Χατζημάρκος: "Επικουρική η ΣΥΝΔΡΟΜΗ της Περιφέρειας- δεν ορίζουμε χώρους ούτε φτιάχνουμε στρατόπεδα, ανύπαρκτη η κυβέρνηση! (βίντεο)

Αύγουστος 07, 2015
jumbo-banner

Στις 11.30 περίπου τελείωσε η σύσκεψη των φορέων του τόπου με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο για το φλέγον ζήτημα του μεταναστευτικού. Με την λήξη της σύσκεψης και πριν την αναχώρηση του ο Περιφερειάρχης έκανε δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ σχετικά με τα όσα συζητήθηκαν και αν τελικά βρέθηκε χώρος για την προσωρινή διαμονή των μεταναστών.

Ο Γ. Χατζημάρκος έκανε δριμεία "επίθεση" στην τωρινή κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας την "παράλυτη", ανύπαρκτη και χωρίς σχέδιο για το συγκεκριμένο ζήτημα, επιρρίπτοντας της μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στην Κω αλλά και τα γύρω νησιά, τα οποία κατακλύζονται καθημερινά από μετανάστες. Δεν παρέλειψε βέβαια να αναφερθεί και στις προηγούμενες κυβερνήσεις που σε αυτό το θέμα δεν έκαναν τίποτα και έχουμε μείνει σε μηδενική βάση.

Η Περιφέρεια θα συνδράμει ουσιαστικά στο πρόβλημα σε όποιον τομέα και αν χρειαστεί αλλά ο ρόλος της είναι επικουρικός, θα πρέπει να υπάρχει σχέδιο το οποίο θα τους υποδείξει το αρμόδιο υπουργείο τόνισε ο περιφερειάρχης. Ζητήθηκε τόσο από τις λιμενικές αρχές αλλά και τις αστυνομικές να καταγράψουν ελλείψεις που έχουν σε υλικό, η ότι άλλο χρειάζονται για να διευκολυνθεί το έργο τους, προκειμένου άμεσα να τους δοθεί αλλά και όπου αλλού χρειαστεί από τα κονδύλια που θα διαθέσει.

Επίσης επανέλαβε για πολλοστή φορά και ζήτησε να γραφτεί από τα μέσα ότι δεν είναι αυτός που θα ορίσει χώρους ούτε είναι αυτός που θα φτιάξει στρατόπεδα μεταναστών όπως έγραψαν αρκετά μέσα....δήλωσε χαριτολογώντας!  

Αμέσως μετά τον Περιφερειάρχη δηλώσεις έκανε και ο βουλευτής  Ηλίας Καματερός.

Σε ερώτηση αν βρέθηκε τελικά χώρος και αν υπήρξαν προτάσεις από την δημοτική αρχή ο κ. Καματερός είπε να ρωτήσουν τον Αντιδήμαρχο κ. Γερασκλή που βρέθηκε εκεί και όχι αυτόν! Όσον αφορά τις δύο προτάσεις που τέθηκαν για χώρους διαμονής μας ενημέρωσε ότι πρόκειται για το στρατόπεδο στο Λινοπότι και ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο πίσω από το ξενοδοχείο "Πανόραμα".

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν τις δηλώσεις.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot