Menu

Πραγματοποιήθηκε η Σύσκεψη Δήμου Κω και φορέων για τη δωρεάν μετακίνηση των επισκεπτών και τις Λευκές Νύχτες

Πραγματοποιήθηκε η Σύσκεψη Δήμου Κω και φορέων για τη δωρεάν μετακίνηση των επισκεπτών και τις Λευκές Νύχτες
jumbo-banner

Σύσκεψη Δήμου Κω και φορέων για τη δωρεάν μετακίνηση των επισκεπτών μας με τη δημοτική συγκοινωνία και την προετοιμασία για τις ''λευκές νύχτες'', πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα του Δημ. Συμβουλίου Κω.

Εκ μέρους της Δημοτικής αρχής εισηγητές ήταν ο Αντιδήμαρχος κ.Σιφάκης Ηλίας και η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ κα.Πη Βάσω.

Από τους φορείς παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, του ΣΕΠΕ Κω, εκπρόσωποι από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια Κω, από τον Εμπορικό σύλλογο Κω καθώς και επιχειρηματίες.

siskepsi-kekpapias

Αρχικά ο κ.Σιφάκης τόνισε : «... ουσιαστική βοήθεια από το κράτος δεν είχαμε ούτε σε σχέση με το προσφυγικό αλλά ούτε σε σχέση με το πώς θα το αντιμετωπίσουμε ,ο ΕΟΤ άρχισε να κινείται το τελευταίο διάστημα σε συνεργασία με το δήμο σε κάποιες δημοσιογραφικές αποστολές για να μπορέσει να περάσει ένα διαφορετικό μήνυμα ...να υπάρξει μια εξωστρέφεια στο προφίλ μας στη λειτουργία μας ως τουριστικός προορισμός...

Ο Δήμος της Κω, έχει μια υποχρέωση και νομίζω ότι ανταποκρίνεται σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό, για το πώς θα συνδέσει τα ξενοδοχεία, κλειστού τύπου καταβάση ξενοδοχεία, με την Πόλη και το πώς η παρουσία της Πόλης, η εικόνα της Πόλης, θα είναι ένα φιλόξενο περιβάλλον για να έρθει κάποιος και να περπατήσει ...

Φέτος υπάρχει μια εξωστρεφή πολιτική από το ΔΟΠΑΒΣ και από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και αρχίζει σιγά σιγά αυτό να γίνεται αντιληπτό στον κόσμο και να γίνεται αντιλιπτό και στην κοινωνία μας... το θέμα είναι αυτές τις εκδηλώσεις οι οποίες εμείς κάνουμε πως θα τις μεταφέρουμε να τις γνωρίζει και ο επισκέπτης μας..»

Από την μεριά της η κ.Πη τόνισε : «... 2 φορές τον μήνα λοιπόν η Αστική Συγκοινωνία θα μεταφέρει δωρεάν όλους τους επισκέπτες του νησιού, στις μέρες τόνισε δεν έχουμε καταλήξει ακόμη ήθελα να το κουβεντιάσουμε μαζί ... Σε κάθε περίπτωση οτιδήποτε έχετε να προτείνετε θα σας παρακαλούσα να είναι μέχρι την Πέμπτη, ούτως ώστε από την επόμενη εβδομάδα να ξεκινήσουμε...»

Ο κ.Χατζημιχαήλ από την Εν.Ξενοδόχων τόνισε : «... Το κυριότερο θέμα μας ...είναι το θέμα της πληροφόρησης των επισκεπτών ... Δημιουργία ενός νέου τηλεοπτικού καναλιού δημοτικού το οποίο θα μεταδίδει σε 24 ώρες το 24ωρο συνέχεια τις εκδηλώσεις που γίνονται...»

Η κ.Σβύνου,  Πρόεδρος της Εν.Ξενοδόχων τόνισε : «... θέλω να λυθεί το θέμα των αστικών συγκοινωνιών ,πρέπει να λυθεί το ζήτημα ... Δεν είναι το εισιτήριο των 2 ευρώ αυτό που θα βγάλει τον κόσμο ...είναι όμως οι συνδέσεις, είναι ο αριθμός των λεωφορείων που θα περνάνε και ανα τακτά χρονικά διαστήματα, ποια θα είναι αυτά τα διαστήματα και ποιες είναι αυτές οι συνδέσεις ,πρέπει πρωτα να φτιαχτεί το δίκτυο των αστικών συγκοινωνιών...»

Ο κ.Κουλιάς από την Εν.Ξενοδόχων τόνισε : « ένα πράγμα που ίσως θα βοηθήσει λιγότερο σε κάποια σημεία περισσότερο σε κάποια άλλα είναι η ποιότητα των στάσεων ... Τα δρομολόγια είναι πολύ σοβαρά ,πρέπει να βελτιωθούν ....»

Ο κ.Βρακίδης από τον Εμπορικό Σύλλογο τόνισε : « ...να μπορεί οποιοσδήποτε και κυρίως οι τουρίστες να μετακινούνται με ένα φθηνό εισιτήριο .. κατά μήκος και πλάτος του νησιού ...»
Ο κ.Γιαννιός από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια τόνισε «... εγώ είμαι 500 μέτρα κοντά στον ποδηλατόδρομο λίγο πιο πάνω από το καινούριο στάδιο, αλλά δεν υπάρχει φωτισμός, δηλαδή νομίζω πρεπει να κοιτάξουμε και κάτι άλλα πολύ πιο σοβαρά...»

Η κ.Παπαδούλη από τα Εν.Δωμάτια τόνισε : « ...ισως θα έπρεπε μετά τις 12 να επεκταθεί όχι μέχρι 6 το πρωί για να μπορεί να εξυπηρετηθεί οικονομικά και ο κλάδος των ταξί αλλά με το να αδειάζεις 12ηώρα ξαφνικά την πόλη βρισκόμαστε πάλι στον ίδιο παρονομαστή..»

Ο κ.Σεγραίδος από ΣΕΠΕΚω τόνισε : « ... τα πράγματα εχουν φθάσει σε οριακό σημείο για όλους ..ότι κάνουμε τώρα θα πρέπει να κοιτάξουμε λίγο μακρύτερα και όχι να πάμε να μπαλώσουμε κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν ....ότι αποφασίσουμε να είναι μόνιμο και να το χτίσουμε...»

kosvoice.gr

βίντεο από ΔΗΡΑΣ

kos patisserie
επιστροφή στην κορυφή