×

Προειδοποίηση!

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575
Menu

«Χάος» με το λουκέτο του Labirint στην Κω – Κομφούζιο και αβεβαιότητα σε τουρίστες και ξενοδοχεία

«Χάος» με το λουκέτο του Labirint στην Κω – Κομφούζιο και αβεβαιότητα σε τουρίστες και ξενοδοχεία
jumbo-banner
Μόλις έγινε γνωστή η είδηση για το «λουκέτο» που έβαλε το μεγάλο τουριστικό πρακτορείο Labirint « χτύπησε συναγερμός» σε όλα τα ξενοδοχεία που συνεργάζονται μαζί του και στην Κω.
 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, για παράδειγμα το Labirint είχε κλείσει συμβόλαιο Guarantee με μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα στην Κω. Από τις αρχές Μάιου και μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου περίπου θα έπρεπε να γεμίσουν τα δωμάτια που είχαν στο συμβόλαιο.
 
Μέχρι και τέλος Ιουλίου οι κρατήσεις πήγαιναν πάρα πολύ καλά όπως επίσης και οι πληρωμές προς την ξενοδοχειακή μονάδα. Μετά την ανακοίνωση της «κατάρρευσης» του πρακτορείου επικρατεί κομφούζιο γιατί για παράδειγμα ενώ από τα γραφεία της Μόσχας, επιβεβαιώνουν ότι όσοι πελάτες βρίσκονται στην Κω είναι πληρωμένη η διαμονή, και η πτήση επιστροφής, αναμένονται οι τελικές κινήσεις κεντρικών πρακτορείων στην Ελλάδα.
 
Τόσο η ξενοδοχειακή μονάδα όσο και τα Legrand που είναι το πρακτορείο διαχειριστής προσπαθούν να δώσουν λύσεις για να μην ταλαιπωρηθούν οι τουρίστες – επισκέπτες από την Ρωσία. Βέβαια τα ξενοδοχεία που συνεργαζόντουσαν με το Labirint είναι πολλά και η κάθε περίπτωση διαφορετική.
 
Ευτυχώς το Legrant έχει την αξιοπιστία, την εμπειρία και τη γνώση για να δώσει λύσεις σε τόσες ξαφνικές δύσκολες καταστάσεις. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το μεγάλο θέμα που προκύπτει τώρα στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, είναι πως θα καλυφθεί το κενό που δημιουργείται τους επόμενους 3 μήνες. Δηλαδή πως θα γεμίσουν τα δωμάτια που μένουν κενά τους επόμενους 3 μήνες;;
 
Άμεση ήταν η αντίδραση και της Ένωσης Ξενοδόχων Κω:
 
Κως, 3 Αυγούστου 2014
Προς: Μ.Μ.Ε.
 
Η ανακοίνωση της πτώχευσης του Ρωσικού πρακτορείου Labirint στη Μόσχα, μας καταβάλλει ως δυσάρεστη έκπληξη μέσα στην υψηλότερη σε ζήτηση χρονική στιγμή της τουριστικής περιόδου. Ειδικά μάλιστα όταν το συγκεκριμένο πρακτορείο ήταν μεταξύ άλλων από αυτά που άνοιξαν την πόρτα της Ρωσικής αγοράς στη χώρα μας.
Οι συνεργαζόμενοι ξενοδόχοι με το εν λόγω πρακτορείο έχουν ήδη λάβει κάποιες πρώτες οδηγίες από το διαχειριστή του, το LE GRAND.
Στην Κω ακυρώνονται όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις ενώ οι σημερινές αφίξεις έτυχαν σωστής διαχείρισης με την ελάχιστη για τους τουρίστες ταλαιπωρία. Είμαστε σε αναμονή των πτήσεων που θα επιστρέψουν τους άτυχους ταξιδιώτες στη χώρα τους, οι οποίοι σημειωτέων έχουν εξοφλήσει ήδη τις διακοπές που ΔΕΝ θα κάνουν!
Καλούμε τους συναδέλφους ξενοδόχους, στα πλαίσια του δυνατού και πάντα ανάλογα με τη συμφωνία που έχουν με το LE GRAND όσον αφορά στο Labirint, να αποδείξουν για μια ακόμη φορά το μέγεθος της Ελληνικής φιλοξενίας. Ας τονίσουμε πως η Ρωσική αγορά έχει γίνει μια από τις σημαντικότερες στο νησί μας και σε κάθε περίπτωση επιθυμούμε να κρατήσουμε σε υψηλά επίπεδα το όνομα και την εικόνα του νησιού μας και κατ'επέκταση και της χώρας μας.
Με τιμή,
 
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κωνσταντίνα Σβύνου           Τριανταφυλλοπούλου Μαίρη
 
Το θέμα παίζει πανελλαδικά, διαβάστε χαρακτηριστικά ρεπορτάζ
 
reportaz iefimerida.gr:
 
Αρχισαν τα παρατράγουδα -3 εκατ. τα χρέη της Labirint σε ξενοδοχεία σε Ρόδο και Κω, επεισόδια με τουρίστες
 
Τα πρώτα «μαύρα σύννεφα» έχουν φανεί πάνω από τη Ρόδο και την Κω. Μετά από το «λουκέτο» που έβαλε μεγάλο ρωσικό τουριστικό πρακτορείο ήδη έχουν δημιουργηθεί χρέη, ενώ προκλήθηκαν επεισόδια με τουρίστες.
 
Οι τουριστικοί επιχειρηματίες των δύο νησιών- και όχι μόνο- κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα μετά από την πτώχευση του ρωσικού πρακτορείου Labirint Travel. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας rodiaki.gr, τα χρέη του ρωσικού πρακτορείου, μόνο στα ξενοδοχεία Ρόδου και Κω, προσεγγίζουν τα 3 εκατομμύρια ευρώ.
 
Μάλιστα, η ανησυχία των τουριστικών επιχειρηματιών είναι μήπως προκληθούν σοβαρά προβλήματα, με δεδομένο ότι στη Ρόδο βρίσκονται περίπου 5.000 τουρίστες του συγκεκριμένου πρακτορείου.
 
Παράγοντες της Ενωσης Ξενοδόχων Ρόδου, βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία με την αρμόδιους του υπουργείου Τουρισμού, επιδιώκοντας να υπάρξει λύση με πολιτική παρέμβαση και να αποφευχθούν τα προβλήματα.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη στο αεροδρόμιο της Ρόδου, έχουν προκληθεί μικροεπεισόδια με εγκλωβισμένους τουρίστες του πρακτορείου, που πιθανόν να πάρουν σοβαρές διαστάσεις μέσα στις επόμενες ημέρες, αν δεν δοθούν λύσεις.
 
Πάντως, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, Ανδρέας Ανδρεάδης, προειδοποίησε ότι ίσως αυτή να είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, καθώς εκτίμησε ότι η ζημιά στην ελληνική οικονομία από την κρίση στην Ουκρανία υπολογίζεται στα 300 εκατ. ευρώ.
 
Πηγή:  iefimerida.gr
 
http://money-tourism.blogspot.gr:
 
Οι πρώτες κινήσεις της "επόμενης ημέρας"
 
- Επιστολή του LE GRAND σε όλα τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία
 
Ήδη ξεκίνησαν οι πρώτες κινήσεις της επόμενης ημέρας, καθώς η ζωή συνεχίζεται...
Σε ανακοίνωση του ο ΣΕΤΕ τονίζει όπως σας είχαμε ενημερώσει και νωρίτερα, την ανάγκη φιλοξενίας των Ρώσων τουριστών.
Από την άλλη πλευρά μεγάλη εντύπωση προκαλεί η σιγή ιχθύος της AEGEAN, η οποία εκτελούσε ένα μεγάλο μέρος του πτητικού προγράμματος του Labirint.
Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε, αλλά τα κινητά τηλέφωνα όλων των ανωτάτων στελεχών της εταιρίας ήταν απενεργοποιημένα.
Αναφέρει συγκεκριμένα ο ΣΕΤΕ: " Σε συνέχεια της επίσημης ανακοίνωσης της πτώχευσης του ρωσικού Tour Operator Labirint, ο ΣΕΤΕ προτρέπει τα ελληνικά τουριστικά καταλύματα, τα οποία συνεργάζονται με το συγκεκριμένο γραφείο ή με τους τοπικούς αντιπροσώπους του στην Ελλάδα, να συνεχίσουν να φροντίζουν για την απρόσκοπτη φιλοξενία των ρώσων επισκεπτών οι οποίοι βρίσκονται ήδη σε αυτά. Σύντομα θα υπάρξουν διευκρινήσεις για τον τρόπο πληρωμής ή την ασφαλιστική κάλυψη του υπολειπόμενου κόστους διαμονής τους.
 
Ευελπιστώντας στην ταχύτατη τακτοποίηση όσων θεμάτων σχετίζονται με την πτώχευση, όπως και με την ασφαλή επιστροφή των επισκεπτών, προέχει η φιλοξενία όσων εμπιστεύθηκαν τη χώρα μας για τις διακοπές τους, και η διαφύλαξη της θετικής εικόνας του ελληνικού τουρισμού".
 
Από την πλευρά της η διοίκηση του LE GRAND με επείγουσα αποψινή επιστολή της προς τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία σε Κρήτη, Ρόδο, Κω, Κέρκυρα, Σαντορίνη, Αθήνα Ζάκυνθο και ηπειρωτική Ελλάδα, δίνει οδηγίες για την άριστη και χωρίς προβλήματα διαμονή και μετακίνηση των Ρώσων τουριστών του Labirint που βρίσκονται στη χώρα.
Η επιστολή έχει ως εξής:
" DEAR ALL,
LE GRAND GROUP OF COMPANIES ACTING IN CRETE, RODOS, KOS, CORFU, SANTORINI, ATHENS , ZAKYNTHOS, GREECE MAINLAND, AS INCOMMING AGENT AND REPERESENTATIVE OF LABIRINT TOUR OPERATOR WHO HAS PROCEED INTO BANKCRUPSY TODAY 02/08/2014, WILL PROCEED AS FOLLOWS :
A) ALL NECESSARY EVACUATION BUS TRANSFERS FOR ALL LABIRINT TOURISTS , WILL BE OPERATED COMPLIMENTARY BY LE GRAND GROUP OF COMPANIES
B) ALL IN HOUSE TOURISTS INSIDE OUR COMMITMENT HOTELS , WILL BE ACCOMMODATED COMLIMENTARY BY LE GRAND GROUP OF COMPANIES UNTIL THEIR DEPARTURE
C) ALL IN HOUSE TOURISTS INSIDE ALLOTMENT HOTELS, NEED TO PAY DIRECTLY TO HOTELS AS OUR CREDIT LINE TO HOTELS STOPS AS FROM TODAY 2/8.
D) ANY NEW ARRIVALS TO ANY HOTEL AS FROM TODAY 02/08 , NEED TO PAY TO US TO OUR REPRESENTATIVES IN FULL IN ORDER TO GET ANY SERVICES
 
PLEASE ALL BEHAVE PROTECTIVELY AND WITH GREAT ATTENTION TO OUR TOURISTS
 
 
πηγη: http://money-tourism.blogspot.gr/2014/08/blog-post_2.html#more, http://money-tourism.blogspot.gr/
 
ρεπορταζ:http://money-tourism.blogspot.gr:
 
Ξεκίνησε ο επαναπατρισμός των Ρώσων τουριστών ...
 
- Σύσκεψη με την πρέσβη της Ελλάδας στη Ρωσία για την επίσπευση των διαδικασιών επιστροφής των Ρώσων τουριστών στο Rosturizm
- Ανακοίνωση στις επόμενες ώρες του ελληνικού υπουργείου Τουρισμού
 
Ξεκίνησε η διαδικασία επαναπατρισμού των Ρώσων τουριστών του πτωχευμένου tour operator Labirint.
Ο ρωσικός οργανισμός που είναι επιφορτισμένος για τον χειρισμό τέτοιων καταστάσεων, με την επίσημη κήρυξη της πτώχευσης, έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες και σήμερα ήδη κάποιοι θα επιστρέψουν.
Η AEGEAN από την πλευρά της έδωσε διαβεβαιώσεις ότι όλοι οι Ρώσοι τουρίστες που ήρθαν στην Ελλάδα με πτήσεις της, θα επιστρέψουν κανονικά, είτε έχει καταβληθεί το αντίτιμο των εισιτηρίων, είτε όχι. Διαβάστε όμως σε λίγο αναλυτικές δηλώσεις της ηγεσίας της AEGEAN στο money-tourism.blogspot.com.
Σε πολιτικό επίπεδο και εν αναμονή ανακοίνωσης του ελληνικού υπουργείου Τουρισμού , στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα αναφέρεται η βούληση και η αποφασιστικότητα των ελληνικών αρχών να στηρίξουν τους Ρώσους τουρίστες, να επισπευσθεί ο επαναπατρισμός τους και να προστατευθούν και τα συμφέροντα των Ελλήνων ξενοδόχων.
Στην κατεύθυνση αυτή πριν από λίγο ολοκληρώθηκε στη Μόσχα σύσκεψη στον Rosturizm, στην οποία συμμετείχε και η Ελληνίδα πρέσβης Δανάη Κουμανάκου, όπου συζητήθηκαν η επίσπευση των διαδικασιών επαναπατρισμού των Ρώσων τουριστών, οι απαραίτητες διαδικασίες από την πλευρά των ρωσικών αρχών και η παροχή όλων των απαραίτητων διευκολύνσεων από την ελληνική πλευράς.
 
πηγη:http://money-tourism.blogspot.gr/2014/08/blog-post_3.html#more  ,http://money-tourism.blogspot.gr/
 
 
ρεπορταζ:http://money-tourism.blogspot.gr
 
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος οι 200.000 κρατήσεις του Labirint μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου
- Εντονες διεργασίες των tour operators για να καρπωθούν την μερίδα του λέοντος από τις κρατήσεις αυτές
 
Η δουλειά συνεχίζεται κανονικά.
Αυτό είναι το μήνυμα των δηλώσεων της ηγεσίας της AEGEAN AIRLINES, που έγιναν αποκλειστικά στο money-tourism.blogspot.com.
O αντιπρόεδρος της εταιρίας Ευτύχιος Βασιλάκης, ο οποίος βρίσκεται σε υπερατλαντικό ταξίδι, τόνισε στις δηλώσεις του ότι "οι τακτικές πτήσεις που έχουμε στη Ρωσία προφανέστατα δεν επηρεάζονται, οι δε συνεργασίες μας στη φίλη χώρα με τοπικούς tour operators δεν περιορίζονται μόνο στον συγκεκριμένο οργανισμό, αλλά ανέρχονται σε τουλάχιστον πέντε - έξι ακόμη.
Η συνεργασία μας λοιπόν με όλους αυτούς συνεχίζεται απρόσκοπτα.
Παράλληλα κύριο μελημά μας είναι ο ομαλός επαναπατρισμός των Ρώσων τουριστών, αποδεικνύοντας έμπρακτα τα καλό πρόσωπο του ελληνικού τουρισμού, το οποίο πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα για όλους μας. Οσον αφορά στις οικονομικές συναλλαγές προφανώς υπάρχει και προς την εταιρία μας κάποιο ανεξόφλητο υπόλοιπο, το οποίο όμως δεν είναι σημαντικό".
Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της AEGEAN AIRLINES Δημήτρης Γερογιάννης, χωρίς να παραλείψει να τονίσει την προτεραιότητα που δίνει η εταιρία στην ομαλή επιστροφή των τουριστών, αποκαλύπτει ότι η AEGEAN έχει ήδη δεχθεί κρούσεις από tour operators για συνεργασία, ώστε να έρθουν στην Ελλάδα οι τουρίστες αυτοί που έχουν ήδη κάνει κρατήσεις.
Παράλληλα, ο κ. Γερογιάννης τονίζει ότι για τις επόμενες 2-3 ημέρες στόχος είναι ο ομαλός επαναπατρισμός των Ρώσων που βρίσκονται στη χώρα μας και αμέσως μετά θα εκτιμηθούν οι πτήσεις της εταιρίας, χωρίς ωστόσο να αναμένονται μεγάλες αλλαγές, αν υπάρξουν.
Οπως είπε χαρακτηριστικά " καθημερινά αξιολογούμε τις επιδόσεις του δικτύου μας και τις πτήσεις και όταν υπάρχει λόγος προχωρούμε σε διορθωτικές παρεμβάσεις. Εάν υπάρξει ανάγκη αυτό θα πράξουμεκαι τώρα".
 
πηγη:http://money-tourism.blogspot.gr/2014/08/aegean.html  ,http://money-tourism.blogspot.gr/
 
 
ρεπορταζ  protothema.gr:
 
«Στον αέρα» 20.000 Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα
 
Εμείς είμαστε το θύμα, λένε Έλληνες τουριστικοί πράκτορες, που συνεργάζονταν με τον πέμπτο μεγαλύτερο ρωσικό «tour operator» - «Δεν υπήρχε κανένα σημάδι» λέει η εν Ελλάδι εκπρόσωπος - Καθησυχαστικό το υπουργείο Τουρισμού
 
Ένα ντόμινο εξελίξεων προκάλεσε η χθεσινή «βόμβα» που έπεσε στον κόσμο του τουρισμού. Η ανακοίνωση της πτώχευσης του πέμπτου μεγαλύτερου ρωσικού tour operator, «Labirint», έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.
 
Ειδικά στην Ελλάδα, που μέχρι πρότινως ο Labirint είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, έχουν δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα.
 
Αυτή την ώρα, κύριο μέλημα είναι η φροντίδα των Ρώσων τουριστών που έχουν «ξεμείνει» στην Ελλάδα -ένας αριθμός που αγγίζει τους 20.000-, αλλά και οι Ρώσοι πελάτες που είχαν κλείσει πακέτα με το συγκεκριμένο tour operator.
 
Από την πλευρά του, το υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ παρακολουθούν «με πολλή προσοχή» τις εξελίξεις αναφορικά με τη διακοπή λειτουργίας του Labirint.
 
Όπως τονίζει το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού, είναι σε στενή συνεργασία, μαζί με το υπουργείο Εξωτερικών, με τις ρωσικές αρχές και βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους φορείς του ελληνικού τουριστικού κλάδου.
 
Αφού επισημαίνει πως υπάρχει συνεχής ενημέρωση και συντονισμός όλων των εμπλεκομένων πλευρών, διαβεβαιώνει πως από ελληνικής πλευράς «καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την ταχύτερη δυνατή ομαλοποίηση των συνεπειών του συγκεκριμένου περιστατικού».
 
Καταλήγοντας, τονίζει ότι η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής και φιλόξενος τουριστικός προορισμός που σέβεται τους επισκέπτες της.
 
Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι η «μπάλα» της διακοπής των πτήσεων έχει πάρει και πολλούς μικρούς αξιόπιστους ρωσικούς tour operators, οι οποίοι είχαν αγοράσει θέσεις στις πτήσεις αυτές, και οι πελάτες τους έχουν μείνει στα ρωσικά αεροδρόμια χάνοντας τις διακοπές τους.
 
Μέχρι και χθες το βράδυ, η εταιρεία LeGrand που εκπροσωπεί το Labirint στην Ελλάδα εξυπηρετούσε αφίξεις. Όπως αναφέρει στο cretapost, η διευθύνουσα σύμβουλος της LeGrand, Φωτούλα Σαπουνάκη, δεν υπήρχε κανένα σημάδι για το «κανόνι» που βάρεσε το μεγάλο ρωσικό πρακτορείο.
 
«Έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία αυτή η είδηση. Εμείς την μάθαμε μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, δεν είχαμε κανένα σημάδι και καμία ειδοποίηση. Μπορώ να σας πω ότι μέχρι και χθες το βράδυ εξυπηρετούσαμε αφίξεις της συγκεκριμένης εταιρείας» επισήμανε η κ. Σαπουνάκη.
 

kosvoice.gr
kos patisserie
επιστροφή στην κορυφή