Γιάννης Μπουτάρης: Τέλος διανυκτέρευσης 1 ευρώ στη Θεσσαλονίκη

Μάρτιος 31, 2016
jumbo-banner

Η φωτογραφία είναι από αφιέρωμα του Guardian στη Θεσσαλονίκη

Το tornosnews.gr αναφέρει πως τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης σκέπτεται να επιβάλλει ο δήμαρχος της πόλης κ.Γιάννης Μπουτάρης. Η ιδέα αυτή που δεν είναι καινούρια, επανήλθε στο προσκήνιο κατά την εκδήλωση προς τιμήν του που οργάνωσε η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων- FedHatta το βράδυ της Δευτέρας, με αφορμή την επίσημη παρουσίαση της πρωτοβουλίας του προγράμματος «Δώδεκα».Όπως είπε ο κ.Μπουτάρης, η επιβολή του τέλους διανυκτέρευσης θα συνοδευτεί από την κατάργηση του τέλους Παρεπιδημούντων.

Σύμφωνα με την πρότασή του, το τέλος θα είναι ένα ευρώ ανά διανυκτέρευση και το ποσό που θα συγκεντρώνεται θα διατίθεται για την τουριστική προβολή της Θεσσαλονίκης. Ο κ.Μπουτάρης ανέφερε ότι ανάλογα τέλη έχουν επιβληθεί σε ευρωπαϊκές πόλεις, όπως στη Ρώμη (4 ευρώ) και στο Μιλάνο (5 ευρώ). Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα θεσπίστηκε περιβαλλοντικός φόρος στους τουρίστες των Βαλεαρίδων Νήσων στην Ισπανία, που θα εφαρμοστεί από την 1η Ιουλίου.Ο δήμαρχος εισηγείται το τέλος διανυκτέρευσης, που θα πληρώνυν οι τουρίστες, να ξεκινήσει εθελοντικά και εάν υιοθετηθεί από τουλάχιστον το 70% των επιχειρήσεων να επιβληθεί υποχρεωτικά για όλους.Στην εκδήλωση, ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στο σχέδιο τουριστικής αξιοποίησης της πολυπολιτισμικότητας της Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζοντας τα εξαιρετικά αποτελέσματα στην προσέλκυση Τούρκων και Ισραηλινών τουριστών.


ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot