Menu
ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή ρεύματος στις 20/01 - Δείτε πού

ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή ρεύματος …

Ο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε./Περι...

Μ. ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές από την έλλειψη προσωπικού του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα»

Μ. ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Κινδυνεύουν…

Τον κώδωνα του κιν...

Μεγάλοι κίνδυνοι από την αποστολή φωτογραφιών μέσω Snapchat

Μεγάλοι κίνδυνοι από την …

Το Ελληνικό Κέντρο Α...

Αυτά είναι τα ξενοδοχεία με τις περισσότερες κρατήσεις στο HolidayCheck για το 2017 - 7 ΑΠΟ ΚΩ

Αυτά είναι τα ξενοδοχεία …

Τα πρώτα στοιχεία απ...

Απίστευτο κι όμως ελληνικό: Ταλαιπωρία για τους Θεσσαλονικείς!!

Απίστευτο κι όμως ελληνικ…

Απίστευτο κι όμως ...

Δήμος Κω: "Η Κως νησί-πρότυπο για την ανακύκλωση. Έρχεται η οικιακή κομποστοποίηση και πλήθος άλλων δράσεων"

Δήμος Κω: "Η Κως νησ…

Ο Δήμος Κω αποδεικ...

Με φέρετρο έξω από το υπουργείο Εργασίας οι υπάλληλοι στους δήμους [εικόνες]

Με φέρετρο έξω από το υπο…

Συγκέντρωση διαμαρ...

Ομολόγησε ο μακελάρης της Πόλης: Ήθελαν να «χτυπήσουν» την Ταξίμ

Ομολόγησε ο μακελάρης της…

Η εντολή του Ισλαμικ...

ΕΣΕΕ: «Open Malls» σε όλη τη χώρα για την ανάδειξη των τοπικών αγορών

ΕΣΕΕ: «Open Malls» σε όλη…

Στη δημιουργία ενός ...

Τρέμει η Γη! Πέντε απανωτοί σεισμοί στην Ιταλία! 5,5 Ρίχτερ ο μεγαλύτερος (βίντεο)

Τρέμει η Γη! Πέντε απανωτ…

Ο πρώτος σεισμός είχ...

3 + 3 τρόποι να αντιμετωπίσετε τους αχάριστους ανθρώπους στη ζωή σας

3 + 3 τρόποι να αντιμετωπ…

Πολλές φορές στη ζωή...

LabArtCafe για κάθε στιγμή της ημέρας....Δείτε το πρόγραμμα

LabArtCafe για κάθε στιγμ…

Στην οδό Κολοκοτρώνη...

Prev Next

Γ. Χαρτοφίλης: Δεν είμαι μέλος του νέου ΔΣ της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και, βέβαια, ούτε Πρόεδρος του σωματείου!

Γ. Χαρτοφίλης: Δεν είμαι μέλος του νέου ΔΣ της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και, βέβαια, ούτε Πρόεδρος του σωματείου!
jumbo-banner

Οι πρόσφατες εκλογές στην ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΚΩΣ, ήταν το κλείσιμο μιας περιόδου έντονης παρουσίας και δραστηριοποίησης μιας συλλογικότητας που δημιουργήθηκε και έδρασε με την εμφάνιση του προσφυγικού ζητήματος στο νησί μας.

Οι έντονα αντικαταστατικές τάσεις, που αναπτύχθηκαν από τους πρώτους μήνες του χρόνου στο εσωτερικό της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, την υποχρέωσαν σε πολύμηνη αδράνεια, και περιθωριοποίηση και ήταν ο βασικός λόγος για τον οποίο οδηγήθηκα στην απόφαση να απέχω ολοκληρωτικά από τις εκλογές αυτές, στις οποίες, τελικά, συμμετείχαν μόλις 15 μέλη.

Θα ήθελα λοιπόν να επισημάνω ότι δεν είμαι μέλος του νέου ΔΣ της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και, βέβαια, ούτε Πρόεδρος του σωματείου.

Η προσωπική μου εμπλοκή στη σύσταση και τη λειτουργία της ομάδας της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ από την πρώτη μέρα και στη μετατροπή της σε σωματείο, του οποίου ήμουν Πρόεδρος μέχρι τις τελευταίες μέρες του Ιουνίου, καθώς και το γεγονός ότι διεκπεραίωσα την επικοινώνηση των δράσεων και των θέσεων της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ όλο αυτό το διάστημα, μου επιβάλλει να ευχαριστήσω δημόσια όλους τους πολίτες της Κω, που με εμπιστοσύνη περιέβαλαν το εγχείρημα αυτό, καθώς και όλους εκείνους, με τους οποίους συνεργάστηκα, από τη θέση ευθύνης που κατείχα, για την επίτευξη των στόχων της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.

Η Ομάδα της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2015 για να δώσει χείρα βοηθείας στους προσφυγικούς και μεταναστευτικούς πληθυσμούς, που έφταναν στην Κω και να συμμετέχει στη θωράκιση της τοπικής κοινωνίας από το μικρόβιο του ρατσισμού.

Με συνέπεια και αποτελεσματικότητα συντόνισε τις προσπάθειες πολλών Κώων πολιτών και με την υποστήριξη πολλών επιχειρηματιών της Κω δημιούργησε μια μοναδική ιστορική πραγματικότητα τη στιγμή, που οι φορείς της επίσημης πολιτείας είτε αδυνατούσαν να βοηθήσουν ουσιαστικά είτε αδιαφόρησαν στην πράξη τηρώντας παθητική στάση είτε τέθηκαν εξ αρχής απέναντι στους πρόσφυγες και μετανάστες, προβάλλοντάς τους ως εισβολείς.
Οι πολίτες της Κω στη συντριπτική τους πλειονότητα υποστήριξαν από την αρχή την τακτική της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και αγκάλιασαν με εμπιστοσύνη τις ενέργειές της και, σε αντίθεση με τις επιταγές και τις κατευθύνσεις παραγόντων του νησιού, συμμετείχαν ενεργά στην προσπάθεια της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ αναζητώντας μαζί μας λύσεις, που να μη μας προσβάλλουν ως κοινωνία. Μαζί, πολλοί εθελοντές από την Ελλάδα και τον κόσμο έστελναν καθημερινά προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα της Αλληλεγγύης.

Δυστυχώς, το μήνυμα αυτό δεν έφτασε ποτέ εκεί που έπρεπε. Αλλοιώθηκε και εξασθένησε από τα παράσιτα και τον θόρυβο της ιδιοτέλειας και των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων μικρών πολιτικών.
Παρ’ όλα αυτά, η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΚΩΣ, στην κρίσιμη περίοδο του περσινού καλοκαιριού, λειτούργησε στη σωστή κατεύθυνση και γι’ αυτό, ακόμα και σήμερα, κάποιοι (και μάλιστα από αυτούς που με την αντίθετη στάση τους οδήγησαν την Κω σε κοινωνικό και οικονομικό αδιέξοδο) προσπαθούν -ματαίως βέβαια- να καπηλευτούν τη δική της δράση.

Οι επιθέσεις που δέχθηκε η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ήταν συγκροτημένες και απόλυτα κατευθυνόμενες, όμως η αδρανοποίηση, που επιβλήθηκε εκ των έσω στην ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και οδήγησε στην πολύμηνη απουσία της από το προσκήνιο, άφησε το πεδίο ελεύθερο σε πρακτικές κοινωνικά επικίνδυνες για το νησί .
Μια τέτοια κατάσταση αναπόφευκτα εξυπηρετεί την άποψη για «επικίνδυνους» πρόσφυγες – «εισβολείς», η οποία εκφράζεται με το σύνθημα «ΟΧΙ ΣΤΟ HOT SPOT» και η οποία έχει ήδη πλήξει ηθικά, κοινωνικά και οικονομικά το νησί.

Όμως, η ζωή των προσφύγων εξακολουθεί να βρίσκεται σε εκκρεμότητα και δεν μπορεί να αποτελεί «υλικό» για μικροκομματικά παιχνίδια οποιασδήποτε στόχευσης.
Η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας στις 18 Μαρτίου 2016 παρατείνει τη βάσανο των προσφύγων και παράλληλα βάζει τη χώρα μας σε περιπέτειες.
Σε μια τέτοια πολιτική συγκυρία, μια συλλογικότητα, που άρθρωνε ένα διαφορετικό λόγο υποχρεώθηκε σε αδράνεια. Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ όφειλε να έχει ανοιχτές πόρτες για όλους, να επιδιώκει επισταμένα τη διεύρυνση της βάσης της και όχι να περιχαρακώνεται σε μικροπολιτικές τακτικές μικρών κομμάτων.

Όσοι μεθόδευσαν και συνέβαλαν στην περιθωριοποίηση και τη συρρίκνωσή της, καταργώντας τη δυναμική ανάπτυξης της μοναδικής συλλογικότητας Αλληλεγγύης, που δημιουργήθηκε στην Κω, έχουν ιστορικές ευθύνες απέναντι στον λαό της Κω.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Γιώργος Χαρτοφίλης

eshopkos-small
pizzacon-small
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

1 σχόλιο

  • Πολίτης
    Πολίτης Πέμπτη, 21 Ιούλιος 2016 23:53 Απάντησε

    Άσε μας ρε Γιωργάκη με τις π@π@ριές σου!
    ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ το νησί παλιοκουμούνια!

Προσθήκη σχολίου

H Kostoday.com δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο, καθώς θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του, χωρίς να σημαίνει ότι αυτές εκφράζουν την ηλεκτρονική μας εφημερίδα. Σχόλια υβριστικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση. Παρακαλούμε πολύ προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια. Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Επαγγελματικός Οδηγός