Ε. Κουντουρά: "Αρχές Ιουλίου ξεκινούν οι απευθείας πτήσεις ΣΕΟΥΛ - ΑΘΗΝΑ"

Ιούνιος 15, 2015
jumbo-banner

Τη στήριξη της νοτιοκορεατικής κυβέρνησης στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού εξασφάλισε η αν. Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά κατά την επίσκεψή της στη Σεούλ με αφορμή τη συμμετοχή της Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού KOTFA.

Η αν. Υπουργός κατά τη συνάντηση της με τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού της Ν. Κορέας κ. Kim Chong υπογράμμισε ότι η Ν. Κορέα αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για την τουριστική πολιτική της χώρας μας στο πλαίσιο της διείσδυσης σε νέες αγορές. Πρόσθεσε ότι εφεξής η τουριστική έκθεση KOTFA θα ενταχθεί στο πρόγραμμα του ΕΟΤ και πρότεινε επίσης τη διοργάνωση πολιτιστικών ανταλλαγών και φεστιβάλ προβολής της χώρας μας στην Νότιο Κορέα. Από την πλευρά του ο κ. Chong καλωσόρισε την αν. Υπουργό στην Ν. Κορέα και την ευχαρίστησε για τη συμμετοχή της Ελλάδος στην KOTFA.

Η Έλενα Κουντουρά είχε επίσης συνάντηση με τον Υπουργό Πατριωτών και Βετεράνων κ. Park Sungchon, ο οποίος ευχαρίστησε τη χώρα μας για τη συμμετοχή της στον πόλεμο της Κορέας. Μάλιστα η συνομιλία διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό και συγκινησιακό κλίμα αμέσως μόλις ο κ. Sungchon πληροφορήθηκε ότι ο στρατιωτικός πατέρας της αν. Υπουργού υπήρξε βετεράνος στον πόλεμο της Κορέας. Ο κ. Sungchon δεσμεύθηκε να στηρίξει την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού στη χώρα του και επεσήμανε ότι ο τουρισμός θα συμβάλλει στην περαιτέρω σύσφιξη των διμερών σχέσεων.

Κατά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της KOREAN AIR η Έλενα Κουντουρά εξέφρασε την ικανοποίηση της για την έναρξη των απευθείας πτήσεων charter Σεούλ –Αθήνα από Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, που θα πραγματοποιήσει η HANJIN , θυγατρική της KOREAN AIR και πρόσθεσε ότι η μελλοντική υλοποίηση τακτικών αεροπορικών πτήσεων θα ενισχύσει την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Ν.Κορέα και το διμερές εμπόριο μέσω cargo.

Η Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε επίσης με σημαντικούς tour operator της Νότιας Κορέας παρουσιάζοντας τους βασικούς στόχους της πολιτικής της μεταξύ των οποίων αποτελεί η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου προσθέτοντας ότι η χώρα μας αποτελεί ένα κορυφαίο και ασφαλή τουριστικό προορισμό. Ζήτησε επίσης από τους συνομιλητές της την υποστήριξη των πτήσεων charter, η επιτυχία και η πληρότητα οποίων, θα συμβάλλουν στην καθιέρωση τακτικής αεροπορικής σύνδεσης των δύο πρωτευουσών.

Τέλος η αν. Υπουργός παραχώρησε συνεντεύξεις σε κορυφαία ΜΜΕ της χώρας με στόχο την προβολή της Ελλάδος ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ AN. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot