«Now is the time»: Διαδικτυακή καμπάνια του ΕΟΤ για την προσέλκυση τουριστών της «τελευταίας στιγμής»

Σεπτέμβριος 13, 2016
jumbo-banner

Το «μικρό καλοκαιράκι»- όπως συνηθίζεται να αποκαλούμε το Φθινόπωρο στην Ελλάδα-συνεχίζει να προκαλεί στους ξένους επισκέπτες μας τη διάθεση για διακοπές ή/και ολιγοήμερες εξορμήσεις, στους ηλιόλουστους προορισμούς της χώρας μας. Πολύ περισσότερο όταν αυτές προσφέρονται πλέον σε συγκριτικά ελκυστικότερες τιμές.

Αυτή είναι η φιλοσοφία, της πολύ καλής, διαδικτυακής καμπάνιας, που υλοποιεί ήδη ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού για την προσέλκυση “last minute travelers”, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της Αν. Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά για την δυναμική προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την άμεση ενίσχυση των κρατήσεων τελευταίας στιγμής. Υπό τον τίτλο “Now is the time” η καμπάνια και ο διαγωνισμός που «τρέχει» μαζί της- με έπαθλα τρία δωρεάν ταξίδια δύο ατόμων στην πανέμορφη χώρα μας – ξεκίνησε 22 Αυγούστου και θα βρίσκεται στον αέρα μέχρι και τις 23 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα ΕΟΤ κ Δημήτρη Τρυφωνόπουλο, «για την επιλογή και τον σχεδιασμό των δράσεων της καμπάνιας, σταθμίστηκαν τα μηνύματα που έχουμε για τις τάσεις που επικρατούν σε κάθε χώρα ξεχωριστά, με βάση τόσο τις πολιτικοοικονομικές συγκυρίες όσο και τη δυναμική που παρουσιάζουν οι αγορές. Βασίστηκε δε πρωτίστως στα συναισθήματα που προκαλούν οι Ελληνικοί προορισμοί στους επισκέπτες τους, στοχεύοντας πάντα στην περαιτέρω ενδυνάμωση του φθινοπωρινού τουρισμού σε όλη την Ελλάδα».

Η δράση περιλαμβάνει την ανάπτυξη του site: http://www.nowisthetime.gr/ και τη δημιουργία του Hashtag: #NowIsThe Time, το οποίο προωθείται μέσω των καναλιών του ΕΟΤ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και των διαφημιστικών δράσεων του ΕΟΤ σε Facebook, Αdara και Taboola στις βασικές αγορές και συγκεκριμένα: Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Γαλλία, Σκανδιναβικές αγορές, Ολλανδία, Πολωνία, Η.Π.Α και Καναδά. Το site http://www.nowisthetime.gr/ έχει βασιστεί στη δημιουργική ιδέα της παροχής συναισθηματικών προσφορών από ένα “ταξιδιωτικό e-shop”.

Ένα φωτογραφικό «κολάζ» προορισμών από όλες τις περιφέρειες της χώρας σε συνδυασμό με σύντομο πληροφοριακό υλικό για τον κάθε προορισμό, καλεί τον χρήστη να ταξιδέψει σε συναισθήματα και εικόνες και να κάνει άμεσα κράτηση για το ταξίδι του στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, ο χρήστης μπορεί μέσω του site να μοιραστεί στο λογαριασμό του στο Facebook, φωτογραφίες που θα επιλέξει και έτσι αυτόματα συμμετέχει στην κλήρωση για 3 τετραήμερα ταξίδια (3 διανυκτερεύσεις) των 2 ατόμων. Με τον τρόπο αυτό εμπλέκεται στην καμπάνια ενεργά δημιουργώντας δημοσιότητα στα κοινωνικά δίκτυα παγκοσμίως και προσδίδοντάς της “viral” χαρακτήρα.

money-tourism.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot