Ανάκαμψη των κρατήσεων: Θετικά μηνύματα από Ελλάδα και εξωτερικό

Ιούλιος 24, 2015
jumbo-banner

Μέρα με τη μέρα αυξάνονται τα θετικά μηνύματα για την ανάκαμψη των κρατήσεων στα ελληνικά ξενοδοχεία, γεγονός το οποίο φαίνεται να επιβεβαιώνεται από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό.

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της TUI κ. Friedrich Joussen σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης ότι η κρίση στην Ελλάδα δεν έχει επηρεάσει τις δραστηριότητες του tour operator που διακινεί 2,2 εκατ. τουρίστες σε ετήσια βάση στη χώρα μας. «Κανονικά, η αβεβαιότητα, δεδομένων των πολιτικών και οικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα, θα είχε αντίκτυπο στις δραστηριότητες της TUI, κάτι ωστόσο το οποίο τελικά δε συνέβη», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ενδεχομένως, γεγονότα όπως η τρομοκρατική επίθεση στην Τυνησία στα τέλη Ιουνίου να επηρέασε την κατάσταση, δεδομένου ότι οι τουρίστες στράφηκαν σε παραδοσιακά δημοφιλείς προορισμούς όπως η Ελλάδα και τα Κανάρια νησιά.

Ο κ. Joussen πάντως, στη συνέντευξή του στο περιοδικό ”Euro” ανέφερε ότι η TUI, είναι για κάθε περίπτωση προετοιμασμένη, ακόμη και για το αρνητικό σενάριο αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη: «Η εταιρεία έχει προβεί σε ρυθμίσεις για τα ξενοδοχεία της, ορίζοντας στα συμβόλαια σε ποιο νόμισμα θα έπρεπε να πληρωθούν οι κρατήσεις σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

Την πορεία των κρατήσεων κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, τη ζημιά και την αρχή της ανάκαμψης αποτυπώνει και η booking.com, με βάση τα στοιχεία που δόθηκαν χθές από το γενικό διευθυντή του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Α. Λαμνίδη. Στο σχόλιό του, ο κ. Λαμνίδης, ανέφερε ότι «από την περίπτωση της Ελλάδας τον Ιούνιο του 2015, είναι προφανές ότι η πολιτική σταθερότητα μειώνει τις ακυρώσεις και αυξάνει τις κρατήσεις».

Πηγή: newmoney.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot