Menu

«Κατέβασε ρολά» η airfasttickets

«Κατέβασε ρολά» η airfasttickets
jumbo-banner

Απλήρωτοι εργαζόμενοι, επισχέσεις εργασίας, ''κατεβασμένα'' site και τηλέφωνα, έξωση από τα γραφεία.

Ενάμιση χρόνο μετά τα πρώτα προβλήματα που είχαν λάβει μάλιστα μεγάλη δημοσιότητα με τη διοίκηση του κ. Ν. Κοκλώνη να αντικρούει σθεναρά τις κατηγορίες, η εικόνα σήμερα στην airfasttickets είναι ακριβώς αυτή.

Οι εργαζόμενοι, όπως επισημαίνει στο newmoney.gr ο γενικός γραμματέας Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων κ. Θάνος Βασιλόπουλος, παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Μάϊο, ενώ «ουσιαστικά η εταιρεία δεν έχει αντικείμενο. Την περασμένη εβδομάδα έγινε μία τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας προκειμένου να διερευνηθεί η τρέχουσα κατάσταση, ωστόσο η διοίκηση δεν εμφανίστηκε με αποτέλεσμα το υπουργείο να προχωρά τώρα σε περαιτέρω διερεύνηση του θέματος». Σύμφωνα με τον κ. Βασιλόπουλο, από τους 250 εργαζομένους που είχε φθάσει να απασχολεί η εταιρεία, πλέον έχουν απομείνει 110 «οι οποίοι είναι όμηροι και έχουν προχωρήσει πλέον σε επίσχεση εργασίας προκειμένου να διασφαλίσουν κατά το δυνατόν τα δικαιώματά τους», την ίδια στιγμή που οι Ασιάτες επενδυτές, τους οποίους είχε παρουσιάσει η διοίκηση του κ. Κοκλώνη, φέρονται να έχουν υπαναχωρήσει, προβαίνοντας μάλιστα και σε διεκδικήσεις.

Αυτή την στιγμή τόσο το site της εταιρείας, όσο και τα τηλέφωνα είναι ''κατεβασμένα'', ενώ ορισμένες πληροφορίες, κατά τον κ. Βασιλόπουλο, κάνουν και λόγο για έξωση από τα γραφεία λόγω οφειλών.

Σημειωτέον ότι πέρυσι, ο πρόεδρος και ιδρυτής της Airfasttickets, Νικόλαος Κοκλώνης, βρέθηκε στην λίστα με τους 40 επιχειρηματίες κάτω των 40 ετών, οι οποίοι με κοινά χαρακτηριστικά την καινοτομία, την εξωστρέφεια και το ταλέντο, αψήφησαν την κρίση και διακρίθηκαν στην Ελλάδα για το 2014 με βάση την κατάταξη του Fortune Greece!

«Η Airfasttickets, ξεκινώντας από μια ιδέα που "γεννήθηκε" εν πτήση και σχεδιάστηκε σε μια χαρτοπετσέτα από τον Νικόλαο Κοκλώνη, ιδρύθηκε πριν από 6 χρόνια στον Πειραιά με όραμα τη συνεχή ανάπτυξη και κατάφερε να γίνει μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην παγκόσμια αγορά των online τουριστικών κρατήσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά σε σχετικό δελτίο τύπου η εταιρεία τον περασμένο Μάϊο. «Το 2013 είχε καθαρά έσοδα 30 εκατ. ευρώ, με τα κέρδη EBITDA να κινούνται στα επίπεδα των 2 εκατ. ευρώ, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2014 παρουσίασε αύξηση πωλήσεων που πλησίασε το 2.000%. Πέραν του γραφείου στον Πειραιά, η Airfasttickets διαθέτει παρουσία σε χώρες του εξωτερικού όπως οι Η.Π.Α, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Τουρκία, το Χονγκ Κονγκ και η Πολωνία, ενώ το αναπτυξιακό πλάνο περιέχει και άλλες χώρες δραστηριοποίησης, όπως η Λατινική Αμερική, η Ρωσία, η Γαλλία, η Μέση Ανατολή και η Νότιος Αφρική».

Η επιλογή πάντως του κ. Κοκλώνη στη λίστα του Fortune είχε γίνει λίγο πριν τις εξελίξεις που αφορούσαν στις διαφορές μεταξύ της Airfasttickets και της IATA και ανέδειξαν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπιζε τελικά η εταιρεία: Πέρυσι το καλοκαίρι, ο κ. Κοκλώνης και η εταιρεία του βρέθηκε στο επίκεντρο ουκ ολίγων αρνητικών δημοσιευμάτων σε Ελλάδα και εξωτερικό όταν η airfasttickets, με αρχικές οφειλές 45 εκατ. ευρώ, «αποβλήθηκε» από την Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Εταιρειών (ΙΑΤΑ) λόγω οφειλών και μη συμμόρφωσής της με τις υποχρεώσεις πληρωμής προς τις αεροπορικές εταιρείες μέσω του συστήματος BSP (Billing and Settlement System), του συστήματος που έχει ορίσει η ΙΑΤΑ για τις χρεώσεις, πληρωμές και μεταβιβάσεις χρημάτων από τους πράκτορες προς τις εταιρείες. Ο κ. Κοκλώνης πέρυσι είχε αντικρούσει τις κατηγορίες επιμένοντας στο ''ουδέν πρόβλημα'' για την εταιρεία, η οποία είχε ξεκινήσει από το 2009, με ανοδικές επιδόσεις, τις οποίες ωστόσο ανέτρεψε στην πορεία...

kos patisserie
επιστροφή στην κορυφή