Αmazon: Ετοιμάζει online υπηρεσία κρατήσεων με επιλεγμένα ξενοδοχεία

Νοέμβριος 24, 2014
jumbo-banner

Μπαίνει η amazon στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων κρατήσεων για ξενοδοχεία; Φαίνεται πως ναι.

Είναι μία είδηση που «ανέβασε» προ ημερών το portal Skift, επικαλούμενο πληροφορίες και στοιχεία από ξενοδοχεία με τα οποία έχει ήδη συμφωνήσει  o παγκόσμιος κολοσσός ηλεκτρονικών πωλήσεων και φυσικά, θα είναι μία εξέλιξη που προκαλεί έντονο ενδιαφέρον στη διεθνή τουριστική επιχειρηματική αγορά αλλά και προβληματισμό στους μεγάλους καθιερωμένους “παίκτες” του χώρου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του skift, στο οποίο η amazon δεν έχει απαντήσει ακόμα, η λειτουργία της νέας υπηρεσίας θα ξεκινήσει στις αρχές του νέου έτους και θα προσφέρει τη δυνατότητα κρατήσεων σε επιλεγεμένα ανεξάρτητα ξενοδοχεία, που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από μεγάλα αστικά κέντρα στις ΗΠΑ, σε πρώτη φάση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι κρατήσεις θα είναι προπληρωμένες, τα ξενοδοχεία θα δίνουν στην amazon μία προμήθεια της τάξης του 15% και η amazon θα τους καταβάλλει τις πληρωμές σε δύο δόσεις.

Η επιλογή των ξενοδοχείων, τα οποία, γενικά, θα είναι λίγα ανά προορισμό και υψηλών κατηγοριών (τεσσάρων αστέρων και άνω) γίνεται με βάση τις αξιολογήσεις τους στο TripAdvisor.

Προς το παρόν, όλα δείχνουν ότι τουλάχιστον σε αυτήν την πρώτη φάση, η amazon δεν θα επεκταθεί και σε κάποια άλλη κατηγορία υπηρεσιών και προϊόντων, π.χ. αεροπορικά εισιτήρια.

tourismlobby

 
Πηγή:

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot