Εκκληση στις εταιρείες κρουαζιέρας από τον Δήμαρχο Λέσβου-Ακυρώνουν επισκέψεις λόγω…μεταναστών

Ιούνιος 24, 2015
jumbo-banner

Δύο μέρες μετά τη ματαίωση προγραμματισμένης επίσκεψης κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι της Μυτιλήνης, λόγω των επεισοδίων με τους μετανάστες και πρόσφυγες που εισέρχονται στο νησί, ο δήμαρχος Λέσβου απευθύνει αγωνιώδη έκκληση προς τις εταιρείες κρουαζιέρας να μην υπάρξουν άλλες ακυρώσεις.

Σε επιστολή του προς τους εκπροσώπους των εταιρειών, ο κ. Σπύρος Γαληνός χαρακτηρίζει ως μεμονωμένα και μικρής έκτασης τα δύο επεισόδια της περασμένης εβδομάδας, υποστηρίζοντας πως η εντύπωση που δόθηκε με τη μετάδοση των γεγονότων από τα ΜΜΕ δεν αντικατοπτρίζουν τη συνολική εικόνα. Κάνει λόγο για «λάθος εντύπωση του πανικού, της ανασφάλειας και της έλλειψης τάξης», ενώ διαβεβαιώνει πως σήμερα έχει αποκατασταθεί πλήρως η τάξη και το νησί είναι έτοιμο να καλωσορίσει τους επισκέπτες του.

«Στήριξη»
Ο δήμαρχος Λέσβου κάνει αναφορά στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί με την είσοδο παράτυπων μεταναστών και προσφύγων. «Η αντιμετώπιση αυτής της κρίσης μάς κάνει περισσότερο ανθρώπινους και γι’ αυτή την τεράστια προσπάθεια θεωρώ πως αξίζουμε την ηθική σας υποστήριξη. Στήριξη η οποία εκφράζεται έμπρακτα με το να μην ακυρώνετε την προσέγγιση των πλοίων σας στο λιμάνι της Μυτιλήνης», υποστηρίζει.

Υπενθυμίζεται πως το κρουαζιερόπλοιο «Azamara Journey», που μετέφερε 850 επιβάτες και επρόκειτο να «δέσει» στη Μυτιλήνη το πρωί της Κυριακής, άλλαξε ρότα και μετέβη στη Λήμνο. Ο καπετάνιος του πλοίου είχε ενημερώσει την προηγούμενη μέρα τον ναυτιλιακό του πράκτορα, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας, έπειτα από τον αντίκτυπο που είχε στους επιβάτες του η μετάδοση της είδησης των επεισοδίων από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Φέτος είναι προγραμματισμένες συνολικά 68-70 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στη Μυτιλήνη, η οποία αποτελεί τον 13ο δημοφιλέστερο προορισμό κρουαζιέρας στη χώρα.

Εθνος

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot