Menu
Τα ζώδια και η συναισθηματική προσκόλληση στον έρωτα

Τα ζώδια και η συναισθημα…

Η συναισθηματική π...

8 πράγματα που δεν καταλαβαίνουν οι άντρες για τις γυναίκες

8 πράγματα που δεν καταλα…

Γυναίκες ενωθείτε! ...

Συναγερμός στην Apple: Εκτός από τα Samsung Galaxy καίγονται και τα iPhone 7! [βίντεο]

Συναγερμός στην Apple: Εκ…

Συναγερμό έχει σημάν...

Στον «νόμο Κατσέλη» δάνεια που δόθηκαν σε ξένα funds

Στον «νόμο Κατσέλη» δάνει…

Νέα ασπίδα προστασ...

Οι Αλβανοί βαρόνοι πολιορκούν Ελλάδα και Ιταλία με ναρκω-βόμβες

Οι Αλβανοί βαρόνοι πολιορ…

Τo αλβανικό «κανναβι...

Έκκληση της «Ροδαυγής» για τον 12χρονο Βαγγέλη από την Ρόδο

Έκκληση της «Ροδαυγής» γι…

Δημόσια έκκληση απ...

Φόροι - φωτιά για νοικοκυριά και επιχειρήσεις - Τι θα αλλάξει μετά τη συμφωνία

Φόροι - φωτιά για νοικοκυ…

Λίγα 24ωρα πριν από ...

Αυξημένες από 30% εως… 300% οι κρατήσεις από τη ρωσική αγορά!

Αυξημένες από 30% εως… 30…

Από 30% έως και…. 30...

Φωνή απελπισίας από την Τήλο: «Αν οι βουλευτές είχαν φιλότιμο θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί»!

Φωνή απελπισίας από την Τ…

Για τις αγωνίες, τ...

Πεντάστερες επενδύσεις μισού δισ. στα ελληνικά νησιά-Τα deals σε Ρόδο

Πεντάστερες επενδύσεις μι…

Ήλιος, θάλασσα και… ...

Σουφλέ σοκολάτας με αμυγδαλόπαστα

Σουφλέ σοκολάτας με αμυγδ…

Προετοιμασία: 45΄,...

Ταραμοσαλάτα με λευκό ταραμά

Ταραμοσαλάτα με λευκό ταρ…

Προετοιμασία: 20΄ Υ...

Prev Next

Γιάννης Πάππου για RYANAIR: «Το Επιμελητήριο θα κάνει ότι απαιτείται για να προστατεύσει το νησί της Κω από τους ανεύθυνους και αφερέγγυους»

Γιάννης Πάππου για RYANAIR: «Το Επιμελητήριο θα κάνει ότι απαιτείται  για να προστατεύσει το νησί της Κω από τους ανεύθυνους και αφερέγγυους»
jumbo-banner

Στην Κω συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

Την διαβεβαίωση ότι το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου θα εξαντλήσει από πλευράς του κάθε μέσο και θα αναλάβει πρωτοβουλίες προς πάσα κατεύθυνση, προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα που ανέκυψε με την αεροπορική εταιρεία RYANAIR, η οποία προ ημερών ανακοίνωσε ότι αφαιρεί την Κω από το πρόγραμμα των δρομολογίων της για το 2017, έδωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Πάππου, στην διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου και της Γενικής Συνέλευσης της ΔΕΤΑΠ που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο στην Κω.

Τόσο το ζήτημα της RYANAIR, όσο και το προσφυγικό – μεταναστευτικό, κυριάρχησαν στην διάρκεια της συζήτησης , όπου αποτυπώθηκαν οι επιπτώσεις τους στην οικονομία της Κω αλλά και των υπολοίπων νησιών, η εύλογη ανησυχία των παραγωγικών τάξεων του νησιού για τις εξελίξεις το προσεχές διάστημα, καθώς και η αβεβαιότητα που υπάρχει γύρω από τα συγκεκριμένα προβλήματα και την έκβασή τους.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Πάππου, τόνισε ότι το Επιμελητήριο βρίσκεται πάντα κοντά στα μέλη του και στο σύνολο των παραγωγικών τάξεων της Κω και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, παρεμβαίνοντας άμεσα, κάθε φορά που ανακύπτει ένα θέμα που πλήττει τον παραγωγικό ιστό και την τοπική οικονομία. Για το ζήτημα της RYANAIR τόνισε πως στην δυσάρεστη αυτή εξέλιξη συνετέλεσε και η αφερεγγυότητα άλλου εμπλεκομένου φορέα.

«Ως Επιμελητήριο, θα συνεργαστούμε με όλους όσοι αντιμετωπίζουν το ζήτημα με την σοβαρότητα που απαιτείται, εκτός εκείνους που με την επιπόλαιη και τυχοδιωκτική συμπεριφορά τους, καταστρέφουν συστηματικά το νησί και υπονομεύουν την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλει ο επιχειρηματικός κόσμος και οι επαγγελματίες της Κω για να κρατηθούν όρθιοι».
Συζήτηση έγινε και για το θέμα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, για το οποίο ο κ. Πάππου τόνισε ότι το Επιμελητήριο συνεχίζει τον νομικό αγώνα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για τη διατήρηση τους στα νησιά όπου μέχρι σήμερα δεν έχουν καταργηθεί. Σημειώνεται ότι εκκρεμεί η έκδοση απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ, μετά την συζήτηση προ ημερών, της προσφυγής κατά της υπουργικής απόφασης κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε πέντε νησιά.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου, παρών ήταν ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Ηλίας Καματερός, ο οποίος ενημερώθηκε για όλα τα θέματα που ταλανίζουν τον επιχειρηματικό κόσμο της Δωδεκανήσου και δεσμεύτηκε να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα παρέμβασης προς τα αρμόδια υπουργεία για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του.
Ο κ. Γιάννης Πάππου ευχαρίστησε τον κ. Καματερό τόσο για την παρουσία του, όσο και για την συμβολή του στην δρομολόγηση λύσεων σε θέματα όπως η επιστροφή ΦΠΑ για αγορές από καταστήματα tax free επιβατών ιδιωτικών σκαφών αναψυχής και η ένταξη στο ν/σ του Υπουργείου Εσωτερικών, άρθρου που αφορά στη διαγραφή των βεβαιωμένων οφειλών για τον ΔΗΦΟΔΩ. Σημειώνεται ότι μόλις προ ολίγων ημερών ο κ. Καματερός είχε συναντηθεί και πάλι με τον κ. Πάππου στη Ρόδο, επιδιώκοντας να ενημερωθεί για τα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου.
«Στο πρόσωπό σας, έχουμε ένα σύμμαχο. Αναγνωρίζουμε το ενδιαφέρον σας για τις παραγωγικές τάξεις του τόπου μας που έχουν λυγίσει από το βάρος της πολυετούς οικονομικής κρίσης. Τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί είναι πολλά και μεγάλα. Προσβλέπουμε σε περαιτέρω συνεργασία και στήριξη για να τα ξεπεράσουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πάππου.
Από την πλευρά του ο κ. Καματερός δήλωσε: «Είμαι εδώ για να βοηθήσω όσο μπορώ. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με το Επιμελητήριο και τον Πρόεδρό του κ Γιάννη Πάππου. Κοινός στόχος να βοηθήσουμε του επαγγελματίες της Κω και των νησιών μας συνολικά, να ανταπεξέλθουν».

Με την ευκαιρία της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου στην Κω, πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή, στα γραφεία του Επιμελητηρίου, συναντήσεις των μελών του ΔΣ με τους τοπικούς παραγωγούς - μεταποιητές, παρόντος του Επάρχου Κω κ. Γιώργου Χαλκιδιού. Βασικό θέμα συζήτησης ήταν το παραεμπόριο και τα μη πιστοποιημένα προϊόντα που διατίθενται στην αγορά, σε συνάρτηση με την ασφάλεια των καταναλωτών.
Ακολούθησε συνάντηση με εκπροσώπους από τα σωματεία - μέλη του Επιμελητηρίου, παρουσία και της Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, κας Σβύνου, με αντικείμενο τα γενικότερα θέματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, με έμφαση στις εξελίξεις σχετικά με την RYANAIR.

Το πρωί του περασμένου Σαββάτου, η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου είχε συνάντηση στο Επαρχείο, με τον Έπαρχο Κω, κ.Χαλκιδιό, με τον Διοικητή της 80 ΑΔΤΕ και με τον αστυνομικό διευθυντή κ. Γεωργακάκο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν η κοινωνία και η οικονομία του νησιού αλλά και τα Σώματα Ασφαλείας.

eshopkos-small
pizzacon-small
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

1 σχόλιο

  • ΠΕΤΡΟΣ
    ΠΕΤΡΟΣ Δευτέρα, 26 Σεπτέμβριος 2016 15:21 Απάντησε

    Έναν ανεύθυνο τον έχει δίπλα του. Δεν ντρέπεται λίγο; Ποια είναι η θέση του ΕΒΕΔ για το μεταναστευτικό: Γιατί δεν λέει ότι ήταν υπέρ της δημιουργίας hot spot στην Κω; Το ΕΒΕΔ είναι μόνο για να εκπροσωπεί τα συμφέροντα της Ρόδου, την Κω την αγνοεί .

Προσθήκη σχολίου

H Kostoday.com δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο, καθώς θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του, χωρίς να σημαίνει ότι αυτές εκφράζουν την ηλεκτρονική μας εφημερίδα. Σχόλια υβριστικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση. Παρακαλούμε πολύ προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια. Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Επαγγελματικός Οδηγός