Αισιοδοξία για την κρουαζιέρα στην Ελλάδα

Φεβρουάριος 03, 2016
jumbo-banner
Η δραστηριότητα στον τομέα της κρουαζιέρας αναμένεται να ανθίσει και το 2016 στην Ελλάδα.
Ένας παράγοντας που θα συνδράμει στην αύξηση των αφίξεων το τρέχον έτος είναι το γεγονός πως μεγάλες ακτοπλοϊκές εταιρείες επιλέγουν ως προορισμό τη χώρα μας αντί της Τουρκίας, η οποία πρόσφατα έχει πληγεί από μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων.

Το πρόσφατο χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη που άφησε πίσω του 10 νεκρούς Γερμανούς τουρίστες, καταδεικνύει πως η ασφάλεια αποτελεί πλέον ύψιστη προϋπόθεση για την επιλογή ενός τουριστικού προορισμού.

Ένα παράδειγμα είναι αυτό της εταιρείας MSC Cruises, η οποία ανακοίνωσε πως το κρουαζιερόπλοιο Magnifica δεν θα προσεγγίσει το 2016 τα τουρκικά παράλια. Αντίθετα, θα αγκυροβολήσει σε Πειραιά και Μύκονο.

Ανάλογη κίνηση είχε κάνει η Crystal Cruises η οποία ενημέρωσε το επιβατηγό κοινό ότι θα αλλάξει το πρόγραμμα των δρομολογίων της, το οποίο περιελάμβανε επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη και το Κουσάντασι εξαιτίας των «συνεχιζόμενων ανησυχιών σχετικά με την ασφάλεια».

Έτσι, το «Crystal Symphony» θα αγκυροβολήσει φέτος σε ελληνικά λιμάνια (σ.σ. Σούδα, Χανιά, Ύδρα, Ναύπλιο, Αθήνα) από τον Απρίλιο έως και τις αρχές Μαΐου.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα της μεταστροφής που κάνουν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες προς όφελος της Ελλάδας, είναι η απόφαση της Norwegian Cruise Lines να ακυρώσει όλα τα δρομολόγια πλοίων των θυγατρικών εταιρειών της (Regent Seven Seas Cruises και Oceania Cruises).
zougla.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot