Αύξηση 53% των αφίξεων Πολωνών τουριστών στην Ελλάδα το 2014

Ιούνιος 26, 2015
jumbo-banner

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Πολωνίας για την περίοδο 2014 οι Πολωνοί επισκέπτες στην χώρα μας έφθασαν τους 588.000, ένα εντυπωσιακό ποσοστό αύξησης της τάξεως του 53% σε σχέση με τις αφίξεις το 2013.

Ανταγωνιστικοί προορισμοί αποτελούν η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Τυνησία και το Μαρόκο, οι οποίοι εντείνουν συνεχώς την προβολή τους για την αύξηση του μεριδίου αγοράς τους.

Ο μέσος Πολωνός επισκέπτης στη χώρα μας ξοδεύει περίπου 700-800 ευρώ την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων διαμονής και μετάβασης, ποσό δηλαδή που πλησιάζει στα χρήματα που δαπανούν και άλλοι παραδοσιακοί επισκέπτες της χώρας μας όπως η Αγγλία και η Γερμανία. Το προφίλ του Πολωνού επισκέπτη είναι εφάμιλλο με του Γερμανού: οικογενειάρχης, αγαπά την ελληνική φύση και κουζίνα, εκτιμά την παράδοση και κουλτούρα.

Η Πολωνία είναι η 6η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στον κόσμο και η μοναδική χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είχε αποφύγει μείωση του ΑΕΠ της από την έναρξη της διεθνούς οικονομικής κρίσης το 2000.

Η πρώτη αποκλειστική έκθεση για την Ελλάδα και την Κύπρο στην Πολωνία
Το ιδιαίτερα επιτυχημένο μοντέλο της έκθεσης Grekland Med Cypern Panorama στη Στοκχόλμη που διοργανώνεται από τη North Events τα τελευταία χρόνια με τεράστια απήχηση στο κοινό, μεταφέρεται τώρα και στην Πολωνία.

Η 1η αποκλειστική έκθεση για την Ελλάδα και την Κύπρο Cypern Panorama θα πραγματοποιηθεί στο TORWAR Arena, στην πρωτεύουσα της χώρας, την Βαρσοβία, τις ημερομηνίες 11-13 Δεκεμβρίου 2015. Αποτελεί τη μοναδική έκθεση για την προώθηση του τουρισμού, της γαστρονομίας και των προϊόντων της Ελλάδας και της Κύπρου στην Πολωνία.

Στην πρώτη αυτή έκθεση έχουν δηλώσει την συμμετοχή και την στήριξή τους οι μεγαλύτεροι Tour Operators που φέρνουν τουρισμό στην Ελλάδα: Grecos, Rainbow Tours, TUI, Neckermann, Itaka και Mouzenidis Travel. Συμπεριλαμβάνεται πρόγραμμα επαγγελματικών συναντήσεων Β2Β όπου θα προσκληθούν Buyers, γραφεία και Tour Operators εξερχόμενου τουρισμού, με στόχο συναντήσεις με τους εκθέτες. Το πρόγραμμα θα “τρέξει” με προκαθορισμένα ραντεβού και την υλοποίηση του έχει αναλάβει το Travel traveldailynews.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot