Menu

Γιατί απειλεί να φύγει και από ποια ελληνικά αεροδρόμια η Ryanair

Γιατί απειλεί να φύγει και από ποια ελληνικά αεροδρόμια η Ryanair
jumbo-banner

Ο Michael O'Leary ζήτησε συγγνώμη για τα προσβλητικά του σχόλια για τους Έλληνες το περασμένο καλοκαίρι, σημειώνοντας πάντως πως τελικά η ελληνική κυβέρνηση αναγκάστηκε να υποχωρήσει

«Ο στόχος μας για 10 εκατ. πελάτες στην Ελλάδα παραμένει, ωστόσο χρειαζόμαστε τις απαντήσεις της ελληνικής κυβέρνησης στο πλάνο ανάπτυξης που έχουμε καταθέσει από τον περασμένο Δεκέμβριο», δήλωσε ο CEO της Rynair Michael O' Leary, ο οποίος βρέθηκε στη χώρα μας για να παρουσιάσει τα νέα δρομολόγια της εταιρίας.

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις με την ιδιωτικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων και τις συζητήσεις για την επέκταση της σύμβασης του «Ελ. Βενιζέλος», ο κ. Ο' Leary επανέλαβε ότι «η συμφωνία με τη Fraport για τα 14 αεροδρόμια δεν ήταν, κατά τη γνώμη μας, το... best deal. Tο κενό στη συμφωνία έγκειται στο γεγονός ότι δεν προβλέπει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την ανάπτυξή τους. Η κυβέρνηση θα πρέπει να εξασφαλίσει δεσμεύσεις κι εγγυήσεις από τους ιδιώτες για την ανάπτυξη των αεροδρομίων, τόσο για το Ελ. Βενιζέλος, όσο και για τα περιφερειακά αεροδρόμια. Επί του παρόντος, δεν έχουμε έρθει σε επαφή με τους ιθύνοντες της Fraport- έχουμε συζητήσει μεμονωμένα με τα περιφερειακά αεροδρόμια».

«Φοβόμαστε - μπορεί να κάνουμε και λάθος - ότι η Fraport θα αρχίσει να χτίζει λαμπερά μαρμάρινα και γυάλινα παλάτια, την ώρα που η επιβατική κίνηση θα μειώνεται. Εάν τα περιφερειακά αεροδρόμια δεν θέλουν ανάπτυξη, θα πάμε αλλού», ήταν η χαρακτηριστική του φράση, που επιβεβαιώνει την «τακτική απειλών» που εφαρμόζει η εταιρία τα τελευταία χρόνια, με όπλο την μεγάλη της επιβατική κίνηση.

Παράλληλα, ο κύριος O' Leary, έδωσε συνέντευξη στο Euronews και εκεί ζήτησε συγγνώμη για τα άκομψα σχόλια που είχε κάνει το περασμένο καλοκαίρι κατά των Ελλήνων. Τότε, μιλώντας σε ιρλανδική εφημερίδα, είχε πει: «Είναι μια τραγωδία στην Ελλάδα. Οι Έλληνες πιστεύουν ότι εκλέγοντας ένα μάτσο παράφρονες θα βγουν από την λιτότητα. Νομίζω ότι τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος είναι μια τραγωδία και οι οπαδοί του Τσίπρα είναι ένα μάτσο τρελοί».

«Λυπάμαι για τα σχόλια και τον τρόπο που μεταφέρθηκαν, αλλά νομίζω ότι η βασική επισήμανση που έκανα ισχύει, ότι η εκλογική πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ "θα απαλλαγούμε από τη λιτότητα" δεν είχε καμία αξιοπιστία και, όπως αποδείχθηκε, η κυβέρνηση άλλαξε πορεία. Έχουμε περάσει τα ίδια στην Ιρλανδία. Η δυσκολία για τους Έλληνες είναι ότι δεν μπορείς να ξεφορτωθείς τους δανειστές, όταν θέλεις να πας και να δανειστείς περισσότερα χρήματα από αυτούς», είπε.

Το νέο χειμερινό πρόγραμμα του 2016

Στην Αθήνα, για το τρέχον έτος κάνει λόγο για αύξηση 25% και 3,4 εκατ. επιβάτες. Η εταιρεία ανακοίνωσε ενισχυμένο χειμερινό πρόγραμμα της Αθήνας για το 2016, με ένα επιπλέον αεροσκάφος στη βάση (επένδυση 100 εκατ. δολαρίων), έξι νέα δρομολόγια προς Βουκουρέστι, Δουβλίνο, Μάλτα, Μπολόνια, Μύκονο και Σόφια και περισσότερες πτήσεις προς Ρόδο και Ρώμη. Ειδικότερα, το χειμερινό πρόγραμμα της Ryanair θα προσφέρει το 2016:

-6 νέα αεροσκάφη (1 επιπλέον)
-6 νέα δρομολόγια προς Βουκουρέστι (καθημερινό), Σόφια (καθημερινό), Μύκονο (καθημερινό), Μπολόνια (4 εβδομαδιαία), Μάλτα (3 εβδομαδιαία) και Δουβλίνο (2 εβδομαδιαία).
-Περισσότερες πτήσεις προς Ρόδο (3 καθημερινές) και Ρώμη (3 καθημερινές).
-19 δρομολόγια
-3,4 εκατ. πελάτες ετησίως στο αεροδρόμιο της Αθήνας (αύξηση 25%)

Η εταιρεία, για να γιορτάσει την ανακοίνωση του χειμερινού προγράμματος της Αθήνας για το 2016, απελευθερώνει θέσεις από 14,99 ευρώ, διαθέσιμες προς κράτηση μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (18/2) για ταξίδια το Μάρτιο.
protothema.gr
kos patisserie
επιστροφή στην κορυφή