Εμπόδιο η υπερφορολόγηση του τουρισμού

Απρίλιος 20, 2016
jumbo-banner

«Το σημαντικότερο εμπόδιο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μας, είναι η υπερφορολόγηση του τουρισμού», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης, σε χαιρετισμό του στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ έκανε λόγο για υπερφορολόγηση του τουρισμού στην Ελλάδα, σε αντιδιαστολή με την προσπάθεια που γίνεται στην Κύπρο, ώστε ο ΦΠΑ από το 9% να μειωθεί κατά μια ποσοστιαία μονάδα.

Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία του, σημειώνοντας ότι «εκεί που πιστεύουμε ότι ολοκληρώθηκε ο κύκλος των νέων φόρων και των πρόσθετων επιβαρύνσεων, διαρκώς ακούμε για νέα μέτρα. Σε αυτό το πλαίσιο, ο ελληνικός τουρισμός δεν θα είναι ανταγωνιστικός και το κράτος θα εξακολουθεί να χάνει έσοδα και στόχους».
Επικαλούμενος μελέτη του ΣΕΤΕ, έκανε επίσης λόγο για «σειρά φορολογικών αντικινήτρων» τόσο για την λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων όσο και για την προσέλκυση σχετικών επενδύσεων.

«Από τη μελέτη προκύπτει ότι η χώρα τερματίζει τελευταία σε αυτή την κούρσα, τόσο στους φόρους επενδύσεων όσο και στους φόρους λειτουργίας, με την Κύπρο να βρίσκεται στην καλύτερη θέση, την Κροατία δεύτερη, την Τουρκία τρίτη, την Ισπανία τέταρτη και την Ιταλία Πέμπτη», πρόσθεσε και εξέφρασε την ανησυχία του για το μέλλον, «παρά τις αφίξεις, τα έσοδα, τη συνεισφορά του τομέα».

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο κ. Ανδρεάδης στάθηκε στην ανάγκη παρέμβασης της πολιτείας για να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των τοπικών κοινωνιών αλλά και των τουριστικών προορισμών, ώστε να μην αλλοιωθεί η ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών των τουριστικών επιχειρήσεων.

Η ΡΟΔΙΑΚΗ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot