Ανδρεάδης: Η Ελλάδα είναι πλέον στις 15 ισχυρότερες τουριστικά χώρες

Νοέμβριος 04, 2014
jumbo-banner
Στις 15 πιο ισχυρές τουριστικές χώρες ανήκει πλέον η Ελλάδα. Θετικά τα μηνύματα από την αγορά της Μ. Βρετανίας με υψηλά ποσοστά προκρατήσεων.
 
«Η χώρα, πλέον, εκτιμάται ότι εισήλθε στην παγκόσμια δεκαπεντάδα των ισχυρότερων τουριστικά χωρών» δηλώνει ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέας Ανδρεάδης με αφορμή την έναρξη της έκθεσης τουρισμού World Travel Market 2014 στο Λονδίνο.
 
«Η Ελλάδα την τελευταία διετία παρουσίασε εξαιρετικές επιδόσεις με υπερτετραπλάσιους ρυθμούς τουριστικής ανάπτυξης από τις χώρες της Ευρωζώνης, ως αποτέλεσμα της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος.
 
Στόχοι για τη νέα χρονιά είναι, η επιμήκυνση της περιόδου, η προσέλευση ακόμη ποιοτικότερων επισκεπτών σε συνδυασμό με την ανάδειξη του πολιτιστικού μας αποθέματος, η περαιτέρω ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με εργαλεία όπως το ΕΣΠΑ, το ΙΝΣΕΤΕ και η Marketing Greece και η προσθήκη ακόμη 100.000 νέων θέσεων εργασίας. Τα πρώτα μηνύματα από τη Μ. Βρετανία είναι θετικά με τις προ-κρατήσεις για το 2015 να κινούνται σε υψηλά μονοψήφια ποσοστά, μετά την αύξηση κατά 16% σε αφίξεις και 20% σε εισπράξεις το 2014, σε σχέση με το 2013.
 
Η εξωστρέφεια και η ποικιλομορφία προϊόντων και υπηρεσιών που παρουσιάζει η ελληνική παρουσία στην World Travel Market, αποτελεί κεντρικό ζητούμενο του ΣΕΤΕ και βασικό πυλώνα υλοποίησης του Οδικού Χάρτη 2021. Με την ενεργοποίηση, των μικρών επιχειρηματιών, των τουριστικών γραφείων, των ενοικιαζόμενων δωματίων, των πολυτελών μονάδων, της γαστρονομίας, των αερομεταφορών, της ναυτιλίας, κάθε κρίκου της τουριστικής αλυσίδας, θέτουμε τις βάσεις για ακόμα μία θετική χρονιά και για την αειφόρο ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.»

Πηγή:www.dimokratiki.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot