Χτυπήθηκε από κεραυνό το δικαστήριο της Κω

Ιανουάριος 19, 2016
jumbo-banner

Στο «μάτι» της κακοκαιρίας, που επικράτησε και στη Δωδεκάνησο από προχθές, φαίνεται ότι βρέθηκε η Κως στην οποία προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές από τους θυελλώδεις ανέμους και τις ισχυρές βροχοπτώσεις – χαλαζοπτώσεις, ενώ από την μανία των καιρικών συνθηκών δεν ξέφυγε ούτε και το Δικαστικό Μέγαρο του νησιού το οποίο χτυπήθηκε από κεραυνό!

Πιο συγκεκριμένα, όπως είχαν προβλέψει και οι μετεωρολόγοι και στα νησιά μας σημειώθηκαν το προηγούμενο διήμερο έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία «χτύπησαν» κυρίως τα νησιά του βορείου συγκροτήματος.

Τόσο την Κυριακή όσο και χθες η Κως έζησε δύσκολες στιγμές, καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι ξήλωσαν δέντρα, πέργκολες και «σήκωσαν» ακόμη και το κοντέινερ της Frontex το οποίο κατέληξε σε ακτή του νησιού, και έχοντας πλήρως καταστραφεί!

Σε συνδυασμό δε με ισχυρές βροχοπτώσεις αλλά και χαλαζοπτώσεις, οι κάτοικοι είδαν τους δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια, αντικείμενα και δέντρα να αιωρούνται στον αέρα και να καταλήγουν οπουδήποτε!
Χθες το πρωί μάλιστα, κεραυνός «χτύπησε» το Δικαστήριο της Κω, προκαλώντας σοβαρές ζημιές καθώς κάηκαν εκτυπωτές, και τέθηκαν εκτός λειτουργίας υπολογιστές και το τηλεφωνικό κέντρο.

Οι υπάλληλοι ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν στην λάμψη που είδαν να βγαίνει ξαφνικά ακόμη και μέσα από τις μπρίζες του κτιρίου!
Σημειώνεται πως στο Δικαστικό Μέγαρο υπάρχει αλεξικέραυνο.
Πάντως από αργά χθες το μεσημέρι και έπειτα οι καιρικές συνθήκες στην Κω άρχισαν να βελτιώνονται.  Αξίζει να αναφερθεί πως έντονα καιρικά φαινόμενα λόγω των θυελλωδών ανέμων και της βροχής επικράτησαν και στο νησί της Καλύμνου όπου έσπασαν δέντρα και κόπηκε μία κολώνα της ΔΕΗ, ενώ και στην Πάτμο πλημμύρισε η κεντρική πλατεία του νησιού προχθές το πρωί.

Σύμφωνα με το «Patmostimes.gr» τα νερά της βροχής δεν μπορούσαν να διαφύγουν αφού περνούν μέσα από σωλήνες μεταφοράς λυμάτων μικρού διαμετρήματος και ο όγκος των όμβριων υδάτων ήταν τεράστιος. Παρά τον καθαρισμό των φρεατίων, αρκετά είχαν μείνει ακαθάριστα, και παρά την κατασκευή ενός έργου το οποίο σύμφωνα με το δήμο δεν επρόκειτο να δημιουργήσει ξανά πρόβλημα, άνθρωποι εγκλωβίστηκαν σε εκκλησίες και καφενεία, αφού ακόμα και η προσέγγιση τους σε αυτοκίνητα ήταν αδύνατος για αρκετές ώρες.

Στους υπόλοιπους γύρω δρόμους είχαν σχηματιστεί λίμνες και ποτάμια, καθιστώντας αδύνατη την πρόσβαση στα σπίτια. Πάντως υλικές ζημιές μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί. Τέλος και στη Ρόδο χθες το απόγευμα σημειώθηκε χαλαζόπτωση στο χωριό Απόλλωνα η οποία διήρκησε περίπου 10 λεπτά.

Άνω κάτω οι πτήσεις
Οι ενισχυμένοι νοτιάδες έφεραν προβλήματα και στο αεροδρόμιο της Ρόδου όπου προχθές (Κυριακή) καθυστέρησαν ή ακόμη και ματαιώθηκαν αρκετές πτήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, η πτήση 204 της Aegean που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί προχθές το πρωί για Αθήνα αλλά και η 720 της ίδιας εταιρείας για Θεσσαλονίκη ακυρώθηκαν, ενώ η μεσημεριανή πτήση από Αθήνα για Ρόδο με την Aegean και η απογευματινή πτήση της Ryanair αν και επιχείρησαν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου δεν τα κατάφεραν και επέστρεψαν στην Αθήνα.

Πάντως η κατάσταση άρχισε να ομαλοποιείται από αργά προχθές το απόγευμα οπότε και συγχωνεύτηκαν πτήσεις και πραγματοποιήθηκαν αρκετές από αυτές που δεν είχαν γίνει προκειμένου να εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό.
Σημειώνεται πως καθυστερήσεις παρατηρήθηκαν και στις πτήσεις από και προς τα μικρά νησιά μας.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot