Δεύτερη μέρα Διεθνούς Συνεδρίου Τουρισμού. Δείτε φωτό - βίντεο

Μάιος 02, 2015
jumbo-banner
Η δεύτερη μέρα του Διεθνούς Συνεδρίου Τουρισμός και Αειφόρος Ανάπτυξη, που διεξάγεται στην Κω, ξεκίνησε τις εργασίες του παρουσία της Υπ. Τουρισμού Ε. Κουντουρά και πολλων διεθνών προσωπικοτήτων. 
 
Το πρώτο μέρος του πρωινού προγράμματος συντόνισε η Αλεξία Τασούλη από το MEGA TV.
 
Την υπ. Τουρισμού προλόγισε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου  Γ. Χατζημάρκος, η οποία ήταν η πρώτη που τοποθετήθηκε. Αρχικά ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκληση και την παρουσία της στην πανέμορφη Κω όπως δήλωσε και ανέπτυξε θέματα που αφορούν τις αρμοδιότητες του υπουργείου της. Τόνισε πως η Ελλάδα κατέκτησε τη θέση που τελικά της αξίζει, έχοντας πλέον ένα ισχυρό brand name, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους επισκέπτες της. Η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, τα ήθη, τα έθιμα και οι παραδόσεις, η αυθεντικότητα των τοπίων είναι μερικά από τα κριτήρια της επιλογής των επισκεπτών. Τα νησιά του Αιγαίου συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και για μας στο υπουργείο τουρισμού, γι αυτό δεν επαναπαυόμαστε, προσπαθώντας συνεχώς να επιλύσουμε πιθανά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 
 
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος δεν παρέλειψε να σχολιάσει και να καυτηριάσει τα σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζει η χώρα αυτή την περίοδο. Επίσης, αναφορά έκανε στα 115 λιμάνια του Νοτίου Αιγαίου, τη συνεισφορά του Ν. Αιγαίου, όσον αφορά το ΑΕΠ, το οποίο στο κομμάτι του τουρισμού ανέρχεται στο 60%, καθώς και για την άριστη συνεργασία που έχει με την περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου σε ζητήματα που αφορούν τα νησιά Βορείου και Νοτίου Αιγαίου. 
 
Στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος της Aegean Airlines Ευτύχιος Βασιλάκης ανέπτυξε θέματα που αφορούν τα 39 αεροδρόμια της χώρας, τη σημασία και τη σπουδαιότητα που έχουν στον τομέα του τουρισμού, παρουσιάζοντας αναλυτικούς πίνακες της κίνησης των αεροδρομίων. Το πρώτο μέρος της πρωινής ημερίδας έκλεισε με τον εντεταλμένο σύμβουλο τουρισμό από την περιφέρειες της Κρήτης κ. Μιχάλη Βαμιεδάκη
 
Το πρόγραμμα της σημερινής μέρας περιλαμβάνει "round table" συζήτηση με συντονίστρια τη Ράνια Τραγόμαλλου από το STAR TV και ομιλητές της Νάντια Μαρίνοβα, υφ. Τουρισμού της Βουλγαρίας, Αχμέτ Τερμούσι, αν. Γεν. Γραμματέας υπ. Τουρισμού της Τουρκίας, ο Παύλος Λειβαδάς, γενικός γραμματέας του ΕΟΤ και ο John Francis Alborante, Μάρκετινγκ Μάνατζερ της Ryanair.
 
Όσον αφορά το απογευματινό πρόγραμμα συντονιστής ο πρώην υπ. Οικονομικών Χρήστος Φώλιας και ομιλητές ο καθηγητής Αλέξης Παπαθανάσης, Κων/νος Αλεξόπουλος και ο Joseph Beppe Bugeja από τη Μάλτα. Εδώ το σχολιασμό θα κάνει ο Γιάννης Κουλουμπής της TUI. 
 
Όσον αφορά το συνέδριο η διοργάνωση είναι άκρως επιτυχημένη. Από την πρώτη μέρα υπήρχαν σημάδια άψογης οργάνωσης και σχεδιασμού, με αρκετό κόσμο και διεθνείς προσωπικότητες, με σημαντικό ρόλο στον τουρισμό και την ανάπτυξη. 
 
{youtube}9iv3AUJYAog{/youtube}
{youtube}mvF7jkeSv-8{/youtube}
{youtube}0JqZXLANO64{/youtube}
{youtube}uFjefVgv268{/youtube}
{youtube}5uGZNzOaShk{/youtube}
{youtube}MuguOwYEbyE{/youtube}

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot