Υπέρ της δημιουργίας Κέντρου Πρώτης Υποδοχής στην Κω τάσσονται οι φορείς του νησιού

Φεβρουάριος 09, 2016
jumbo-banner

Υπέρ της δημιουργίας  Κέντρου Πρώτης Υποδοχής και Καταγραφής Προσφύγων στην Κω, τάσσονται οι φορείς του νησιού.

«Από τη στιγμή που η Κως αποτελεί πύλη εισόδου προσφύγων και μεταναστών, θα πρέπει να διαχειριστούμε το πρόβλημα», δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Ρόδου ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κω κ. Πασχάλης Βρακίδης.

Αναφερόμενος στα επεισόδια που προκλήθηκαν, τόνισε ότι αυτά είναι λυπηρά και εκθέτουν στο εξωτερικό το τουριστικό νησί της Κω.
«Κάποιοι, είπε, δεν μπορούν να κρατήσουν την ψυχραιμία τους και μας εκθέτουν», τονίζοντας ότι ήδη οι κρατήσεις για τη φετινή τουριστική σεζόν είναι απογοητευτικές, καθώς είναι μειωμένες κατά 52% έως 60%.

Υποστήριξε ότι οι περυσινές εικόνες, με τους πρόσφυγες στο κέντρο της πόλης ν’ αφοδεύουν και να ουρούν όπου βρουν (καθώς οι δημόσιες τουαλέτες ήταν κλειστές), υπό τα βλέμματα των τουριστών, ήταν απαράδεκτες και δεν πρέπει να επαναληφθούν.

«Εμείς ως φορείς, είπε, ζητούσαμε από τον περασμένο Ιούνιο να δημιουργηθεί μια δομή εκτός κέντρου, αλλά δεν εισακουστήκαμε».
Σε ότι αφορά στο χώρο που επελέγη για τη δημιουργία Κέντρου Πρώτης Υποδοχής, ανέφερε ότι είναι καλύτερος απ’ αυτόν στο Λινοπότι.

Ένωση Ξενοδόχων Κω
Για έλλειψη ενημέρωσης στο θέμα της δημιουργίας hot spot, έκανε λόγο και η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω κ. Κωνσταντίνα Σβύνου.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου, ανέφερε ότι η Κως δεν είναι ξενοφοβικό νησί, απλά υπάρχει παραπληροφόρηση.

«Χάσαμε το διάλογο με την κυβέρνηση» είπε η κ. Σβύνου, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν είναι ώρα να επιρριφθούν ευθύνες.
Έκανε έκκληση στους διαμαρτυρόμενους πολίτες να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και στην κυβέρνηση να έρθει να τους αγκαλιάσει και να τους ενημερώσει για τον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου.

«Κυκλοφορούν ακόμα και φήμες ότι θα δημιουργηθούν τρία hot spot, με αποτέλεσμα ο κόσμος να φοβάται. Γι’ αυτό θα πρέπει η κυβέρνηση να ενημερώσει τους πολίτες».
Αναφερόμενη στη δημιουργία Προσωρινού  Κέντρου Καταγραφής είπε ότι αυτό είναι επιβεβλημένο να γίνει, από τη στιγμή που είναι συνεχείς οι ροές των προσφύγων.
«Δεν γίνεται, υποστήριξε, να ζήσουμε τις περυσινές καταστάσεις. Η Κως καταστρέφεται τουριστικά».

dimokratiki.gr

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε την κα. Σβύνου μας ξεκαθάρισε πως δεν τάσσετε υπέρ της δημιουργίας του hot spot ειδικά λόγο τις νομικής ασάφειας που υπάρχει ως προς την λειτουργία του.

Θεωρεί όμως ότι επιβάλλεται το νοικοκύρεμα της πόλης μέσω της ύπαρξης προσωρινού κέντρου καταγραφής.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot