Δεν θα πληρώσουν φόρο οι ξενοδόχοι

Αύγουστος 04, 2015
jumbo-banner

Δεν θα πληρώσουν φόρο όσα ξενοδοχεία δεν εξόφλησαν τα τιμολόγια και τα συμβόλαια που είχαν συνάψει με τουρ οπερέιτορ (κυρίως Ρώσους), οι οποίοι πτώχευσαν το 2014.

Αυτό προβλέπεται σε απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων κυρίας Αικατερίνη Σαββαΐδου.
Με την εν λόγω απόφαση, επιτρέπεται η έκπτωση των επισφαλών απαιτήσεων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων λόγω της πτώχευσης αλλοδαπών τουριστικών πρακτορείων, κυρίως από τη Ρωσία, το έτος 2014.

Σημειώνεται ότι πέρυσι εκτός από το μπαράζ πτωχεύσεων Ρώσων τουρ οπερέιτορ, είχε πτωχεύσει και ο Ισπανικός διαδικτυακός tour operator «TRANSOTEL».
Η προσκόμιση τελεσίδικης δικαστικής απόφασης σε βάρος των οφειλετών αυτών θεωρήθηκε εξαιρετικά χρονοβόρα και κοστοβόρα διαδικασία που, επιπλέον, δεν δημιουργεί καμία προσδοκία είσπραξης των οφειλομένων, όπως σημειώνει το money.gr.

Κατόπιν αυτού, με την απόφαση Σαββαΐδου γίνεται δεκτό ότι οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που παρουσιάζουν επισφαλείς απαιτήσεις λόγω πτώχευσης των ρωσικών πρακτορείων που περιλαμβάνονται στον επισυναπτόμενο κατάλογο καθώς και λόγω πτώχευσης του Ισπανικού διαδικτυακού tour operator «TRANSOTEL», μπορούν να διαγράψουν οριστικά τις απαιτήσεις αυτές μέσα στο φορολογικό έτος 2014 και να εκπέσουν τα σχετικά ποσά από τα ακαθάριστα έσοδα του φορολογικού αυτού έτους, αλλά με την επιπλέον προϋπόθεση ότι η ξενοδοχειακή επιχείρηση που ζημιώθηκε δεν έχει αποζημιωθεί με κανέναν τρόπο για το ποσό των υπόψη οφειλών (κάτι που πρέπει να αποδειχτεί πως είναι πραγματικό γεγονός).

Η ΡΟΔΙΑΚΗ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot