Όταν το χθες συναντά το σήμερα: ΚΩΣ 1928 vs ΚΩΣ 2016 (φωτό)

Απρίλιος 07, 2016
jumbo-banner
Ενδιαφέρον προκαλεί η αντιπαράθεση δύο φωτογραφιών στο ίδιο πλάνο με διαφορά 88 ετών, δηλαδή περίπου μιας ολόκληρης ζωής ενός ανθρώπου. Μια παλιά φωτογραφία από μόνη της δεν φθάνει στο ίδιο αποτέλεσμα. 

Ο κ. Κογιόπουλος στην προσωπική του σελίδα στο fb διάλεξε να αντιπαραθέσει το ίδιο πλάνο από μια παλιά αεροφωτογραφία της προσεισμικής Κω με μία σημερινή. Γράφει χαρακτηριστικά: "Η εικόνα είναι συγκλονιστική σαν γροθιά στο στομάχι. Ο σεισμός του 1933 άλλαξε εντελώς την Κω, εκείνη προ του 1933 εντελώς διαφορετική από τη σημερινή. Η μικρή παλιά η πόλη των παππούδων μας είχε την μορφή τυπικά περιτειχισμένης μεσογειακής πόλης. 

Μπορεί η σημερινή να είναι καλύτερη, αλλά μακάρι να είχε διατηρηθεί και η παλαιότερη βυζαντινοτουρκική πόλη, η εντός των τειχών. 
Τώρα μερικά κτήρια από τότε και οι φωτογραφίες θα μαρτυρούν ότι υπήρξε η παλιά πόλη, για πολλούς αιώνες αναλλοίωτη, μέχρι το σεισμό της 23ης Απριλίου 1933. Ο χρόνος όμως δεν γυρίζει πίσω. Τουλάχιστον να προστατέψουμε καλύτερα αυτό που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας."

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot