“Η επιλογή του πλοίου στην Κω έγινε ελλείψει συνεργασίας με το δήμαρχο-Αναζητείται χώρος υποδοχής”

Αύγουστος 16, 2015
jumbo-banner

Αναγκαία θεωρεί η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου τη δημιουργία υπηρεσιών πρώτης υποδοχής μεταναστών σε όλα τα νησιά .

Η αναπληρώτρια υπουργός επισημαίνει δε ότι, ενόψει των συνεχώς αυξανόμενων ροών, «η κυβέρνηση σκέπτεται να οργανώσει καταυλισμούς σε διάφορα σημεία της χώρας, ώστε να ανταποκριθεί στις μεγάλες ανάγκες φιλοξενίας, να αυξήσει τις δυνατότητες και το προσωπικό των υπηρεσιών ασύλου προκειμένου οι αιτούντες άσυλο να μπορούν να διεκπεραιώνουν τα αιτήματά τους σε εύλογο χρόνο».

«Επίσης σε όλους τους τόπους υποδοχής προσφύγων θα οργανωθούν υπηρεσίες πρώτης υποδοχής για τους ευάλωτους πληθυσμούς, τους ασθενείς, τις εγκύους, όπως επιτάσσει η ευρωπαϊκή νομοθεσία» αναφέρει, λέγοντας πως αυτό πρέπει να γίνει «σε όλα τα νησιά του Αιγαίου».

Όσον αφορά την επιλογή του πλοίου στην Κω, η κ. Χριστοδουλοπούλου αναφέρει πως «επιλέχθηκε προσωρινά ελλείψει συνεργασίας με τον δήμαρχο, ο οποίος δεν θέλει να υπάρχουν τέτοιες δομές στο νησί, όπως, άλλωστε, δηλώνει δημόσια».

«Η επιλογή του πλοίου για την Κω έγινε ελλείψει συνεργασίας με το δήμαρχο» δηλώνει σε συνέντευξή της στη Αυγή η αναπληρώτρια υπουργός, προσθέτοντας ότι αναζητείται στη νησί χώρος του Δημοσίου για να οργανωθεί χώρος πρώτης υποδοχής. «Αυτό επιτάσσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό έχει ανάγκη το νησί και αυτό απαιτεί και η λογική» αναφέρει χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια υπουργός.

Η αναπληρώτρια υπουργός κατηγορεί επίσης την Ευρωπαϊκή Ένωση, προσάπτοντας στην Ένωση αδιαφορία «για την τύχη αυτών των ανθρώπων και δεν τους βοηθά να βρουν έναν άλλον τρόπο να ζουν με αξιοπρέπεια».

Καθημερινή

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot