Ακύρωση πτήσεων της Sky Creece λόγω... capital control

Ιούλιος 09, 2015
jumbo-banner

Μετά τον «αποκλεισμό» των ελληνικών ταξιδιωτικών γραφείων από 32 αεροπορικές εταιρείες και τις ανακοινώσεις της αεροπορικής εταιρείας Ryanair που «μπλόκαρε» την αγορά εισιτηρίων με ελληνικές πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες άρχισαν και οι πρώτες ακυρώσεις πτήσεων λόγω του capital control στις ελληνικές τράπεζες.

Πρώτο... «θύμα» η νεοσύστατη αεροπορική εταιρεία που δημιούργησαν ομογενείς από τον Καναδά, SKY Greece, η οποία αναγκάστηκε την Τρίτη τα μεσάνυχτα να ακυρώσει την πτήση της που ήταν προγραμματισμένη για τις 7 Ιουλίου από Αθήνα προς Νέα Υόρκη και αντιστρόφως.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας αιτία είναι οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί μετά από την επιβολή του capital control, καθώς η εταιρεία δεν μπόρεσε να αποδεσμεύσει κεφάλαια που ήταν απαραίτητα για την πληρωμή καυσίμων (70 τόνοι), catering κ.λπ. Ωστόσο η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η αυριανή πτήση θα πραγματοποιηθεί κανονικά.
Κύκλοι της αεροπορικής αγοράς τονίζουν ότι πολλές αεροπορικές αντιμετωπίζουν προβλήματα τα οποία ωστόσο επιλύονται την τελευταία στιγμή και δεν έχουν προχωρήσει σε ακυρώσεις πτήσεων. Ωστόσο προειδοποιούν για σημαντική μείωση της επιβατικής κίνησης το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, η οποία θα συμπαρασύρει και τον αριθμό των πτήσεων κάθε εταιρείας.

Η ανακοίνωση της SkyGreece
Στην ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται χαρακτηριστικά: «H SkyGreece Airlines με λύπη της ανακοινώνει για λόγους ανωτέρας βίας ότι λόγω της κρίσης στην Ελλάδα, του ελέγχου κεφαλαίων, περιορισμού στη μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό όπως έχουν επιβληθεί από την ελληνική κυβέρνηση, είμαστε αναγκασμένοι να αναγγείλουμε την ακύρωση της πτήσης GW411/ 07 Ioυλίου από Αθήνα προς Νέα Υόρκη καθώς και της πτήσης GW412/ 07 Ioυλίου από Νέα Υόρκη προς Αθήνα.

Όλοι οι επιβάτες που επηρεάζεται το ταξίδι τους από τις ακυρωμένες πτήσεις θα μεταφερθούν στην αυριανή πτήση GW411/10JUL από Αθήνα για Νέα Υόρκη και από Νέα Υόρκη προς Αθήνα με την πτήση GW412/10JUL. Οι επιβάτες των συγκεκριμένων πτήσεων διατηρούν το δικαίωμα της πλήρους ακύρωσης των εισιτηρίων τους ή τη μερική ακύρωση του μη χρησιμοποιημένου μέρους των εισιτηρίων τους ή της αλλαγής ημερομηνιών του ταξιδιού τους χωρίς καμία επιπρόσθετη επιβάρυνση σε οποιαδήποτε άλλη πτήση της SkyGreece Airlines. H SkyGreece Airlines ζητά συγγνώμη για την ταλαιπωρία».

Πάντως, την ίδια στιγμή η εταιρεία ανακοίνωσε ότι όλες οι πτήσεις από και προς τον Καναδά θα πραγματοποιηθούν κανονικά με βάση το πρόγραμμα.

Ταξιδιωτικά γραφεία
Σε οριακό σημείο έχουν φτάσει και πολλά ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία. Παρά το γεγονός ότι η travelplanet24.gr και η airticket.gr αποφάσισαν να μην προχωρήσουν στην παύση της λειτουργίας τους, ενδεχόμενο που συζητήθηκε στις αρχές της εβδομάδας, σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζουν και τα περισσότερα ελληνικά γραφεία με κύκλους της αγοράς να τονίζουν ότι δεν αποκλείεται να επαναληφθεί το πρόσφατο ντόμινο των ρωσικών τουριστικών πρακτορείων και στη χώρα μας.
Αιτία η κίνηση 32 αεροπορικών εταιρειών να αφαιρέσουν την πλακέτα τους από το BSP Ελλάδας, με αποτέλεσμα τα τουριστικά γραφεία να μην μπορούν να κάνουν κρατήσεις και αγορά αεροπορικών εισιτηρίων.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot