από άλλες προβληματικές χώρες, όπως η Τυνησία και η Τουρκία.

“Η Ελλάδα υπήρξε πάντα ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους Βρετανούς τουρίστες και το 2014 ήταν μια χρονιά ρεκόρ για το βρετανικό τουρισμό στην Ελλάδα, με τις αφίξεις των τουριστών στα αεροδρόμια της χώρας να ανέρχονται πάνω από 3 εκατομμύρια. Είναι πολύ ενθαρρυντικό να ακούμε ότι οι Βρετανοί τουρίστες θεωρούν τη χώρα τόσο φιλόξενη όσο δεν ήταν ποτέ πριν”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Holiday Hypermarket, Ian Crawford.

“Είναι σαφές ότι η Ελλάδα, η οποία παίρνει τη θέση της Τυνησίας και της Τουρκίας για πολλούς ταξιδιώτες και αυτό δε θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη. Η οικονομική κρίση δεν έχει επηρεάσει καθόλου τους τουρίστες. Οι πελάτες μας πάντα σπεύδουν να μας πουν πόσο πολύ αγαπούν τη χώρα – το βλέπουμε αυτό κάθε φορά που το αναφέρουμε στα Social Media”.

Παρά αυτήν τη θετική εικόνα, ο Ian Crawford προειδοποίησε ότι η αύξηση της ζήτησης θα μπορούσε στην πραγματικότητα να ωθήσει τις τιμές προς τα πάνω, καθώς αυξάνεται ο ανταγωνισμός για τα ξενοδοχεία και τα θέρετρα.

“Έχουμε δει κάποιες εκτιμήσεις, ότι οι τιμές θα μπορούσαν να ανέβεουν μέχρι και 15%”, πρόσθεσε. “Πιστεύουμε ότι αυτό είναι αρκετά ‘φουσκωμένο’ ποσοστό, αλλά από την άλλη μεριά δε διαφαίνεται ούτε και μια οριακή αύξηση”.

traveldailynews.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot